Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

No wiem że ja nie wymarzony zięć 

Ja to napisałem dla żartu. Nie ma zięcia wymarzonego lub nie. Jest tylko taki, którego sobie córka wybierze. Żebyś sobie czegoś nie pomyślał nie tak jak jest.

U mnie już -12°. Ciapek odpalił bez mrugnięcia, jakby było lato. Jeszcze raz dzięki @hubertb za poradę w sprawie wyboru rozrusznika. Tylko hydraulika mi długawo marudziła, że jej zimno. Pompa przemawiała😉

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Dla mnie się to nie podoba .😩

U handlarza, ale zarejestrowana.

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

A to u was tam wszyscy tacy że psioczą bo mleko tanie, nie opłaca się ale mleczarni nikt nie zmieni 🤔

Już mówił wiele razy ,tu prawie wszyscy gospodarze powyżej 60-tki , młodzi nie chcą , to każdy robi do póki może i likwidują 

Opublikowano
38 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dzięki za opinie 

Wiesz co , a nic już 

A ile masz dojnych ? @Łolek @Qwazi to dobre chłopy 👍, tylko Marek mnie nie lubi

Mógłbym tylko do mlekovity a tam małych nie chcą 

Za 1900 😉 , ale gdzie za tyle znajdziesz 

Bo w okolicy za bardzo nie ma wyboru 

Co Ty pierlisz że cię nie lubię chłopie, weź się uszczypnij, po prostu wkurzyłem się na to co kiedyś napisałeś i już w zakupie nie doradzę w innych tematach możesz na mnie liczyć 

38 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dzięki za opinie 

Wiesz co , a nic już 

A ile masz dojnych ? @Łolek @Qwazi to dobre chłopy 👍, tylko Marek mnie nie lubi

Mógłbym tylko do mlekovity a tam małych nie chcą 

Za 1900 😉 , ale gdzie za tyle znajdziesz 

Bo w okolicy za bardzo nie ma wyboru 

Co Ty pierlisz że cię nie lubię chłopie, weź się uszczypnij, po prostu wkurzyłem się na to co kiedyś napisałeś i już w zakupie nie doradzę w innych tematach możesz na mnie liczyć 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Zetor nie odpala a trzeba po siano jechać? 😜 

Odpala ale nie ma potrzeby go palić, w koło domu to ładowarka robi takie rzeczy 

Ja nienawidzę zimna 🥶

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Tylko hydraulika mi długawo marudziła, że jej zimno

Muszę sąsiadowi pomarudzić żeby ściągnąć plecak i zobaczyć czemu z tym siewnikiem opada. Ale co napomknę to się zgodzić nie chce, chyba zostanie jak jest 🙄

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

w maszynach budowlanych często tak

na Mrozy warto do pełna lać

Wlałem do pełna w poniedziałek. Ale weszło tylko 9l.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No dobra nie unoś się tak , może Cię kiedy odwiedzę 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

-7, białe g... dalej leci. 

odśnieżarka nie odpalana była chyba ze 6 lat bo śniega nie było i do mechanika pojechała bo za niemogła

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mówił wiele razy ,tu prawie wszyscy gospodarze powyżej 60-tki , młodzi nie chcą , to każdy robi do póki może i likwidują 

Właśnie dla tego młodzi nie chcą 😉 przez podejście starych do tego 

Opublikowano
Przed chwilą, Andpol napisał:

odśnieżarka nie odpalana była chyba ze 6 lat bo śniega nie było i do mechanika pojechała bo za niemogła

Ja mam łopatę od tego, odśnieżarka to moim zdaniem dobre jak się ma bardzo dużo do odśnieżenia bo drogi sprzęt a może być w ogóle w danym roku nie użyty.

Opublikowano

Muszę sąsiadowi pomarudzić żeby ściągnąć plecak i zobaczyć czemu z tym siewnikiem opada. Ale co napomknę to się zgodzić nie chce, chyba zostanie jak jest 🙄

Jeszcze się prosić żeby łaskawie raczył zajrzeć ? Zaprowadź do mechanika i mniej wyjebane na tego sąsiada 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

U handlarza, ale zarejestrowana.

Papier jak papier ale rama jest je🤬.

Za dużo trzebaby włożyć w remont żeby to godnie służyło. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Właśnie dla tego młodzi nie chcą 😉 przez podejście starych do tego 

raczej mlodzi szybko wstecz, jak starzy robić już nie chcą, albo nie mogą. 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Tobie zarzuca że go nie lubisz a on sam nie lubi mnie i nie wiem dlaczego. Bo jestem czarny to gorszy? Rasista pie... 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Chłop wie co kto gdzie ma i jeszcze go obrażać? 🙄

Dlatego napisałem że niektorzy ;)

Bo znam jednego co to już mnie kilka razy wysłał gdzieś po jakaś super okazje a się okazywało że kupka złomu za grube pieniądze. 

Większość jednak jest w porządku ;)

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Jeszcze się prosić żeby łaskawie raczył zajrzeć ? Zaprowadź do mechanika i mniej wyjebane na tego sąsiada 

Ta, do mechanika, młodego gniewnego żeby mi pół podnośnika chciał wymieniać i płać takiemu parę stów za robotę. Mam na nich alergię. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ta, do mechanika, młodego gniewnego żeby mi pół podnośnika chciał wymieniać i płać takiemu parę stów za robotę. Mam na nich alergię. 

Przyprowadź ale z góry zaznaczam że uszczelka to musi iść nowa! Na state uszczelki nie będę składał 

• Haha 2
Opublikowano

Jak ci opada podnośnik to masz tulej z tłoczyskiem do wymiany

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v