Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Zdechnięty Zetor, 6211 jest mocniejszy od siuntki i to sporo.

Jak, jak moc teoretycznie ta sama. Jeździłem w tym roku takim bez remontu od chyba 90 lat i siuntka też już zmęczona to siuntka żwawsza 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie 🤣🤣🤣 u nas nie robi się takich powierzchni 🤭

U nas kostki to tylko w zasadzie na takich pracują, no chyba, że ten co posiada prasę to więcej zbiera u siebie. Dobrze, że choć jeszcze te kostki są, niewiele ale wystarczy aby wszystkich obskoczyć. 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Trza było głupka nie udawać to byś dostał do obrządku 30 jak do córki Mariusza zajechałes 🤣 ja tam z ludźmi dobrze żyje to mi sprzęt udostępnił cobym się nie upocil w oborze ;)

Ale przeca ja tam jeszcze nie był 🙉

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ale przeca ja tam jeszcze nie był 🙉

Ja też nie, a kontaktów już kilka ma, a o żaden nie prosiłem. Trza miłym być, dzindobry mówić...

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Mnie to rolujaca i sznurek nie podchodzi

Jak się opanuje to nawet ładnie wychodzi, tyle że czasu więcej bo i to odwijanie. Patrząc na koszt to pewnie na jedno wyjdzie 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kombajn jeszcze pieniądze da, jak nie w tym roku to w kolejnych. Czuję to po kościach. Jak już się zaczynają rozpytywać to co będzie w lipcu szkoda myśleć. Zresztą traktor jest i jest czym robić a kombajnu nie było. 

Nie znam się, do mnie przyjeżdża prasa, rozkłada się, patrzymy na zegarki, prasuje, patrzymy ile czasu i tyle. 

Kombajnistę masz? Może bym na wczasy sobie przyjechał na zniwa 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak, jak moc teoretycznie ta sama. Jeździłem w tym roku takim bez remontu od chyba 90 lat i siuntka też już zmęczona to siuntka żwawsza 

Moc 6211 zależnie od ustawień pompy i roku produkcji 58/60KM 190/210Nm 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kombajnistę masz? Może bym na wczasy sobie przyjechał na zniwa 🤔

Pewnie, że mam. I ja muszę ogarnąć uprawnienia, on sobie pójdzie na popołudniówkę do roboty a ja popołudniu zasiądę za stery 😎

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

do czego Ci to 🤔

Mi do niczego. Ale jest tu trochę osób z pomysłami .

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Pewnie, że mam. I ja muszę ogarnąć uprawnienia, on sobie pójdzie na popołudniówkę do roboty a ja popołudniu zasiądę za stery 😎

I Ty kombajn poustawiasz ? I będziesz wiedział co się dzieje jak coś zacznie działać inaczej niż powinno ? 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To już zarobiłem... Ehhh 

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas kostki to tylko w zasadzie na takich pracują, no chyba, że ten co posiada prasę to więcej zbiera u siebie. Dobrze, że choć jeszcze te kostki są, niewiele ale wystarczy aby wszystkich obskoczyć. 

Pewnie za parę lat to Ci przyjdzie i to kupić ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v