Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Bo ty masz ciężka nogę i taki diesel chodzi jak ta lala . Najgorsze to kupić od kobiety albo emeryta który boi się wcisnąć gazu. 

Oj tak, teraz jeżdżę fiatem właśnie od emeryta to chyba z 3 tyś km trzeba było żeby się odmulił i jako tak jeździł a nie zdychał przy ruszaniu 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

To jak wy te samochody kupujecie??? Bo kolor ładny???

Ogólnie to przy kupnie focusa właśnie ten argument przeważył. Drugim z powodów był taki, że progi w focusie istnieją (jeszcze), a w Zafirze zniknęły. Wszak focusa nie kupiłem a zamieniłem.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, mf362 napisał:

Najczęściej jest tak jak poprzedni właściciel tylko oleje zmieniał i paliwo łał . To następny nabywca może trafić na koszty eksploatacji części z racji wieku czy przebiegu. 

To jak wy te samochody kupujecie??? Bo kolor ładny??? Ja wiem że do silnika nie zajrzysz, ale nawet po wierzchu oglądając można dużo sobie wywnioskować o stanie auta 

kupując auto wszystko idzie sprawdzić prócz silnika, zawias i blacharke idzie sprawdzić ale jak auto ma zrobiony silnik z słowo honoru to przy 20-30tys km wszystko się rozpadnie, sam się przekonałem w focusie gdzie auto w kapitalnym stanie a silnik zajechany, co ciekawe moc ma, a bierze olej jak wsciekly

Opublikowano

Bo ty masz ciężka nogę i taki diesel chodzi jak ta lala . Najgorsze to kupić od kobiety albo emeryta który boi się wcisnąć gazu. 

Kiedyś wujek szuka auta, poleciłem mu caddy 1.9tdi, znalazłem nawet ładną sztukę, już był zdecydowany, pojechaliśmy obejrzeć ładną sztukę, mia go brać, a tego samego dnia sąsiad mu naopowiadał to co tutaj Songo wypisuje, i kupił caddego ale 1.6 benzyna, i teraz ma tak jak chciał, nie dość że mu to zgniło, to jeszcze elektryka jest tam mega kapryśna 

A tego caddego którego mu znalazlem okazało się że kupił kolega, a potem wziął go jego ojciec, auto praktycznie bezawaryjne, chwalą sobie jak mało które 

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Bo miałeś z "poprzedniej" epoki, kup po 2015, to zobaczysz jaka może być skarbonka.

Mam z 2011r, dwie sztuki

Co ma taki cztery lata nowszy czego nie ma mój 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Ogólnie to przy kupnie focusa właśnie ten argument przeważył. Drugim z powodów był taki, że progi w focusie istnieją (jeszcze), a w Zafirze zniknęły. Wszak focusa nie kupiłem a zamieniłem.

No tak, 1.5 za 1. Focus miał progi a Zafira nie.... 🤭😂

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie, nie przymierzałem.

Więc nie mamy póki co o czym gadać 🤷‍♂️

2 minuty temu, songo napisał:

wystarczy że masz pecha i na start 15tys nie twoje :D ale później te 100tys bezawaryjnej jazdy powinno być ;)

Za co 15tys.zł??? Już nawet nie chce mi się pisać ile diesli miałem i co w nich robiłem, a raczej czego nie musiałem robić

Z tego co pamiętam to na ropę masz tylko ciągniki, więc nie przepisuj dalej głupot które wyczytales w internecie 

brat ma astrę H 1.9cdti 150km, auto w rodzinie od nowości 230tys przebieg i brat przez 6 lat tam faktycznie nic z tych rzeczy nie robił, ale robił świece żarowe i nie wiem czy coś jeszcze ale zapłacił 2100zl jakoś.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mam z 2011r, dwie sztuki

Na pewno DPF😆 no i silniki poniżej 1,5

Edytowane przez jacor73
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, wojtal24 napisał:

To może sprawę bym miał bo szukam maszyny. Panie Soltys mogę napisać na priv?

Pisz mu SMS. Numer ci wysłałem 

33 minuty temu, wojtal24 napisał:

To może sprawę bym miał bo szukam maszyny. Panie Soltys mogę napisać na priv?

Pisz mu SMS. Numer ci wysłałem 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Kiedyś wujek szuka auta, poleciłem mu caddy 1.9tdi, znalazłem nawet ładną sztukę, już był zdecydowany, pojechaliśmy obejrzeć ładną sztukę, mia go brać, a tego samego dnia sąsiad mu naopowiadał to co tutaj Songo wypisuje, i kupił caddego ale 1.6 benzyna, i teraz ma tak jak chciał, nie dość że mu to zgniło, to jeszcze elektryka jest tam mega kapryśna 

A tego caddego którego mu znalazlem okazało się że kupił kolega, a potem wziął go jego ojciec, auto praktycznie bezawaryjne, chwalą sobie jak mało które 

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Bo miałeś z "poprzedniej" epoki, kup po 2015, to zobaczysz jaka może być skarbonka.

