Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie agregat opryskiwacz i przyczepa z kujawsko-pomorskiego. Bardzo słowni i rzeczowi ludzie.

Zachodniopomorskie dla mnie spalone na zawsze🤭

Opublikowano
Agrest napisał:

Ogólnie agregat opryskiwacz i przyczepa z kujawsko-pomorskiego. Bardzo słowni i rzeczowi ludzie.

Zachodniopomorskie dla mnie spalone na zawsze🤭

co Ci tam nie pasuje 😲

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

No to chciał 16 900 a ja mówię ile z tego do urwania 😛 a on że za 16 500 ja mówię ze daje 16 000 i zabieram wieczorem, aaa to on ze mu pieniądze nie potrzebne ze jeszcze poczeka No to do widzenia ten mi wesołych świat życzył 😂 Kurła nie wyjechałem ze 3 km dzwoni ze może za 16 000 oddac 😂 No to się wróciłem i kupiłem 

Trza było gadać "teraz to 15500 bo muszę się wrócić"

• Like 1
Opublikowano

Uprzedzenie po kupnie landiniego, krajowego, od rolnika.

Wiem że moja wina bo się nie znam , ale człowiek ma swoje fobie i uprzedzenia, bądź je nabywa z czasem😜

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

No wiadomo że tu najlepsi ludzie 😜😜

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
27 minut temu, DANDYS napisał:

a 5314nie interesuje abo nowa 80 z Turem?

Pierwszy za duży, a drugi zapewne też za drogi 

Ogólnie to temat jest grany, jak się kolega z forum dobrze spisze to może i w tym roku się temat zamknie

Albo i nie

24 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja tam wiele nie handluje, ale najczęściej nie chcę zaliczki. staram się wierzyć ludziom. chociaż owszem, zdarzyło się przejechać na tym.

Czasem z tą zaliczką to tylko tylko więcej problemu 

19 minut temu, konteno napisał:

toć ma być zachodni 

Znów pleciesz trzy bo po trzy żeby się tylko przyjebac??? 

Znajdź ciągnik o parametrach które już kiedyś wypisałem, może być krajowy, może być Zetor i co tam jeszcze ci w oko wpadnie 

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

k**wa dziurka w  korku bloku sie zrobiła , na połączeniu pompy wody i termsotatu sie leje, japierdole zawału dostane 

A u mnie rozerwalo rure w domu w kotłowni. Pozalewało wszystko,piec mokry a godzine wczesniej rozpalone. Wszystko mokre ale najwazniejsze ze nic sie nie popaliło,tylko korki wysadzilo ale to przez przedluzacz. Akurat hydraulicy wracali to za chwile byli i naprawili awarie. Goraco w kotlowni to jak w saunie bylo😀 dobrze ze nie w nocy to sie stało. Żona wkoncu byla na prześwietleniu i zlamanie kości od najmniejszego palca,dobrze ze przesuniecia nie ma to tylko orteza ale zwolnienie do 18 stycznia i bede musial jakos zmiany sobie dobrze poukładać w robocie. W tym roku tylko dwie zostały.

Przed chwilą, 6465 napisał:

@Łolek  Marek. Zrobiłem tak. Pół kilo wiśni, pół szklanki cukru i 0,7 wlałem ten tego. Dziś robiłem próbe. Za mocne to dla mnie jest.

Podam adres to mozesz wyslac jak Tobie nie smakuje. Ale pewnie juz wpadles na pomysl zeby rozcieńczyć😀

Opublikowano

a no nie jedno siano zgnilo na wałkach albo ze przyjedzie wykosic dalszy kawałek żeby bizona nie ciągnąć, a wystarczyło napisać że nie przyjedzie albo coś. no dziwni ludzie u nas

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Baksiu bo szukam czegoś ładnego i żeby nie przepłacić , ostani przykład widziałeś jaki ostatnio cyklop kupiłem? , wszystkie węże orginalne , bez przecieków , zero luzów na sworzniach , nawet nie widziałem żeby któryś miał tak wysmarowane jak ten mój 

A pochwal się jeszcze ile za niego dałeś 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Moi faworyci to scyzoryki. Tam po prostu musisz zostać jeb.. w rogi. 

Kupilem tourana w Kielcach. Nie moge zlego slowa powiedziec bo samochod pewny z niemiec sprowadzony kilka dni wcześniej ze swiezym tuvem

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

A u mnie rozerwalo rure w domu w kotłowni. Pozalewało wszystko,piec mokry a godzine wczesniej rozpalone. Wszystko mokre ale najwazniejsze ze nic sie nie popaliło,tylko korki wysadzilo ale to przez przedluzacz. Akurat hydraulicy wracali to za chwile byli i naprawili awarie. Goraco w kotlowni to jak w saunie bylo😀 dobrze ze nie w nocy to sie stało. Żona wkoncu byla na prześwietleniu i zlamanie kości od najmniejszego palca,dobrze ze przesuniecia nie ma to tylko orteza ale zwolnienie do 18 stycznia i bede musial jakos zmiany sobie dobrze poukładać w robocie. W tym roku tylko dwie zostały.

Podam adres to mozesz wyslac jak Tobie nie smakuje. Ale pewnie juz wpadles na pomysl zeby rozcieńczyć😀

No bo co będę w święta pił🤔i sylwestra. Jeszcze muszę cytryn z miodem dobrać karawke 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

dobrze ze nie w nocy to sie stało.

dobrze że nie w świeta...

czemu rura pękła? jakaś przyczyna, czy starość?

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a no nie jedno siano zgnilo na wałkach albo ze przyjedzie wykosic dalszy kawałek żeby bizona nie ciągnąć, a wystarczyło napisać że nie przyjedzie albo coś. no dziwni ludzie u nas

A ty to zachodniopomorskie? Ja myslal że lubuskie 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

27 minut temu, DANDYS napisał: a 5314nie interesuje abo nowa 80 z Turem? Pierwszy za duży, a drugi zapewne też za drogi  Ogólnie to temat jest grany, jak się kolega z forum dobrze spisze to może i w tym roku się temat zamknie Albo i nie

tylko przekazuje, że pewnie będą na sprzedaż ale 80 fajnie wygląda masywnie z Turem, i jeszcze szyby przeciemnili to wogole kozak wiem ze 150tys dali, z 3lata ma 450godzin ale jak z trwałością to tego nie wiem

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

dobrze że nie w świeta...

czemu rura pękła? jakaś przyczyna, czy starość?

No mowimy tez ze dobrze ze nie w swieta bo pierwszy dzien swiat ja w pracy a cala reszta na wyjedzie. A przyczyna to ze starosci bo to akurat jakos ujowo zrobili,rura z posadzki sztywna i od niej szly dwa trojniki z czego jeden zawor do domu a drugi zeby zakrecac wode na zime na zewnatrz i mocne naprezenie bylo i kuku

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

No mowimy tez ze dobrze ze nie w swieta bo pierwszy dzien swiat ja w pracy a cala reszta na wyjedzie. A przyczyna to ze starosci bo to akurat jakos ujowo zrobili,rura z posadzki sztywna i od niej szly dwa trojniki z czego jeden zawor do domu a drugi zeby zakrecac wode na zime na zewnatrz i mocne naprezenie bylo i kuku

Na dwór puść sobie niebieską plastikową i nie będzie takich naprężeń

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v