Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddzwoniła do mnie firma w sprawie kombajnu porzeczkowego. Na olx wystawiony za 79270zł.

Cena śmieszna to myślę brutto.

Ale nie, netto i to za wersję aroniową.

Pytam o porzeczkową i omdlałem 120tys brutto wyjściowa.

Pojebało całkowicie. Rzemiosło za 60 tłuką a tu 120+🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak se pogadaj sami nie odbudują po zniszczeniach Państwo pomoże .

Rzuci jakieś ochłapy aby ludziska się nie bulwersowały ale też powinni pamiętać przy urnach kto te ochłapy im rzucił. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Oddzwoniła do mnie firma w sprawie kombajnu porzeczkowego. Na olx wystawiony za 79270zł.

Cena śmieszna to myślę brutto.

Ale nie, netto i to za wersję aroniową.

Pytam o porzeczkową i omdlałem 120tys brutto wyjściowa.

Pojebało całkowicie. Rzemiosło za 60 tłuką a tu 120+🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Może germański?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Baju baju słyszałem 100 % nie pokryje a do tego starych budynków słyszałeś coś o tym .

miałęś kiedyś straty w budynkach żę twierdzisz że nie pokryje oszkodowanie szkód ? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

miałęś kiedyś straty w budynkach żę twierdzisz że nie pokryje oszkodowanie szkód ? 

Tak widziałem spalił się jednemu dom  drewniany w połowie ubezpieczenie w PZU , Dom stary bo 60 lat ale w bardzo dobrym stanie wyremontowany to dostał tylko 15 tyś .Dasz rady sam .

Teraz sam się przekonasz jak będą szacować tym co powaliło niech napiszą ile dostali z ubezpieczenia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
38 minut temu, szymon09875 napisał:

U nas tak nalalo że aż w drodze wymylo rowy. Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle wody na raz spadło.

TOP a dokładniej, ja też TOP ale u mnie troszkę pokapało i słaby wiatrerek.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

Mam  stare budynki i wiesz jak oni to wyliczają? Parę lat temu ponad 120 letnia ceglana o obora o powierzchni 203 m2  wedle ich wyliczeń miała 99% zużycia, przyjechał ich przedstawiciel, popatrzył czy stoi i czary mary nagle zrobiło sie 90% zużycia, teraz ma 92% i sumę ubezpieczenia 6700 zł.  Jak coś się jej przytrafi to zgadnij  ile dostanę.

Edytowane przez Pigmei
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla byle passata się tak poświęcać...

Robienie dzieci to nie poświęcenie. To przyjemność. Gorzej z wychowywaniem. 

Opublikowano (edytowane)

ja miałem zdarzenia i likwidatorem było HDI a z PZU nie chce mieć nic wspólnego , tak samo szkody komunikacyjne z hdi jest zadowolony z hdi mam 5 razy doswiadczenie i za kazdym razem było ok .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Może germański?

Widzisz Rysiu, akurat Polacy byli i są takim wiodącym producentem tych kombajnów.

Kiedyś mieliśmy coś takiego jak zaplecze naukowców, konstruktorów, pola i zakłady doświadczalne. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pigmei napisał:

Mam  stare budynki i wiesz jak oni to wyliczają? Parę lat temu ponad 120 letnia ceglana o obora o powierzchni 203 m2  wedle ich wyliczeń miała 99% zużycia, przyjechał ich przedstawiciel, popatrzył czy stoi i czary mary nagle zrobiło sie 90% zużycia, teraz ma 92% i sumę ubezpieczenia 6700 zł. 

w umowie ubezpieczenia podajesz wartosc przedmiotu w czasie terazniejszym i w przypadku straty całkowitej nie mogą zejść poniżęj chyba 80 % wartosci ubezpieczenia , tylko jak ktość ubezpiecza na niską kwote to potem takie kwiatki 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Leszy napisał:

Robienie dzieci to nie poświęcenie. To przyjemność. Gorzej z wychowywaniem. 

dla 3 minut zjebane 18 lat 🤣

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

w umowie ubezpieczenia podajesz wartosc przedmiotu w czasie terazniejszym i w przypadku straty całkowitej nie mogą zejść poniżęj chyba 80 % wartosci ubezpieczenia , tylko jak ktość ubezpiecza na niską kwote to potem takie kwiatki 

To nie zboża że coś możesz deklarować ,   w PZU maja własne wyliczenia i cały kalkulator 

Edytowane przez Pigmei
Dopisek
Opublikowano

i po burzy-dwa razy zagrzmialo, chwila gradu ,ulewa , a teraz chwilowo spokoj...

ot.luty jak zwykle.....ktos cos niby gada o zmianach klimatu ale to chyba nieprawda........

ja za to wole pzu-lepiej szybciej i wiecej placa.  na mnie w zyciu nie zarobia.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v