Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, PAN88 napisał:

Szymon u mnie też jeszcze trochę zwierzyny jest ale tylko dlatego jak napisałeś w ostatniej linijce. Dopóki chce to niech sobie chodzi. Ma 2 emerytury i nie wiem po co on to jeszcze obrzadza

Wiesz ktoś kto całe życie pracował to i na emeryturze chce pracować, a jak się ktoś opierniczał to będzie na emryturze się opoerniczał

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano

I po świętach. 

byczek do pieca wyjechał się grzać. 

zaraz po córkę jechać i od razu do ośrodka zdrowia. 

ech jakoś tak toto nie tak 🥺

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

I po świętach. 

byczek do pieca wyjechał się grzać. 

zaraz po córkę jechać i od razu do ośrodka zdrowia. 

ech jakoś tak toto nie tak 🥺

Okres świąteczny kończy się 2 lutego 😊

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

bramy to na sylwestra i malowanie okien na środopość ale zamiera wszystko młodzież za leniwa 🤷‍♂️

Tu nie chodzi o młodzież tylko o policję bo kiedyś ściągnęli bramę i było dużo śmiechu a teraz by była odrazu policja.

Byłem w polu tylko zobaczyć przy tunelach.

Śnieg się roztopił to było ok ale po tych deszczach woda na wierzchu stoi 🤔

Opublikowano
konteno napisał:

9 godzin temu, wojtal24 napisał:

a jakie masz inne priorytety niż rodzina

to czego się inni w życiu dorobili mając w swoich gospodarstwach więcej dochodów niż ja z etatu 

7 godzin temu, mds212 napisał:

patrzcie na ludzi z miasta mają czasu na pracę siłownie kino i na wakacje.

bo jedyną pracą zarobkową u nich to odbębnienie 8 godzin u kogoś i mają wywalone na reszte , wypłate sie przeznacza na nezbędne obowiązkowe wydatki/rachunki i reszta czasu na życie i rozrywki 

nie ma się co patrzeć na innych co mają tylko patrz na siebie co możesz zrobić żeby żyło się Tobie lepiej. widzę jak piszesz ze masz jakieś pojęcie o elektryce elektronice mechanice więc nie jest tak źle. narzekasz ciągle że mało zarabiasz więc może warto poszukać innej lepiej płatnej pracy wiem że to może nie jest łatwe ale trzeba próbować. masz dopiero 31lat więc jesteś jeszcze mlody po 40 będzie dużo gorzej. nie patrz na laski które lecą na kasę tylko szukaj sobie mądrej skromnej kobiety masz tam parę hektarów i jakiś sprzęt to może po woli zacząć trzeba ta ziemię uprawiać wiadomo na początku trzeba może trochę zainwestować z etatu ale po zniwach czy na jesieni kasa wróci do Ciebie

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

U nas przed środą popielcową chyba kiedyś była taka moda. Ktoś tu słyszał o bakusach? 

Nie słyszałem. Za kawalera u koleżanki na podwórku pościeliliśmy chyba 12 wiązek słomy. Dosłownie wszystko było w słomie. 

Opublikowano
Leszy napisał:

To ile razy w roku u was te zwyczaje ze sciąganiem bramy?  

u mnie to tylko na pół poście ale już ta tradycja zanika moje pokolenie jeszcze coś działało a moje chłopaki nawet nie wiedzą o co chodzi

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

A właśnie, @slawek74, @Qwazi, @Rolnik1973 Jak po śmieciach bramy na swoim miejscu? Słomy nie było? 

U mnie wszystko jak przed świętami. Odkąd syn się wyprowadził to nie ma komu. Zawsze kolegów zorganizował do kolędowania. Teraz brakło szefa zamieszania. Ale na Boże Narodzenie to bram nie wystawiali. Najwyżej dziewczyny sadzą wybrudzili albo sieczki nasypali w domu i na podwórku 

Opublikowano
41 minut temu, hubertb napisał:

A wasi ojcowie nie maja jakiegoś hobby? Mój na emeryturze odkrył w sobie stolarza. 

Mój to ma 13 lat do erytury 😁

Opublikowano

Chłopaki, czy mi się kiedyś polepszy z tym zdrowiem? Całe święta z kaszle na antybiotyku, a dziś krzątam się po oborze, poidło naprawić, paszy dowieźć i taki słaby człowiek, pot oblewa, kaszel męczy.... A nu jeho.

Opublikowano

3 minuty temu, Bananek napisał:

Chłopaki, czy mi się kiedyś polepszy z tym zdrowiem? Całe święta z kaszle na antybiotyku, a dziś krzątam się po oborze, poidło naprawić, paszy dowieźć i taki słaby człowiek, pot oblewa, kaszel męczy.... A nu jeho.

Łaź łaź spocony, dostaniesz zapalenie płuc i wyjedziesz nogami do przodu. 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie wszystko jak przed świętami. Odkąd syn się wyprowadził to nie ma komu. Zawsze kolegów zorganizował do kolędowania. Teraz brakło szefa zamieszania. Ale na Boże Narodzenie to bram nie wystawiali. Najwyżej dziewczyny sadzą wybrudzili albo sieczki nasypali w domu i na podwórku 

u nas widać nawet działają, skala dużo mniejsza i trudności z pozyskaniem słomy robią swoje. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Bardziej sportowy tryb życia wprowadzić i trochę kg zrzucić, co jakoś czas do spa i fizjo i będziesz jak nowonarodzony😉

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Łaź łaź spocony, dostaniesz zapalenie płuc i wyjedziesz nogami do przodu. 

Na Ciebie i twoje dobre słowo to zawsze można liczyć 🤣

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Grype jak przeziębisz jeszcze bardziej to jeszcze sobie problemów z sercem narobisz...

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

te przeziębienia są teraz strasznie męczące przy śniadaniu patrzę na Polsat news i mowia ile dzieci choruje coś czuję że po nowym roku będzie zdalna nauka

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertb napisał:

u nas widać nawet działają, skala dużo mniejsza i trudności z pozyskaniem słomy robią swoje. 

Tak jeszcze ze trzy lata temu to chłopaki w żniwa parę snopków żyta ukosili kosą ( ale miałem ubaw jak się do tego wzięli 🙆). Kłosy odcięli i potem poszły przez kombajn, a z resztę ścieli na starej ladzie, która w takim pustostanie stoi. Chcieli mieć prawdziwą sieczkę na kolędowanie. I mieli. Cały dzień im to zajęło 🤭

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

Na Ciebie i twoje dobre słowo to zawsze można liczyć 🤣

Czasem trzeba i opierdolić żeby nie było za późno. Samo przeziębienie to pikuś, tylko gorączka zejdzie to już łażą i powikłania dobijają.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
59 minut temu, wojtal24 napisał:

siemanko chyba całe świata tu nie zaglądałeś detox od af😄😄

Część. No wczoraj wieczorem zajrzałem. A tak to miałem wypełniony czas zabawa z dziećmi prezentami😁

24 minuty temu, hubertb napisał:

raz, w Boże narodzenie. 

U nas to się robi w półpoście. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v