Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła to może też poszukać i ze dwa woreczki kupić jakby mieli w Zatorze🤔 Tu to prawie każdy sieje albo pisze, że sieje.

Siarka zwiększa zdrowotność roslin i jest konieczna do asymilacji azotu.

Siarczan z siarkopolu zawiera trochę mniej składników niż kizeryt i może wymaga ciut więcej wody , ale u mnie nie zauważyłem różnicy. W cenie za składnik wychodzi podobnie, u mnie taniej jak kizeryt bo mam blisko do Tarnobrzega

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Siarka zwiększa zdrowotność roslin i jest konieczna do asymilacji azotu.

Siarczan z siarkopolu zawiera trochę mniej składników niż kizeryt i może wymaga ciut więcej wody , ale u mnie nie zauważyłem różnicy. W cenie za składnik wychodzi podobnie, u mnie taniej jak kizeryt bo mam blisko do Tarnobrzega

Niby wg internetu koszt niewielki, bo tona trochę ponad 1000 złociszy... Jutro rozsieję wapno pod wstępną kukurydzę to może skoczę do Zatora zobaczyć czy mają, od wtorku nadają deszcze to by się rozpuściło.

Opublikowano
5 minut temu, kris91 napisał:

Ja myślał że to rak, ale pomysł w mordę jeża dobry 🙊🙊 Belarus (zapomniałem nr) szukał ładowarki 👀👀👀👀

@Belaruss820

19 minut temu, bratrolnika napisał:

Się panie częstują 

IMG_20220213_150229_642.jpg

Tyż na ostro lubisz ? 😛 

Papryczki widzę 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

55 minut temu, HF86 napisał:

aż się głodny po tym odcinku zrobiłem.🤔

Się panie częstują 

IMG_20220213_150229_642.jpg

O, zara i ja na piczkę jadę.

kris91 napisał:

14 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ja myślał że to rak, ale pomysł w mordę jeża dobry 🙊🙊 @Belaruss820 szukał ładowarki 👀👀👀👀

Fajna sprawa na obcięcie obu rąk naraz. 👍

Opublikowano
58 minut temu, slawek74 napisał:

smacznego 🤭😁

no jest coś z wyjściem gniazdkiem telefonicznym 🤔

Pewnie masz modem LAN pod RJ-45, czyli kablem by trzeba było puścić do routera.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

39 minut temu, TheraRolnik napisał:

Epoka lodowcowa na Polsacie 

Już wczoraj leciała

Od ponad miesiąca leci. Na szczęście to już ostatnia część. Wszystkie z młodymi obejrzelim.

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tam z nim najbardziej lubię ten...

https://www.cda.pl/video/831935471

Ulubiony mojego syna

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Belaruss820

Tyż na ostro lubisz ? 😛 

Papryczki widzę 

Raz na jakiś czas warto kichy przepalić

1 minutę temu, Bananek napisał:

Od ponad miesiąca leci. Na szczęście to już ostatnia część. Wszystkie z młodymi obejrzelim.

No wiem wiem, i u mnie też wszystkie obejrzane 

Zdzisiek i Edek są najlepsi

Opublikowano

Już moje ekożyto ruszyło. Nabrało kolorów, wigoru i nawet już kolebie się na wietrze. Pewno zaraz będzie domagało się oprysku azotem, ale w tym roku będę starał się do niego rzadko chodzić żeby mnie nie nękało, że głodne. 😉 

IMG_20220213_151421.jpg

Opublikowano

jak tam obornik z piochem pomieszany to musi rosnąć. 

Opublikowano
35 minut temu, kris91 napisał:

Ja myślał że to rak, ale pomysł w mordę jeża dobry 🙊🙊 @Belaruss820 szukał ładowarki 👀👀👀👀

Juz kiedys widzialem.to ogloszenie. Widlakiem.to.sobie mozna palety z naczepy ściągać a nie obornik z głębokiej sciolki wybierac. Czekam.do wiosny bo narazie sprzątnięte. Jeszcze kumpla wezme na nastepny raz,poobsiewam sie i bede wtedy kupował. Pamietacie jak pytalem o silnik lombardini? 

https://www.olx.pl/d/oferta/mini-ladowarka-schaffer-d25-weidemann-CID757-IDNRBoU.html

Jak dla mnie za slaby silnik do takiej maszyny. Wtedy byl ponad 39tys jeszcze w mazowieckim chyba,juz u handlarza ktory likwiduje hodowle😀

Opublikowano
35 minut temu, slawek74 napisał:

coś takiego ja internet mam z kabla i gniazdko jest...

no to to. też muszę kabel dociągnąć do tego. inaczej nie działa.

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

A coś wariować zaczyna i jak dostanie obciążenia to przygasa, jak ja chwilą na pusto popiłuje to jakiś czas spokuj 

Nie wiem dokładnie jaki to gaźnik ale w każdym jak długo stoi silnik nie odpalany a paliwo w środku to dzieją się takie rzeczy, po prostu trzeba rozebrać przedmuchać i złożyć a regulacji to niema jedynie ustawić wolne obroty, ja co raz przepalam te silniki bo oni nie lubią być nie odpalane długi czas jak w środku paliwo, w gażnikch jest czasem taka malutka dysza u góry i ona lubi się zapchać przykryta takim plastikową zaślepka z origami.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v