Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie agregat opryskiwacz i przyczepa z kujawsko-pomorskiego. Bardzo słowni i rzeczowi ludzie.

Zachodniopomorskie dla mnie spalone na zawsze🤭

Opublikowano
Agrest napisał:

Ogólnie agregat opryskiwacz i przyczepa z kujawsko-pomorskiego. Bardzo słowni i rzeczowi ludzie.

Zachodniopomorskie dla mnie spalone na zawsze🤭

co Ci tam nie pasuje 😲

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

No to chciał 16 900 a ja mówię ile z tego do urwania 😛 a on że za 16 500 ja mówię ze daje 16 000 i zabieram wieczorem, aaa to on ze mu pieniądze nie potrzebne ze jeszcze poczeka No to do widzenia ten mi wesołych świat życzył 😂 Kurła nie wyjechałem ze 3 km dzwoni ze może za 16 000 oddac 😂 No to się wróciłem i kupiłem 

Trza było gadać "teraz to 15500 bo muszę się wrócić"

• Like 1
Opublikowano

Uprzedzenie po kupnie landiniego, krajowego, od rolnika.

Wiem że moja wina bo się nie znam , ale człowiek ma swoje fobie i uprzedzenia, bądź je nabywa z czasem😜

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

No wiadomo że tu najlepsi ludzie 😜😜

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
27 minut temu, DANDYS napisał:

a 5314nie interesuje abo nowa 80 z Turem?

Pierwszy za duży, a drugi zapewne też za drogi 

Ogólnie to temat jest grany, jak się kolega z forum dobrze spisze to może i w tym roku się temat zamknie

Albo i nie

24 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja tam wiele nie handluje, ale najczęściej nie chcę zaliczki. staram się wierzyć ludziom. chociaż owszem, zdarzyło się przejechać na tym.

Czasem z tą zaliczką to tylko tylko więcej problemu 

19 minut temu, konteno napisał:

toć ma być zachodni 

Znów pleciesz trzy bo po trzy żeby się tylko przyjebac??? 

Znajdź ciągnik o parametrach które już kiedyś wypisałem, może być krajowy, może być Zetor i co tam jeszcze ci w oko wpadnie 

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

k**wa dziurka w  korku bloku sie zrobiła , na połączeniu pompy wody i termsotatu sie leje, japierdole zawału dostane 

A u mnie rozerwalo rure w domu w kotłowni. Pozalewało wszystko,piec mokry a godzine wczesniej rozpalone. Wszystko mokre ale najwazniejsze ze nic sie nie popaliło,tylko korki wysadzilo ale to przez przedluzacz. Akurat hydraulicy wracali to za chwile byli i naprawili awarie. Goraco w kotlowni to jak w saunie bylo😀 dobrze ze nie w nocy to sie stało. Żona wkoncu byla na prześwietleniu i zlamanie kości od najmniejszego palca,dobrze ze przesuniecia nie ma to tylko orteza ale zwolnienie do 18 stycznia i bede musial jakos zmiany sobie dobrze poukładać w robocie. W tym roku tylko dwie zostały.

Przed chwilą, 6465 napisał:

@Łolek  Marek. Zrobiłem tak. Pół kilo wiśni, pół szklanki cukru i 0,7 wlałem ten tego. Dziś robiłem próbe. Za mocne to dla mnie jest.

Podam adres to mozesz wyslac jak Tobie nie smakuje. Ale pewnie juz wpadles na pomysl zeby rozcieńczyć😀

Opublikowano

a no nie jedno siano zgnilo na wałkach albo ze przyjedzie wykosic dalszy kawałek żeby bizona nie ciągnąć, a wystarczyło napisać że nie przyjedzie albo coś. no dziwni ludzie u nas

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Baksiu bo szukam czegoś ładnego i żeby nie przepłacić , ostani przykład widziałeś jaki ostatnio cyklop kupiłem? , wszystkie węże orginalne , bez przecieków , zero luzów na sworzniach , nawet nie widziałem żeby któryś miał tak wysmarowane jak ten mój 

A pochwal się jeszcze ile za niego dałeś 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Moi faworyci to scyzoryki. Tam po prostu musisz zostać jeb.. w rogi. 

Kupilem tourana w Kielcach. Nie moge zlego slowa powiedziec bo samochod pewny z niemiec sprowadzony kilka dni wcześniej ze swiezym tuvem

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

A u mnie rozerwalo rure w domu w kotłowni. Pozalewało wszystko,piec mokry a godzine wczesniej rozpalone. Wszystko mokre ale najwazniejsze ze nic sie nie popaliło,tylko korki wysadzilo ale to przez przedluzacz. Akurat hydraulicy wracali to za chwile byli i naprawili awarie. Goraco w kotlowni to jak w saunie bylo😀 dobrze ze nie w nocy to sie stało. Żona wkoncu byla na prześwietleniu i zlamanie kości od najmniejszego palca,dobrze ze przesuniecia nie ma to tylko orteza ale zwolnienie do 18 stycznia i bede musial jakos zmiany sobie dobrze poukładać w robocie. W tym roku tylko dwie zostały.

Podam adres to mozesz wyslac jak Tobie nie smakuje. Ale pewnie juz wpadles na pomysl zeby rozcieńczyć😀

No bo co będę w święta pił🤔i sylwestra. Jeszcze muszę cytryn z miodem dobrać karawke 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

dobrze ze nie w nocy to sie stało.

dobrze że nie w świeta...

czemu rura pękła? jakaś przyczyna, czy starość?

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a no nie jedno siano zgnilo na wałkach albo ze przyjedzie wykosic dalszy kawałek żeby bizona nie ciągnąć, a wystarczyło napisać że nie przyjedzie albo coś. no dziwni ludzie u nas

A ty to zachodniopomorskie? Ja myslal że lubuskie 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

27 minut temu, DANDYS napisał: a 5314nie interesuje abo nowa 80 z Turem? Pierwszy za duży, a drugi zapewne też za drogi  Ogólnie to temat jest grany, jak się kolega z forum dobrze spisze to może i w tym roku się temat zamknie Albo i nie

tylko przekazuje, że pewnie będą na sprzedaż ale 80 fajnie wygląda masywnie z Turem, i jeszcze szyby przeciemnili to wogole kozak wiem ze 150tys dali, z 3lata ma 450godzin ale jak z trwałością to tego nie wiem

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

dobrze że nie w świeta...

czemu rura pękła? jakaś przyczyna, czy starość?

No mowimy tez ze dobrze ze nie w swieta bo pierwszy dzien swiat ja w pracy a cala reszta na wyjedzie. A przyczyna to ze starosci bo to akurat jakos ujowo zrobili,rura z posadzki sztywna i od niej szly dwa trojniki z czego jeden zawor do domu a drugi zeby zakrecac wode na zime na zewnatrz i mocne naprezenie bylo i kuku

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

No mowimy tez ze dobrze ze nie w swieta bo pierwszy dzien swiat ja w pracy a cala reszta na wyjedzie. A przyczyna to ze starosci bo to akurat jakos ujowo zrobili,rura z posadzki sztywna i od niej szly dwa trojniki z czego jeden zawor do domu a drugi zeby zakrecac wode na zime na zewnatrz i mocne naprezenie bylo i kuku

Na dwór puść sobie niebieską plastikową i nie będzie takich naprężeń

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v