Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

9 minut temu, DANDYS napisał:

ale kiedyś nauczyciele to sami mieli fach w ręku, i to przekazywali tłumaczyli a teraz przepisują regulki z książek, a nauczyciele tyle umieją co w książce, więcej od ojca czy brata starszego się nauczyłem niż mi nauczyciel wytłumaczył, choć chodziłem do Technikum

To dokładnie tak jak teraz, więcej się nauczyłem z forum czy przez to że sam jak czegoś potrzebuje to szukam w internecie niż że szkoły gdzie nawet notatek nie opłaca się robić bo nauczyciele dyktują słowo w słowo to co w książkach z przed 20 lat 

no ja tam bardziej praktycznych chciałem. się nauczyć niż matmy czy chemii.. ale się nie dało sam, oglądając prof Chrisa trochę do czytając to więcej wiedziałem o silniku niż z lekcji, nie raz nauczyciela umiałem. zagiąć

jeden chciał tuleje dołem wkładać do 80 bo remonotowali ciągnik, przecież to każdy wiedział...

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Z tego co widzę z własnych obserwacji to właśnie w górach jest ich najwięcej

A to i prawda, tam na małe przyczepki jest ruch. Ale w moich stronach niezbyt. Teraz już powoli dzieje się tak, że są albo całkiem duzi po 30ha i więcej albo sami mali, tak do hektara co uprawiają dla siebie. Tylko ci drudzy przeważnie są już w wieku co najmniej 50+. Tacy to już nie myślą o zakupie czegoś takiego- wozami i dwukołówkami obskoczą.

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

U mię nic nie widu i nie słychu 👀👀👀👀

patrzaj, jak kury się nieść nie będą to wiem już w którą okolicę przycelowac. U nas tym zelaztwem ziemia jak dobra kasza skwarkami okraszona. za tyle lat co zbieralem to cała trojwioska się w inny wymiar przeniesie 😂

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kupiłeś ceresa??? Cos mnie ominęło???

Użyteczny zakres 50-180A, poniżej nie spawa, powyżej przepala. 

Co chcesz spawać to jeszcze bardziej dokładnie podam

Chłopie, ja maturę z polskiego drukowanymi literami pisałem, taki mam charakter pisma. 

Do wojska jako szyfranta mnie wziąć chcieli

Kiedyś ojciec chciał kupić. 

Odległe czasy bo to było w 2013 roku. 

To miał być ciagnik który by zastąpił 30.

Raczej by się nie sprawdził bo nie był by tak zwinny jak 30. 

Co z tego że więcej podnosi i z przodem jak gabaryt duży. 

Kabina i tak była by do zdjęcia. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

patrzaj, jak kury się nieść nie będą to wiem już w którą okolicę przycelowac. U nas tym zelaztwem ziemia jak dobra kasza skwarkami okraszona. za tyle lat co zbieralem to cała trojwioska się w inny wymiar przeniesie 😂

To wtedy od razu sąsiadami zza miedzy będziemy, jak ich nie będzie 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

rozwiń myśl

aaa, już wiem - trochę też, tylko ja to w miarę własnych potrzeb procesowych, a nie jako wykonywany zawód, programowanie i modelowanie jest mi potrzebne, aby ułatwić sobie pracę

Rozumiem. Siedzisz w SQL?

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Haef - specjalista od kręcenia wałów na mazurach. 😉

teraz już tak. kiedyś myślałem sprawiedliwym i przykladnym obywatelem być 🙂

już się wyleczylem na szczęście 😂

Opublikowano
HF86 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Haef - specjalista od kręcenia wałów na mazurach. 😉

teraz już tak. kiedyś myślałem sprawiedliwym i przykladnym obywatelem być 🙂

już się wyleczylem na szczęście 😂

Czyli kanka była kradziona? Kurła, zostałem paserem. 🙉

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Kupiłeś ceresa??? Cos mnie ominęło???

Użyteczny zakres 50-180A, poniżej nie spawa, powyżej przepala. 

Co chcesz spawać to jeszcze bardziej dokładnie podam

Chłopie, ja maturę z polskiego drukowanymi literami pisałem, taki mam charakter pisma. 

Do wojska jako szyfranta mnie wziąć chcieli

Ja jak chce i muszę to nawet czytelnie pisze ale męczy mnie to poprawianie każdej literki. Dlatego wolę nie pisać tylko zaznaczać w książce i potem robić sobie kartki do nauki z takimi skróconymi do minimum wiadomościami 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

To Kris żarnowiak? Uuuuuuu.

są jeszcze inne trojwioski obok. 

1 minutę temu, Bananek napisał:

Czyli kanka była kradziona? Kurła, zostałem paserem. 🙉

absolutnie nie. chciałem trochę nowoczesnosci w odlegle dzikie krainy wprowadzić 😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

też, generalnie - kilka języków programowania, różna bazy danych

IFPUG również,np vba pewnie już nie.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
HF86 napisał:

absolutnie nie. chciałem trochę nowoczesnosci w odlegle dzikie krainy wprowadzić 😂

A, to temu tak ci oczy zabłyszczały jak pieniądze dostałeś. 😉 Gwarantuję , że nadal je (banknoty) tam w wiosce macie.

Opublikowano

netciaki też tylko jeczec potrafią, a kasiura tyle że skarpety zakładają tylko te co pękły od nadmiaru pchanej forsy 😃

Opublikowano
kris91 napisał:

Bananek napisał:

To Kris żarnowiak? Uuuuuuu.

Nie słyszałem o biednych żarnowiakach 🙊🙊🙊🙊🙈

Widać ludzie w okolicy taktowni i nie chcą zadawać ci bólu. 😉

Opublikowano (edytowane)

Nie, ja jestem człowiekiem od techniki - informatyki uczę się na tyle, na ile jest mi potrzebna do rozwiązania czy zrozumienia konkretnego problemu. Nie uczestnicze w żadnych projektach biznesowych jako takich. Mnie osobiście to nie interesuje, a w mojej firmie jest grono wzajemnej adoracji, które nikogo z zewnątrz nie dopuszcza do takich rzeczy.

Jak kogoś takiego potrzebujesz, to znam kilka osób co w tym siedzą od lat.

Ujmę to tak - jak mam potrzebę, mogę oprogramowac router cisco czy innej firmy od podstaw dla własnych celów, zmodyfikowac mu firmware albo napisac oprogramowanie, które będzie czymś sterować z konkretnymi funkcjami, wykorzystać jakieś słabe punkty etc.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
HF86 napisał:

netciaki też tylko jeczec potrafią, a kasiura tyle że skarpety zakładają tylko te co pękły od nadmiaru pchanej forsy 😃

Jeden taki u nas jałmużnę pobiera. 😉 Ivecami jeździ. Mercedesem e klasy.... Z dziada pradziada dziad.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A, to temu tak ci oczy zabłyszczały jak pieniądze dostałeś. 😉 Gwarantuję , że nadal je (banknoty) tam w wiosce macie.

przywiozę Ci drugą i bielarke mi zrobisz. papierki i kolorowe metalowe krążki mam. A jakoś samemu mi się nie chce. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v