Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Leszy napisał:

Lepiej być na izolacji, bo na kwarantannie musisz być jeszcze przez kilak dni po zakończeniu izolacji domowników.  

Tzn źle to ująłem... Mają wynik pozytywny i izolacje a nie kwarantanne 

Bo wyczytałem że jak wynika pozytywny to izolacja a nie kwarantanna 

Swoją drogą ciekawe czy ja już miałem tego "nowego" wirusa 🙊 nie wiem a maseczki praktycznie nie używam bo nie będę w kagańcu chodzić 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

maseczki praktycznie nie używam bo nie będę w kagańcu chodzić 

Przecież nikt nigdy nie twierdził, że maska chroni przed Cię przed zarażeniem. Teoretycznie to miała chronić innych abyś ich przypadkiem nie zaraził. 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Pięć duch mogę dać, w ciemno

A ten Bodzentyn to gdzie to jest?? Czy to jeszcze Polska???

Nie kupuj od niego ... Jeszcze ci wciśnie jakom chorobę i dopiero będzie 🙊

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

blisko bys miał . ze 200km.

Ale czy to jeszcze w Polsce jest???

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Nie szalej, po co mu tyle, i tak się zbiera z tego świata... Nie zdąży wydać...

Dychę to na ostatnią drogę braknie, pomnik jaki też z 15 trzeba dać

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Zostawi potomnym. 

Toż nie ma podobno. Jak to mawiał pewien stary kawaler- "żeby przep*erdolić wszystko to nikogo nie potrzebuję, tylko czasu"...

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dychę to na ostatnią drogę braknie, pomnik jaki też z 15 trzeba dać

No niby tak...

Opublikowano

ale żeście się rozpisali 🙉🙉🙉

co działo się 🤔

Opublikowano
50 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie ma ktoś jakiś byćków takich miesięcznych w nie dużych pieniądzach? @Łolek nie wiesz o czymś? 

Nie wiem, ale się dowiedzieć moge, a czy od handlarza interere cię czy tylko od chłopa ile sztuk 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Lecą na Polsacie chłopaki do wzięcia, i Jaruś mówi: jakbym miał dziecko to bym o nie dbał, jak o psa🤦‍♂️

Niektórzy tam odstawiają a niektórzy normalni,nieraz lubię to obejrzeć.

Opublikowano (edytowane)

echchch. i wszystko w temacie....

o mój kolega. rowerowiec...:D

se tatuaża musi zrobie...🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

@superfarmer02 mogę ci dać namiar do chłopaka co mi przywoził. Mówiłem mu co chce i jak miał to mi przywoził. Raz 2szt. A czasami i miesiąc nic nie miał i powiedział nie miałem nic dla ciebie. Czasami byłem na wyjeździe to przywoził wyganiał do końca a kasę dostawał następnym razem.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Leszy napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

pilkarkę dotykałeś ?

Siatkarka się liczy? 

sam zdecyduj 😉

Leszy napisał:

35 minut temu, TheraRolnik napisał:

No to lipa ... Temat o tych samych co wczoraj

Wszyscy mają wyniki pozytywne i teraz pytanie czy jak jedna osoba zrobi test znowu i wyjdzie negatywny to czy jest już zwolniona z kwarantanny czy wszyscy muszą zrobić test 

Lepiej być na izolacji, bo na kwarantannie musisz być jeszcze przez kilak dni po zakończeniu izolacji domowników.  

ale za kwarantannę jest kasa a za izolację grosze

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Lecą na Polsacie chłopaki do wzięcia, i Jaruś mówi: jakbym miał dziecko to bym o nie dbał, jak o psa🤦‍♂️

Dla dobra ludzkości to pewnie lepiej aby wielu ludzi się nie rozmnażało...

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Spulchnienie głębokie gleby to podstawa, choć jak zlesna gleba to i tak może być problem.

A wielopalczastosć, brodawki z korzeniami to kwestia nicieni

Można to jakimś środkiem opryskać?

I mi pasuje znowu w tym roku 0.5 ha zasiać warzyw 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nosz kurła ,,legancko tego"🙆‍♂️ 

Lepiej aby on dzieci nie miał.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Przecież nikt nigdy nie twierdził, że maska chroni przed Cię przed zarażeniem. Teoretycznie to miała chronić innych abyś ich przypadkiem nie zaraził. 

Ja nie zapomnę jak na początku tego wirusa poszedłem do sklepu bez maski a jakaś baba zaczęła się na mnie wydzierać że gdzie ja mam maseczkę że ich wszystkich po zarażam 😂 za chwilę przyszedł kolejny bez maski i do niego też zaczęła się pruć 😂

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Można to jakimś środkiem opryskać?

I mi pasuje znowu w tym roku 0.5 ha zasiać warzyw 

A nie wiem czy jest coś jeszcze. Ogólnie to nematocydy są na nicienie no i parowanie gleby, gorczyca mątwikobójcza, aksamitka.

Aksamitka jedna z lepszych roślin nicieniobójczych

Opublikowano

mas jakieś fotki tej onej? znaczy link czy cóś.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Teraz z jakąś "rakietą" się prowadza, taka półtorej normalnej dziewczyny

Opublikowano
szymon09875 napisał:

11 minut temu, DANDYS napisał:

działa, ale przy turze nie wygodnie,

No to cylinderki winne jak ręczny działa 

jak nowe 😄na jedno koło już jest ale rurka strzeliła od chłodnicy skrzyni, pod podłoga...

gregor1284 napisał:

3 godziny temu, DANDYS napisał: skazany chyba jestem ze nie bedzie hamulców w tym klamocie jabnym , poł dnia pompki wymieniać i tak nie ma hamulcy 😒 W czym?

w 80

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v