Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

byk mięsny 12zł  

byk mieszaniec 11,20zł

jałówka mięsna 11zł

jałówka mieszaniec 10,50zł

ceny netto waga średnia byk 800kg jałówki 700kg brutto potr7% kupujący Brodnica

Film będzie 😉

Opublikowano (edytowane)

W twoim wykonaniu to nie był film, to był Majster-sztyk.

16 minut temu, zbitom793 napisał:

I tak powinno się opisywać jak kolega wyżej.  A nie ,że "dostałem 10 zł/kg za byka." 👍

Panie. Jaja mo, rogi mo ? To co to je ? Nie byk ?

Edytowane przez AdamRo
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Parę dni temu dzwoniłem z ciekawości do tego mckeena, mam ok 100 km do nich, pytając o cenę. Dziś telefon od nich czy są byki jeszcze i 19,90 za R klasę chcą dać za 5 sztuk i w poniedziałek byłby odbiór bo niby gdzieś tam w okolicach będą.Może i na 20zł bym się skusił tylko że to wybicie u nich różnie bywa podobno tak słyszałem. Hu... Wie co robić

Edytowane przez ChrupekBysiu
Opublikowano (edytowane)

@ChrupekBysiu

Mnie kiedys wy.jebali ostro. Jak sie zdecydujesz to napewno zwaz byki przy odbiorze na ogolnej i wez na to jakis "papier"

Ponawiam pytanie.

Ile u was za jalowke HF ? Mam zapasiona sztuke. Podzwonilem po okolicznych i 8 do max 9zl netto. Chyba cos im sie pomylilo ?

moze @soltys48 ?

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Nic się nikomu nie pomyliło, jałówka O klasa staniała już wcześniej, teraz tanieją też te lepsze.

18 minut temu, ChrupekBysiu napisał:

Parę dni temu dzwoniłem z ciekawości do tego mckeena, mam ok 100 km do nich, pytając o cenę. Dziś telefon od nich czy są byki jeszcze i 19,90 za R klasę chcą dać za 5 sztuk i w poniedziałek byłby odbiór bo niby gdzieś tam w okolicach będą.Może i na 20zł bym się skusił tylko że to wybicie u nich różnie bywa podobno tak słyszałem. Hu... Wie co robić

Mocny pośrednik z Ciebie musi być że dostajesz od nich takie ceny.

1 godzinę temu, Taurus83 napisał:

Płaci ktoś za byki 20 netto zł ? Waga 330+, dolnośląskie.

@AdamRo

Co w tym śmiesznego?

Napisz że na wbc to nie bedzie śmieszne :)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ChrupekBysiu napisał:

Ta cena to netto czy brutto?

Opublikowano
1 godzinę temu, ChrupekBysiu napisał:

Dzwon i powiedz ze sprzedasz ale na żywą wagę daj spokój z wybiciem to są przekrety

Opublikowano
1 godzinę temu, asus921 napisał:

@ChrupekBysiu

Mnie kiedys wy.jebali ostro. Jak sie zdecydujesz to napewno zwaz byki przy odbiorze na ogolnej i wez na to jakis "papier"

Ponawiam pytanie.

Ile u was za jalowke HF ? Mam zapasiona sztuke. Podzwonilem po okolicznych i 8 do max 9zl netto. Chyba cos im sie pomylilo ?

moze @soltys48 ?

Za wiele więcej nie ugrasz

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Który zakład jeszcze nie obniżył ?

Handlarz.....

W oficjalnym cenniku chyba już każdy

Obdzwoniłem dziś 3 zakłady i żaden nie chce moich czempionek 😡

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v