Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Dużo chcesz tym grzać? Tzn długo ? 

Dwie do pięciu godzin. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

To jest podstawa, ale w niskich temperaturach spada sprawność akumulatora. I tutaj mu pomaga noc w garażu, gdzie jest 10° na plusie. Wyjmuje jak jest -10 i zimniej

To to jest nic. Sąsiad "ogaca" silnik jakimiś łachami, jak mocno zimno to taka elektryczna kuchenka pod misę, opalarka w dolot no i w tygodniu mu kolbę dorobiłem do odpalania zakładaną na wałek 🤦‍♂️ kurcze pióro żeby te zimy były takie jak kiedyś to rozumiem ale teraz?.... Co dwa dni tą jedną bele to bym mu i zawiózł ale samodzielny chce być 

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

A żonę też???

No zapytaj @6465 albo @soltys48, jak bum cyk cyk, wczoraj jak go Tomek na podwórko wprowadzał to był podwieszany 

U nas jak płasko jest, to nawet w lato jak się w góry pojedzie to człowiek obsrany, a w zimę to nie wiem, tylko usiąść i płakać, w życiu bym nie pojechał 

Jak nie jak tak. U mnie też był podwieszany 

IMG20221210130743.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Dwie do pięciu godzin. 

A może olejowa z odprowadzeniem spalin ? 

Cena wiadomo sporo większą ale za to bardzo wygodna 

Ja teraz myślę pojeździć po złomach i kupić jakiś piec stary, na dole zrobisz dziurę wstawisz wentylator a u góry dziurę żeby ciepłe powietrze wychodziło 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To to jest nic. Sąsiad "ogaca" silnik jakimiś łachami, jak mocno zimno to taka elektryczna kuchenka pod misę, opalarka w dolot no i w tygodniu mu kolbę dorobiłem do odpalania zakładaną na wałek 🤦‍♂️ kurcze pióro żeby te zimy były takie jak kiedyś to rozumiem ale teraz?.... Co dwa dni tą jedną bele to bym mu i zawiózł ale samodzielny chce być 

Ja mam do ciapka korbę na koło pasowe do silnika elektrycznego. Leży w garażu nie używane, ale kiedyś było w użytku

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

blaszaka jakiego stawiaj....

Na pewno nie. Budynków już wystarczy. Zresztą co to da że samochód będzie odśnieżony jak do niego nie dojdziesz? 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

O to i ja już muszę nowy casting robić... 

Jako dobry szef powinieneś zadbać, dofinansować leczenie ...a nie tak...nieludzko😉

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

A ile Aku kosztuje 🤔

Ja przy szóstce mam 120 i pali w strzał zima lato  koszt ok 600 zeta 

Screenshot_20221211_173931_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Na pewno nie. Budynków już wystarczy. Zresztą co to da że samochód będzie odśnieżony jak do niego nie dojdziesz? 

Miałem benzyne to non-stop stał na dworze, teraz mam rope i stoi w takim byle jakim garażu z cegły pojedynczej i powiem Ci że dużo przyjemniej się wsiada do takiego samochodu

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Oryginalne zdanie. 

Może dobre na dalszą trasę albo aby szybciej ze świateł ruszyć ale nic poza tym. Już sama pozycja za kierownicą nie wygodna. Na pewno bym takiego auta nie kupił, tak samo jak diesla, tylko benzyna plus gaz.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jako dobry szef powinieneś zadbać, dofinansować leczenie ...a nie tak...nieludzko😉

Syrop z cebuli na cukrze? Niby mam jakieś pigwowki, z czarnego bzu nalewki, cytrynówki, miodówki ale jak my się tak leczyć zaczniemy to może jej ta przyczepa nie być potrzebna a i ja z etatu parobka mogę spaść 🙄

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja codziennie odpalam ciapka, a w nim wyjąć akumulator to chwila. Zetor i 60 są odpalane jeśli potrzebne do czegoś. W nich gorzej z wyciąganiem akumulatorów, zwłaszcza w 60 i faktycznie codziennie bym tego nie chciał robić 🙆

U brata odpukac akumulatory w  traktorach 10-letnie (w dwóch), i bez żadnego cudowania wsiadasz, strzał w bendiks i jedziesz

1 godzinę temu, hubertb napisał:

A tu żona skoda na zimowkach jeździ 

Bo zwyczajna od małego takich warunków, to nie ma się co dziwić 

1 godzinę temu, witejus napisał:

A jechałeś kiedy tyłem do tyłu🤣,gdy jechałeś pod górę a pod samym szczytem koła zabuksowały i auto z powrotem pojechało bo pod spodem był lód a nie reagowało na hamulce?😆

Ja to nawet jak się kiedy latem w góry wybiorę to gdzieniegdzie zesrany jestem, a jakby mi tam kazali zimą jeździć to gacie od razu do przeprania 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Synek hipotermii prawie dostał, ale do domu nie chciał wracać ;) 

Na koniec jeszcze pseudo pług urwałem 

IMG_20221211_143647_267.jpg

• Like 7
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Oryginalne zdanie. 

To jest  oryginalne zdanie ;) 

6 minut temu, hubertb napisał:

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Miałem benzyne to non-stop stał na dworze, teraz mam rope i stoi w takim byle jakim garażu z cegły pojedynczej i powiem Ci że dużo przyjemniej się wsiada do takiego samochodu

Ja o kurę w ogóle nie dbam. A garaż fajnie ale to by musiał być z prawdziwego zdarzenia. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Może dobre na dalszą trasę albo aby szybciej ze świateł ruszyć ale nic poza tym. Już sama pozycja za kierownicą nie wygodna. Na pewno bym takiego auta nie kupił, tak samo jak diesla, tylko benzyna plus gaz.

A jaką pozycję za kierownicą masz ? Bo jak ja nieraz wsiądę po kimś do samochodu to czuję się jak bym na taborecie siedział 🙈 

Nie dość że siedzenie blisko to jeszcze siedzenie max do góry i oparcie tak ustawione że człowiek prawie do przodu przechylony 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

A marka to uj wie skąd 🤔 centra itd droższe 👍 no i kupowane w okolicznym sklepie a nie przez internet 

W okolicznym sklepie varta czy inny specyfik ceny podobne co z tego że kupujesz, Centre jak i tak rok wytrzymuje u ciebie 

Jutro zamawiam do mazdy zdo start stopu 

I do fendta koszt obu do 1200 

@hubertbdo start stopu zwykłą bateria się nada czy lepiej z tym systemem 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Nie dość że siedzenie blisko to jeszcze siedzenie max do góry i oparcie tak ustawione że człowiek prawie do przodu przechylony 

Moja mama tak jeździ..... 

Opublikowano

A jaką pozycję za kierownicą masz ? Bo jak ja nieraz wsiądę po kimś do samochodu to czuję się jak bym na taborecie siedział 🙈 

Przechylony lekko do tyłu, siedzenie jak najwyżej a siedzenie też blisko, mnie wyprostowane nogi przy wciskaniu sprzęgła przeszkadzają, w kolanach strzela. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v