Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

kurla jak to później ten słonecznik sobie skubać 🤢

Przecież to nie do jedzenia przez ludzi było 🙄 Królikom się dawało, kurom. Za to pończochy dawno temu potrzebne były do sypania Azotoxu na ziemniaki.

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Czyli bez parzenia. U nas tak jak wędlinę np. to trzymam do momentu jak będzie kolor dobry a potem się patrzy w gorącej wodzie przez 1-3 godziny, zależy jakie mięso 

Jak się coś wieprzowego wędziło to tak się robiło ale teraz wieprzowego się nie wędzi, raz w roku kiełbasa (wędzone było 30.12.2021 więc na ten rok starczyło i jeszcze zostało), dwa razy w roku kurczak. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Większość rzeczy z FB ostatnio kupiłem, nie każdy się chce bawić w olx albo płacić za ogłoszenie czegoś co się może sprzedawać kilka miesięcy 

Rozumiem, jakoś nie mogę się przekonać żeby sobie to założyć, myślę że to będzie kolejnym niepotrzebny pochłaniacz czasu

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Tu nie chodzi mieć nie mieć,tylko o podejście.Wystawiasz coś, cena jaką chcesz otrzymać.Czy to tak wiele

Ludzie nie czytają ogłoszeń, już nie raz o tym pisałem. Podajesz wszystko co trzeba w łatwej do przyswojenia formie, nawet przez największego głąba, a i tak dzwonią i pytają się o to co jest opisane 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, superfarmer02 napisał:

Co to? Nieźle zjechane 

Czyli bez parzenia. U nas tak jak wędlinę np. to trzymam do momentu jak będzie kolor dobry a potem się patrzy w gorącej wodzie przez 1-3 godziny, zależy jakie mięso 

ośka koła posredniego , po paru odpaleniach 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DANDYS napisał:

no mam nadzieje ze wina tego koła bo to gowno nie pasowalo , zamawiam korusa , ale jeszcze zobacze koło posrednie pompy oleju .

Mi zaczęła cieknąć chłodnica orginala chyba z mrongowa czy jakoś tak i kupiłem RM i 4 lata i zaczęła cieknąc lutowanie się rozszczelniło więc kupiłem KALI I znowu 4  lata i znowu cieknie,teraz kupie Waryńskiego ale jak się wymieni coś oryginalnego z tamtej epoki na dzisiejszą cześć to stale coś.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Rozumiem, jakoś nie mogę się przekonać żeby sobie to założyć, myślę że to będzie kolejnym niepotrzebny pochłaniacz czasu

Nie bój żaby, nie wciąga nic a nic

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Mi zaczęła cieknąć chłodnica orginala chyba z mrongowa czy jakoś tak i kupiłem RM i 4 lata i zaczęła cieknąc lutowanie się rozszczelniło więc kupiłem KALI I znowu 4  lata i znowu cieknie,teraz kupie Waryńskiego

może wystarczy tę orginalną oddać do zakładu i polutować ???

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Nie dziwię im się tym wróblom, jak jeszcze nie prane były🤦‍♂️

Widziałeś kiedyś wróbla co trzy dni żygał???

2 minuty temu, jahooo napisał:

e tam, używane dają lepszy zapach :D

Prawie że wędzić nie trzeba 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

Mi zaczęła cieknąć chłodnica orginala chyba z mrongowa czy jakoś tak i kupiłem RM i 4 lata i zaczęła cieknąc lutowanie się rozszczelniło więc kupiłem KALI I znowu 4  lata i znowu cieknie,teraz kupie Waryńskiego

mi tez cieknie , u góry , ale cena nowej zabija 1500zl 

Opublikowano (edytowane)

Co to jest 1500zł aby dobra była to dam i 3tyś aby była na lata,i zeby była jak ta oryginalna 6 rzędów kanalików a nie w dzisiejszych czasach zrobią pół.

Ale bywa tez tak ze najtańsza cześć będzie lepsza niż najdroższa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ludzie nie czytają ogłoszeń, już nie raz o tym pisałem. Podajesz wszystko co trzeba w łatwej do przyswojenia formie, nawet przez największego głąba, a i tak dzwonią i pytają się o to co jest opisane 

7 ludzi zapytało o cenę, dwóch o lokalizację-do każdego zapytania odnośnik priv

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Powiem ci że w porównaniu do af to FB może nie być, jedyne co na FB to sprawdzam jakieś ogłoszenia lub na jakichś grupach coś popisze. Nawet telefon pokazuje że FB max 30min dziennie a af ... 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

I  nałożyć ,wetrzeć ,nie żałować ,a nie tylko pomacać .  Tę maśc albo inną z miętą pieprzową,najlepiej żeby miała 30  procent mięty . Polecam podrapać się po masażu po jaj...[ powiece] . 

Nakladam duzo i wcieram. Nie jestem idiotą zeby pchac sobie do oczu takie cos.

@6465 byl.wet,zdoilem przy nim troche,mleko czysciutkie leci,nie ma glutów

@Qwazi to mamka

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

A to srał pies takiego kontrahenta 

Czasem lepiej nie mieć do czynienia z takim sprzedającym, i nie kupić

• Like 1
Opublikowano

żygał???

rzygał😁 

Może ciebie, jak tam nikt nie chce się z tobą zadawać, tak samo jak tutaj, to nic dziwnego 

Przepraszam bardzo ale ja ty mam wielu bardzo dobrych kolegów😗

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Co to jest 1500zł aby dobra była to dam i 3tyś aby była na lata,i zeby była jak ta oryginalna 6 rzędów kanalików a nie w dzisiejszych czasach zrobią pół.

ja przeciagłem budzet , w tego klamota

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Najgorzej jak tyłek zawraca no i niby wszystko pasuje i na koniec pyta o lokalizację i się okazuje za ma 300km. A miejscowość w ogłoszeniu...

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Nakladam duzo i wcieram. Nie jestem idiotą zeby pchac sobie do oczu takie cos.

@6465 byl.wet,zdoilem przy nim troche,mleko czysciutkie leci,nie ma glutów

@Qwazi to mamka

Wymie chłodne czy ciepłe?

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Mi zaczęła cieknąć chłodnica orginala chyba z mrongowa czy jakoś tak i kupiłem RM i 4 lata i zaczęła cieknąc lutowanie się rozszczelniło więc kupiłem KALI I znowu 4  lata i znowu cieknie,teraz kupie Waryńskiego ale jak się wymieni coś oryginalnego z tamtej epoki na dzisiejszą cześć to stale coś.

Orginalne były z Ostrowa wielkopolskiego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v