Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, kris148a napisał:

Sołtys ty chyba jesteś gdzieś z wlkp? Okolice Ostrowa wlkp? Jak tak to podaj komu sprzedać okolice Ostrowa.

Nie, zupełnie inny kierunek. Ja jestem z PZL

Opublikowano
4 godziny temu, macius11157 napisał:

Rozliczenie byków łuków 

Sprzedawane w piątek

20220327_080703.jpg

Teraz takie rozliczenia wysyłają?czy sam to wydrukowałes na podstawie oryginału?no i ta cena netto/brutto..

Opublikowano
soltys48 napisał:

Podyma? Jeśli wypłaca teraz w terminie to warto spróbować. No i słabe ale tu waaaaaga......

Co słabe? Chodzi o słabego? Mam swoją wagę więc mnie w uja nie zrobią.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Podyma? Jeśli wypłaca teraz w terminie to warto spróbować. No i słabe ale tu waaaaaga......

Kiedyś brał o demnie to waga się zgadza + - kasa była, a teraz to nie wiem? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

Nie zachwycajcie się tak tym Łukowem tym bardziej że dopiero pierwszy raz odbierali.

raz im odalem i bylo ok a drugim razem polecieli w ciula

Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

raz im odalem i bylo ok a drugim razem polecieli w ciula

czyli jak wszędzie, moim zdaniem zbyt duże ryzyko, jak oddajesz 20-25 sztuk, na zasadzie ... zapłacimy ile będziemy chcieli i kiedy będziemy chcieli (bo kto to sprawdzi i co im zrobisz, mogą sobie nawet z palca wpisać rozliczenie)

jednak wolę wagę żywą, cena znana przed załadunkiem, kasa na koncie na zasadzie zaliczki lub na wadze szybki przelew, wtedy paszporty do ręki i do następnego

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Znajomy pracuje tam na zakładzie także zważone dobrze rozliczenie dal mi tego samego dnia Ile będzie za nie.   Podane ceny są netto . Raczej na żywo nie ma opcji tyle dostać u nas tym bardziej za że tylko 2 były mięsne a 4 miesznce bardziej hf

Ceny są chyba mocno zróżnicowane co do regionu polski  z tego co widzę 

Edytowane przez macius11157
Opublikowano (edytowane)

Orientuje sie ktos ile bym dostał z kg żywca za jałówke 13 miesiecy waga około 400 kg?  Mieszana ale dosyc mięsna. piz*a zerwała roga i ni chujq k**wy nie uspokoi nawet jej dobrze nie zapsikałem bo wierzga jak diabli 

Edytowane przez livebird
Opublikowano

korekta w dół jest nie unikniona i pewnie się powtórzy ze dwa razy jeszcze. 

Opublikowano
28 minut temu, karol091193 napisał:

Nie p******😭 18 marca zamawiałem chłopaków po krowę to 18 netto dawali 

Zobacz co chłopaki piszą w ciągu ostatniego tygodnia, na żywą po 11 zł. Też wydawało mi się niemożliwe, a jednak 🤪 ale te 20gr tak niechętnie dołożył. Mówił, że idą korekty w dół...

• Like 1
Opublikowano

Euro drogie bydła w Polsce brakuje, zakłady maja problem z wywiązywaniem się z kontraktów podpisanych na dostawy wołowiny za granica, wiec na moje cena się utrzyma dopóki nie zbuduje się górka albo jakiejś afery nie nakręca .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v