Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, szymon09875 napisał:

Szpryc, rapica. Majster już nie żyje to łopata to rzucał. Ten jak tynki położył to iskry szły a się nie kruszył, jak posadzka takie mocne. 

Rapica to ta "siatka" żeby słup czy inne dziadostwo owinąć a na to szpryc i tynk.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

24 minuty temu, slawek74 napisał:

jak masz fakturę to na 100 nie dotyczy

No sprzedaż na FV

23 minuty temu, Agrest napisał:

Tak. Jeśli kupuje od ryczałtowca.

Niemniej dopytać w US bo jest tyle interpretacji opublikowanych że łeb puchnie.

Kupione od rolnika na vacie, bo fv będzie wystawiał 

13 minut temu, wojtal24 napisał:

tak ale chyba musisz wziąść do US nakaz płatniczy z podatku rolnego

No i teraz w sumie sam nie wiem co i jak

nie jestem pewien lepiej dopytaj ale jezeli jest faktura i wazny przeglad i oc to tylko do wydzialu komunikacji myslalem ze kupil brat na umowe K-S

malaczarna napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

No nie wiem. Może się okazać, że mam cycki większe od Twoich. 😉 Pokaż, ocenimy. 

75 F wygoogluj sobie

nie wierze rzadko spotykany rozmiar

konteno napisał:

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja się na niczym nie znam, jestem zwykłym dziadem, parobkiem, leniem itd 

to jeszcze nic , ja jestem nikim 

nie mow tak o sobie i o innych

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Fiu fiu fiu,dawno zem się tak nie wyspał 

-1°

A ja tłuczeń ugadalem sobie,a tu teraz błota nie ma

Tłuczeń w błoto i zaraz będzie błoto.

Pomyśl czy geotkaniny najpierw nie położyć. Nie wymieszasz kamienia z błotem.

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma 

motto armii czerwonej

10 godzin temu, konteno napisał:

chyba taka sama jak extrabyka co nie @bratrolnika?

tak mi się właśnie wydaje

9 godzin temu, jacus napisał:

w skawinie robili pustaki pianowe paru gatunkow juz od II to siekiera trzeba bylo rownac sciany. taczk zapray to na moment byla,nieraz tynk mial i 10 cm.

sciany z wielkiej plyty byly w miare proste bo je w fabrykach robili a dopiero skladali na budowach ,tu duzo nie dalo sie spieprzyc. gorzej bylo z murowanymi .

jak u mnie tynki kładli, i mówi że którąś ścianę musieli prostować, że jeden narożnik 1cm a w drugim 4, to mówię temu tynkarzowi że murarz się nie popisał, a ten mi na to: panie trzy budowy o tyłu to mieliśmy taką ścianę że na lewym dolnym rogu 1cm, a na prawym górnym 14🙆‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Dopiero żeś się wylągł 🤔🤭

niby plus a wodę ścięło 🤔

No a jak. Biorę przykład z Gregora. Ale i tak nie dałem rady go doścignąć. Ostatnio kołdrował do 11🤭. Będę dążył 😁

Opublikowano
44 minuty temu, Agrest napisał:

Tłuczeń w błoto i zaraz będzie błoto.

Pomyśl czy geotkaniny najpierw nie położyć. Nie wymieszasz kamienia z błotem.

Droga utwardzona,ale powstały dołki....,ale wezmę cały skład to się nie zmarnuje.

Opublikowano

Z własnych doświadczeń  kamień na ziemię daje efekt na 2 lata, lepiej moim zdaniem geowłókninę i dopiero kruszywo. Jeśli będziesz jeździł ubłoconym sprzętem to nawet geowłóknina nie pomoże.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v