Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szymon09875 napisał:

To się chłopaku coś zaczynasz gubić. To co Ty zbierasz? Pisałeś że kosisz tak późno bo wcześniej ojciec nie pozwala, a teraz że tylko dla opasow i na sprzedaż.

Bo do krów to on se sam kosi i zbiera 😉 

A co do pozwalania ... Jak chce to zahaczam kosiarkę i jadę ... A że pasuje koszenie na 2 razy to dla mnie ok, mniej roboty niż by to zbierać na x pokosów a paliwa ile mniej idzie 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko żebyś przez te swoje wymysły z likwidacją ojca w biedę nie wpędził... Sprzedać to moment ale jak nie ma zaplecza finansowego w postaci już wcześniej zaplanowanej i prowadzonej innej produkcji , oszczędności lub etatu to minie miesiąc i będzie jakbyś w pysk dostał bo wypłata nie wpłynie a zobowiązania niestety będą jak zwykle.

Nie przeżyje tego to nie zrozumie, 7 lat temu też świat chciałem podbijać, jedna zła decyzja i teraz trzeba zapier***ac jeszcze kilka lat żeby wyjść na prostą.

No ale to nie jego to może kozaczyć.

• Like 1
Opublikowano

U nas dwa ziomki, tak na swoim się gospodarzyli że w 5 lat komornik gospodarki sprzedał. bo ojciec nie umiał, a się dorobił wszystkiego. I w dodatku rodzice nic nie robili, no może oprócz: dojenia, dogladania zwierząt, agencja rolna, mechanika, wycielenia, pastwiska, i ugotować i uprac. ale to nic  takiego, bo młody wszystko robił traktorem 🤭

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo do krów to on se sam kosi i zbiera 😉 

A co do pozwalania ... Jak chce to zahaczam kosiarkę i jadę ... A że pasuje koszenie na 2 razy to dla mnie ok, mniej roboty niż by to zbierać na x pokosów a paliwa ile mniej idzie 

No to kiedy kosi? 

Opublikowano
6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko żebyś przez te swoje wymysły z likwidacją ojca w biedę nie wpędził... Sprzedać to moment ale jak nie ma zaplecza finansowego w postaci już wcześniej zaplanowanej i prowadzonej innej produkcji , oszczędności lub etatu to minie miesiąc i będzie jakbyś w pysk dostał bo wypłata nie wpłynie a zobowiązania niestety będą jak zwykle.

On też chce likwidować bo za dużo roboty przy tym a przy tych sztukach to gra nie warta świeczki 😉 przy opasach mniej zachodu no i oczywiście opasów więcej będzie niż jest teraz 

8 minut temu, Pafnucy napisał:

skończ Chłopak, bo to żałosne się znowu robić zaczyna.

wyprowadź się z domu i nie obwiniaj innych za swoje niepowodzenia.

A jakiego niepowodzenia 🙊

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

U nas dwa ziomki, tak na swoim się gospodarzyli że w 5 lat komornik gospodarki sprzedał. bo ojciec nie umiał, a się dorobił wszystkiego. I w dodatku rodzice nic nie robili, no może oprócz: dojenia, dogladania zwierząt, agencja rolna, mechanika, wycielenia, pastwiska, i ugotować i uprac. ale to nic  takiego, bo młody wszystko robił traktorem 🤭

To i w okolicy kilku takich niedługo będzie. "ich" gospodarki"ich ciągniki i maszynu" "ich krowy" starym się oczy zamkną i pójdzie w niebyt 🙊

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

skończ Chłopak, bo to żałosne się znowu robić zaczyna.

wyprowadź się z domu i nie obwiniaj innych za swoje niepowodzenia.

Lepiej głupio gadać niż próbować mądrze bo wtedy ludzi za dużo pytań zadają 👍

Prosty przykład ktoś mi się pyta jak tam na gospodarstwie i ja wolę odpowiedzieć "nie wiem nic tam nie robię" chociaż ze robię a czemu ? Bo więcej pytań już nie zadaje ta osoba 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Prosty przykład ktoś mi się pyta jak tam na gospodarstwie i ja wolę odpowiedzieć "nie wiem nic tam nie robię" chociaż ze robię a czemu ? Bo więcej pytań już nie zadaje ta osoba 

A słyszałeś o czyms takim jak rozmowa normalna ? 