Mam z 2011r, dwie sztuki

no tak auto zgniło bo miało silnik benzynowy hehe, ty masz chyba JTD? a to najlepszy silnik diesla chyba, ale nie oznacza że osprzęt jest niezniszczalny, kiedyś wszystko wysiądzie :P

Opublikowano
kris91 napisał:

songo napisał:

(u siebie mam dożywotni łańcuch)

Uwierz mi, nie ma czegoś takiego 😉

no może przy 500tys będzie się kwalifikował do wymiany :P ale ten silnik nigdy w życiu nie da rady zrobić takiego przebiegu

Opublikowano
4 minuty temu, songo napisał:

brat ma astrę H 1.9cdti 150km, auto w rodzinie od nowości 230tys przebieg i brat przez 6 lat tam faktycznie nic z tych rzeczy nie robił, ale robił świece żarowe i nie wiem czy coś jeszcze ale zapłacił 2100zl jakoś.

Też wymieniałem u siebie świece żarowe, w 2.0 m-jet, czyli silnik bliźniaczy do tego o którym piszesz, i mnie to kosztowało 52zł/szt., A świece wymieniłem w ciągu 3 minut na parkingu pod pracą 

4 minuty temu, jacor73 napisał:

Na pewno DPF😆 no i silniki poniżej 1,5

Mam DPFa

Tzn w jednym mam, w drugim został usunięty profilaktycznie

2 minuty temu, Bananek napisał:

Awarie. 😉

Nie ma aut które się nie psują 

• Like 1
Opublikowano
songo napisał:

no może przy 500tys będzie się kwalifikował do wymiany :P ale ten silnik nigdy w życiu nie da rady zrobić takiego przebiegu

"Nie takie przebiegi żeśmy z Andrzejem cofalim" 😂😂😂😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, songo napisał:

no tak auto zgniło bo miało silnik benzynowy hehe, ty masz chyba JTD? a to najlepszy silnik diesla chyba, ale nie oznacza że osprzęt jest niezniszczalny, kiedyś wszystko wysiądzie :P

Auto zgniło bo taki sobie egzemplarz wybrał, choć mógł mieć coś naprawdę fajnego (jak się okazało z czasem) , a tak wybrał bo posłuchał ekspertów z internetu 

Ja mam m-jet, i oczywiście, tak jak pisałem wyżej, co jakiś czas trzeba do niego dołożyć, ale póki co nie mam zamiaru go wymieniać na inny

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Przed chwilą, songo napisał:

Tu macie nabytek brata z tego roku, Alfa Romeo Giulietta Veloce 1.75tbi 240km automat. No jest szpan na wsi 😁 za***rdala jak wściekłe 6sek/100

received_1171651890055734.jpeg

received_487112869553344.jpeg

Kurla to gorsze paskudne od tych wszystkich fordów 🙄 z fordów to bym zaakceptował taką Granadę, Capri, ostatecznie ścierę 2.9.😍

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Też wymieniałem u siebie świece żarowe, w 2.0 m-jet, czyli silnik bliźniaczy do tego o którym piszesz, i mnie to kosztowało 52zł/szt., A świece wymieniłem w ciągu 3 minut na parkingu pod pracą 

Mam DPFa

Tzn w jednym mam, w drugim został usunięty profilaktycznie

Nie ma aut które się nie psują 

Prawda jest taka, że za 5,10 lat nie będzie używanych diesli na rynku, dzisiejsze nie wytrzymują przebiegu 200 tys , a nie mówiąc już o 300 czy 500 jak wytrzymywały poczciwe 1,9TDI

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

5 minut temu, songo napisał: no tak auto zgniło bo miało silnik benzynowy hehe, ty masz chyba JTD? a to najlepszy silnik diesla chyba, ale nie oznacza że osprzęt jest niezniszczalny, kiedyś wszystko wysiądzie  Auto zgniło bo taki sobie egzemplarz wybrał, choć mógł mieć coś naprawdę fajnego (jak się okazało z czasem) , a tak wybrał bo posłuchał ekspertów z internetu  Ja mam m-jet, i oczywiście, tak jak pisałem wyżej, co jakiś czas trzeba do niego dołożyć, ale póki co nie mam zamiaru go wymieniać na inny

narzeczonej jak szukałem bravo to też mogłem diesla wziąć, nawet są kupę tańsze jak benzyniaki, trochę aut obejrzałem wzięliśmy t-jeta i na razie jest bardzo zadowolona, śmiga nim i mówi że nie kupiła by już auta bez turbo, choć fakt kiedyś może turbo paść :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v