Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajne sztuki, tylko ta agresja. moje na luzie na następną zimę, ale tak bez jaj. 🤭

Opublikowano

Sytuacja była dość śmieszna ( patrząc na to teraz ) 

Delikwent gnębił ich kilka miesięcy do tamtego momentu.  Musiał iść na łańcuch bo by go zatłukły a po pierwszej nocy łapał stopa przy krajówce o 4 rano 😜 na 3 łańcuchach czekał na transport w ostatnią podróż bo pojedynczy zrywał jednym ruchem.  A na samochodzie siedział oddzielony przegrodą i piętrem ściśnięte.  Był kawał szatana

A kojec był Litewski

• Like 1
Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie ubojni McKeen-Beef SH Sp. z o.o. Linne 47 62-730 Dobra sprzedawał ktoś do nich. 

Proszę o opinię  wasze doświadczenia z tą firmą .

Pytam bo dostałem namiary od kolegi.

• Confused 2
Opublikowano

jak mleko teraz po 2zł i np u mnie urodził się taki byczek pół lm , strasznie żarłoczny, daje mu 8l dziennie. To wychodzi 16zł, urośnie z kilo dziennie no to powiedzmy za kg cielaka 20zł. No to 4 zł czystego zysku, rewelacji nie ma 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

To hfy też zrobiłem w tej wadze i wieku ale mleko i pasza w opór

Brawo Ty.

2 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

I co wy teraz będziecie z tą kasą robić jak to mówi mój wujek ... ? 😜

Nie ma nic lepszego niż liczenie czyjś pieniędzy

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, wojak1986 napisał:

po ile wołać za taką jałówkę?

IMG_20220210_155737099.jpg

IMG_20220210_155543365.jpg

IMG_20220210_155619106.jpg

Ło panie 👏 ,   krzyżówka bbb z czym 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Mam wszystkiego 30 sztuk bydła. Parę krów dojnych na mleko dla cielaków. Ta jałówka ma 20 miesięcy to 50% Belg po czarno-białej krowie prawdopodobnie NCB. Jałówka odpojona przez 8-9miesiecy a teraz kiszonka z kukurydzy, śruta owies pszenica z dodatkiem rzepaku...Tyle co to bydlę wypiło mleka to 

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, wojak1986 napisał:

Mam wszystkiego 30 sztuk bydła. Parę krów dojnych na mleko dla cielaków. Ta jałówka ma 20 miesięcy to 50% Belg po czarno-białej krowie prawdopodobnie NCB. Jałówka odpojona przez 8-9miesiecy a teraz kiszonka z kukurydzy, śruta owies pszenica z dodatkiem rzepaku...Tyle co to bydlę wypiło mleka to 

Sztuka na pokazowy wybój, pod 12,5 musisz wołać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v