Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Mogę zdalnie zarządzać za 5000 netto🤣. Tylko kamery wcześniej pomontuj wcześniej co bym nie musiał sie denerwować ze słaby podglad🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kamery już dawno są

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Elvis1090 napisał:

pytałem o to wczoraj nikt nie odpowiedział

to  jest zupełnie inny vat na żywność  , ten zwrot rolniczy można powiązac jak by co to z VAT na maszyny rolnicze , nawozy ,paliwa i srodki używane do produkcji rolnej a puki co to poza zniesieniem czasowym podatku na nawozy i ograniczeniem na paliwa reszta jest jak była wiec raczej  nic złego sie nie wydarzy .                         Choć możę wystąpić efekt paniki rolników i do 1 lutego zechcą sprzedać bydo a to mogą wykorzystać  ,, podli handlarze ''

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Panowie VAT na bydło/trzode normalnie zostaje czy też jest zniesiony?

Zniesiony i to od 15stycznia... trzeba jak najszybciej po handlarza dzwonić niech zabiera!

Edytowane przez Michal014d
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Michal014d napisał:

Zniesiony i to od 15stycznia... trzeba jak najszybciej po handlarza dzwonić niech zabiera!

Zaraz zrobicie sami panikę  a dla handlarzy  będzie raj będą namawiać panie sprzedaj i to szybko.

• Like 2
Opublikowano

Ee no Michał nie trolluj! To już nie jest śmieszne. Ludzką rzeczą jest błądzić, nie wiedzieć. Jeden drugi piąty przeczyta i zaraz będzie dym

15 minut temu, Michal014d napisał:

• Like 1
Opublikowano

Dzis rano sms od handlarza o takiej tresci. . Informuje , że jest dobra cena za bydło . Więcej informacji telefonicznie. Wiec chyba wraca cena z listopada. W lokalnym sklepie wolowe z zadu 41 zł za kg. Przed świętami bylo po 39 zl za kg.

Opublikowano
3 minuty temu, BananBanan napisał:

Dzis rano sms od handlarza o takiej tresci. . Informuje , że jest dobra cena za bydło . 

Mógł napisać dla kogo ta dobra cena. Handlarza czy hodowcy. 😉 

• Haha 1
Opublikowano

Jak cena obecnie za krowy R na WBC. Na dzien 20.12. 2021 sprzedalem krowe simental to cena byla 15.10 PLN netto za R. Waga moja prosto z obory 855 kg. wybicie od tej wagi 46 % Te 46 % to tak słabo. Jak oceniacie?

Ja sprzedaje bezposrednio do ubojni na WBC. Tam też trzeba pilnowac więc wage elektroniczna nabylem w drodze kupna. Z tym z Warszawy to nie handlowalem . Ale ceny mial podejrzanie atrakcyjne jak na ten na ten okres przed świętami.

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Ee no Michał nie trolluj! To już nie jest śmieszne. Ludzką rzeczą jest błądzić, nie wiedzieć. Jeden drugi piąty przeczyta i zaraz będzie dym

Taki żarcik na rozluźnienie 😜 raczej nikt tego na powaznie nie weźmie chyba ze dzieci z tego forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v