Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

eee widziałem niedawno łysego z długimi włosami 😁🤦‍♂️

Nagi był 🤔🙆‍♂️

Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No pewnie, lepiej być zmienny jak chorągiewka na wietrze i słuchać innych.

Po co do szkoły chodziłeś ? 

Czemu uważasz że 2+2 to 4 a nie 8 ? Przecież sam tego nie wiedziałeś tylko ktoś cie tego nauczyl 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Czemu uważasz że 2+2 to 4 a nie 8 ? Przecież sam tego nie wiedziałeś tylko ktoś cie tego nauczyl 

Szymek dzisiaj to już nic nie wiadomo,często 1+1=3.....😁😉

Opublikowano

Widzę że większość niema zajęcia i się nudzi i zaczyna walić na dekiel🤔 

A UJ z taką jesienią śnieżną.

Właśnie skończylem zwalaniem śniegu z dachu.

Przyszło mi ostrzeżenie pogodowe że jutro ma być tak jak w niedzielę  czyli intensywne opady śniegu 🤦a jutro trzeba jechać w trasę

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Widzę że większość niema zajęcia i się nudzi i zaczyna walić na dekiel🤔 

A UJ z taką jesienią śnieżną.

Właśnie skończylem zwalaniem śniegu z dachu.

Przyszło mi ostrzeżenie pogodowe że jutro ma być tak jak w niedzielę  czyli intensywne opady śniegu 🤦a jutro trzeba jechać w trasę

Zima to co robić , hodowli nie ma a w poniedziałek zapodają w Zamojskim - 18 .

Opublikowano (edytowane)

Do  kalendarzowej zimy jeszcze trochę brakuje, za oknem 11 mrozu, śniegu przez ostatnie 2 dni nic nie dopruszyło, normalnie nie ma na co narzekać :D

Edit, a prognozy u mnie wyglądają tak, więc źle nie będzie.

pogoda.jpg

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Poczekaj poczekaj.Niech tylko cena zboża się dalej będzie tak pie.... jak teraz a cena nawozu niech się utrzyma  i do tego przyjdzie susza to te legendarne plony z AF będziemy na YouTube oglądać.Tak jak z ziemniakami miało nie być bo wyschło sratatata a jak co do czego to max 1zl i podać niema komu.Tu też ich markety jeb....jak chcą i tylko w Polsce jest legenda jak to zachodni rolnik ma dobrze.Jak by tylko co roczny PRUF jaki muszą tu przechodzić wszedł na Polskie gospodarstwa to połowy już nie ma.Ja to znam od podszewki.

rok temu kuzynka ze swoim mężem Grekiem 30 lecie małżeństwa w pl robili na wakacjach. 

pyta Grek kuzyna gdzie pracuje. ten że gospodarstwo, 20 ha obrabia, a ten dalej gdzie pracujesz 🤭

ten że no zboże, kukuruszka, a Grek

to ty bezrobotny jesteś 🤔

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie od soboty do wtorku od -15 do -20 nadają.

https://krakow.naszemiasto.pl/emerytka-z-krakowa-walczy-w-sadzie-o-mozliwosc-palenia-w/ar/c1-9131101

Kraków i Małopolska to stan umysłu tzn włodarze Miasta i Województwa 

za 2 lata to samo będzie z węglem w całej pl. 

a adresy piecy węglowych już mają 🤭

Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

Dużo zależy od ziemi.

Wiadomo że na ciężkie ziemię pojedynczy wałek niezdaje egzaminu.

U mnie jest pojedynczy i jestem zadowolony z efektu tyłka wszystko jest na wąskich pazurach

2.1 m 

4 godziny temu, stempos1980 napisał:

Dużo zależy od ziemi.

Wiadomo że na ciężkie ziemię pojedynczy wałek niezdaje egzaminu.

U mnie jest pojedynczy i jestem zadowolony z efektu tyłka wszystko jest na wąskich pazurach

2.1 m 

• Like 1
Opublikowano

No ale Grdk nie udawał greka?

Oni chyba pracowici nie są a socjal unijny lepiej opanowali jak nasz Rysiek

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No ale Grdk nie udawał greka?

Oni chyba pracowici nie są a socjal unijny lepiej opanowali jak nasz Rysiek

to już u nich było. 

teraz podatki jak ta lala się nauczyli. 

restauracje i gospodarka i wszystko musi się zgadzać. 

w knajpie kontroli mnóstwo, a nawet jako klijent wychodząc z knajpy może kontrola od klijent zarządzać paragonu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Sztucznych oliwek już nie sadzą?

już nie muszą i nie chcą. 

socjal ucieli, i mocno kontrolują, mnóstwo ludzi z budżetówki na bruk i się okazało że jest komu pracować 🤭

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

rok temu kuzynka ze swoim mężem Grekiem 30 lecie małżeństwa w pl robili na wakacjach. 

pyta Grek kuzyna gdzie pracuje. ten że gospodarstwo, 20 ha obrabia, a ten dalej gdzie pracujesz 🤭

Coraz częściej słychać o gazie takie głosy🤔

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, szymon09875 napisał:

Bo musiałem a jak coś zaczynam to to kończę w przypadku technikum. 

I mieszasz pojęcia. Nauczanie w szkole i wiedza która się przydaje to co innego niż namowy innych i zmienianie poglądów.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

I miał racje.  Rolnictwo bez hodowli, oprócz rzecz jasna warzyw czy owoców przy areale do 100 ha i dobrej mechanizacji to jak wczasy.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Czemu kobiety traktujesz przedmiotowo? 🤔

Jak ja traktuje je przedmiotowo?

3 godziny temu, Bananek napisał:

Tu nie ma nic o obmacywaniu. Uczynny gość chciał być. 😉 To ta zamiast podziękować to się wydarła.

Wystarczyło się odezwać a nie z łapami tak do tylka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v