Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, adam87p napisał:

policzcie sobie inaczej 

700 kg po 12  brutto i 7% skitki =7812  brutto 

kolega mowił zeby dostac po 12 zł to na ubojni musiałoby wyjsc wybicie 58% zakładajac cene 19.4 netto  = 20,95 brutto 

czyli połtusza na WBC powinna nam dac  nam  niecałe  373 kg

to ile wybicie wyjdzie 

wole porownac wybicie do wagi z domu. 

Jesli chcecie byc bardziej zadowoleni liczccie z wagi zakładu gdzie bydlak czesto prawie cały dzien jest bez zarcia  plus transport 

roznica w wybiciu napewno  bedzie . 

Racja. 

Dziwi mnie radość rolnika który odstawia na wbc nie ważąc byka u siebie lub na wadze ogólnej. Cieszy się że ma cenę o 20-50 gr wyższa niż ja opierając się na wadze zywej podanej przez ubojnie.

Ja raz sprzedałem na wbc. Byki załadowane i zważone na ogólnej tak jak na żywa. 1600 na 14 mniej...

Dziękuję nasram na taki interes...

Tylko waga żywa nie interesuje mnie że pH że coś tam wytną... Waga 6% potrącenia i dowidzenia... Jak nie pasuje to wy***rdalać...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

ja sobie liczę dla łatwego porównania. grunt aby cyferki na koncie się zgadzaly. to że handlarz ma inną cenę i trochę się z nim liczą to fakt. 

cena dnia też często występuje jak brak konkretnego sortu. 

Opublikowano

Bo te ceny to nie są za jakościowy towar tylko ilość i tak jak HF86 mówi zapotrzebowanie dnia. Ja mam 2-3 rasowe mieszańce i nie dostanę ceny na nie jak mam 3 sztuki na handel ale już 10 hf to tak

Opublikowano
39 minut temu, Marcinoooo napisał:

Ja jestem po sprzedaży 2 hf własnie. Pierwszy 789 kg - 6%

Drugi 766 kg -6% cena za wagę żywa  11.50

To dobra cena jak naprawdę to hf a nie inne.Jakie województwo , pośrednik czy ubojnia.

Opublikowano
18 minut temu, Robkos75 napisał:

To dobra cena jak naprawdę to hf a nie inne.Jakie województwo , pośrednik czy ubojnia.

Pośrednik. Zawsze handluje z tym człowiekiem. Mazowieckie. Okolice siedlce. 

Opublikowano
15 godzin temu, zbitom793 napisał:

712-5%=676 wagi netto

423÷676=62,5% WBC

jakby byk pojechał głodny ( bo po co karmic dzien wczesniej skoro i tak za mieso placa ) to wybicie przy Twoim liczeniu i 70 % dojdzie 

Opublikowano
3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

cena brutto ?

Tak brutto u nas handlarze płaca

2 godziny temu, stonka15ak napisał:

Dobra cena za hfa który dobrodziej tak płaci 

Korzeniak. Ale u kolegi brał Grzesiek karczewski to różnica była od 10 do 12 zależy jaki towar

Opublikowano

Jaka cena realna za jałówki LM setki waga 500 plus w Lubelskim? Może lepiej na olx hmm? może ktoś potrzebuje pod zacielenie tylko dwie sztuki mam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v