Opublikowano

Nie ma co się dziwić u mnie jak rodzice żyli miałem 10krow dojnych +tyle samo jałowizny i 120szt. 🐷.ja dorabiałem jako kierowca. Jak rodzice zmarli trzeba wybierać albo etat albo hodowla. I wybrałem etat bo sam z taką hodowla bym się zajebał.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To i w okolicy kilku takich niedługo będzie. "ich" gospodarki"ich ciągniki i maszynu" "ich krowy" starym się oczy zamkną i pójdzie w niebyt 🙊

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Na podlasiu są takie? 😂

a dlaczego miałoby nie być???

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej głupio gadać

wydaje mi się że lepiej wcale, bo z tych Twoich opowieści nic dobrego nie wynika. ani zachwytu, ani uwagi tym nie wzbudzisz. mam na myśli opowieści o zębach czy takie tam...

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

"Nie no powiedział by mi, ale mówił że śnił mu się robót że świecącym palcem i żeby mu takiego kupić" 😂

z jakiego to filmu??? bo coś mi się kojarzy, ale tak nie do końca

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DANDYS napisał:

dlatego ja sprzedam wszystko przed emerytura i se pożyje, 😄

Do puki nie miałem dzieci też tak miałem zrobić 😁 a teraz już mam inny plan. I trzeba ostro pracować i kasę gromadzić.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6465 napisał:

Nie ma co się dziwić u mnie jak rodzice żyli miałem 10krow dojnych +tyle samo jałowizny i 120szt. 🐷.ja dorabiałem jako kierowca. Jak rodzice zmarli trzeba wybierać albo etat albo hodowla. I wybrałem etat bo sam z taką hodowla bym się zajebał.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. U mnie ojciec jeszcze pomaga przy jałówkach chociaż wolałbym żeby w domu sobie posiedział bo już 70 -tka niedaleko i plecy bardzo dają o sobie znać No ale to taki typ człowieka , że bez roboty nie usiedzi. Na wiosnę i tak muszę robić nowy dach na pomieszczeniu gdzie te jałówki są to chce wywalić całą ścianę od strony podwórka i zrobić coś 'ala wiatę żeby obornik krokodylem wybrać i paszę też ciągnikiem zadać, mam nadzieję, że zwierzaki negatywnie nie odczują takiego sposobu utrzymania 🤔

Opublikowano

u mnie mama ojca wygania żeby coś porobił bo nie raz już ma go dość 😄😄

bratrolnika napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

dlatego ja sprzedam wszystko przed emerytura i se pożyje, 😄

mogę zapytać jak tam sprawy rodzinne???

no jak. narazie 👍👍👍😃

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

A słyszałeś o czyms takim jak rozmowa normalna ? 

A to istnieje takie coś 🙈

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

wydaje mi się że lepiej wcale, bo z tych Twoich opowieści nic dobrego nie wynika. ani zachwytu, ani uwagi tym nie wzbudzisz. mam na myśli opowieści o zębach czy takie tam...

A co to takiego ? Kto mnie zna w realu wie że ja często głupio gadam, i wie też że często specjalnie to robię 

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

wolałbym żeby w domu sobie posiedział bo już 70 -tka niedaleko i plecy bardzo dają o sobie znać No ale to taki typ człowieka , że bez roboty nie usiedzi

mój ojciec ma prawie 80, jak każą mu w domu zostać to stęka, boli go to, boli go tamto, a jak wezmą go na pole to 10 godzin może robić i nic go nie boli

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

no jak. narazie 👍👍👍😃

czyli poszedłeś po rozum do głowy???

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kogel mogel, że kaska Piotrusia gazowala. Koleżanki. Wolańskiej tak tłumaczyły 

fakt, dzięki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v