Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, gregor1284 napisał:

Już rama wzmacniana chyba 🤔

Pani Anetko 🙄

Hola hola a skąd wiesz jak ma na imię jak się nie przedstawiała na forum? A Pafnucy twierdzi, że problem nierządu podobno na af nie występuje😗

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

na sprzedanie czy na wymianę mam 12 ale w x skladane

ga mam na 12m dwa skupiające na środku na 2 strony i jest ok

Te też są w x. Zamontuje je jakie są. Zobaczę jak to ma sekcje może będzie pasować. Mam działki 22m to akurat w jedną stronę i połowa.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ale sypie teraz

Syrena wyła.

Zamiast siedzieć w chałupie to jado do sklepów.

No bo dzisiaj OTWARTE. Ale ale farta mam, chcialem dzisiaj i jutro miec wolne w robocie no i mam. Kierownik pojechal,rano byl u mnie to ledwo samochod drogi sie trzymał. Odsniezylem przejscie z domu do obory to 10 minut i robota na marne. Wieczorem jak moze troche ucichnie to ładowarką sie poprzekopuję bo ciagnik pewnie nie odpali. 

Opublikowano
20 minut temu, Baks00 napisał:

Dokładnie 

@Pafnucy gorączka,oslabiona-angina

Bodajże paciorkowiec to się zwie.  Przynajmniej medyk tak stwierdził. Też ostatnio wiecznie coś się dzieje. Jak nie jeden to drugi chory. A był tak długo spokój 😞

20 minut temu, Baks00 napisał:

Dokładnie 

@Pafnucy gorączka,oslabiona-angina

Bodajże paciorkowiec to się zwie.  Przynajmniej medyk tak stwierdził. Też ostatnio wiecznie coś się dzieje. Jak nie jeden to drugi chory. A był tak długo spokój 😞

Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał:

już ci kiedyś mówiłem abyś przywłaszczył te krzaki i zrobił pole tam :) 

Jeśli nie ma dobrej woli z drugiej strony to na siłę nic nie zwojujesz. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Jeśli nie ma dobrej woli z drugiej strony to na siłę nic nie zwojujesz. 

Ktoś się uparł i nie chce tego pozbyć? Może jakie zwłoki tam zakopane albo przedwojenny skarb. Przejdź się z wykrywaczem metalu 😜 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ktoś się uparł i nie chce tego pozbyć? Może jakie zwłoki tam zakopane albo przedwojenny skarb. Przejdź się z wykrywaczem metalu 😜 

Sytuacja prawna jest nieco skomplikowana. 

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

A na północy kuj -pom tylko lekko zabieliło. Znowu susza będzie 

U nas ładnie biało, ale wody będzie jak z 15mm deszczu. Wcześniej w grudniu 10mm więc o uzupełnieniu zapasów wody narazie nie ma mowy.

Już pierwszy bażan siedzi w rogu pod krzewem.

20221211_133119.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Zastanawiam się czy z pracy dojedzie już mam z 30 cm sniegu

Wyślij mu parę gorących fotek z dopiskiem że czekasz z utęsknieniem to żadna saspa nie będzie w stanie go powstrzymać. 😁

Odnośnie ziemniaków dla kur to taki garnuszek się gotuje. 

16707621455319183404205704643096.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Moja Żona w pracy dziś...ciekawe czy wróci 🤭🌨🌫🌬🌪❄️🌨

Daj nr telefonu do małżonki to szepne słówko że widziałem ciebie z pewną panią. 

Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał:

Tak wygląda reszta. Pompa krukowiak rozdzielacz arag.

IMG_20221211_092441.jpg

A wczoraj to on był zawieszany przecież 

18 minut temu, donweter1989 napisał:

To ty też dzieciaty??? A ja myślał że ty kawaler 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A wczoraj to on był zawieszany przecież 

To ty też dzieciaty??? A ja myślał że ty kawaler 

Dobrze myślałeś. Brat kierowcą jest z problemem wzięcia wolnego od ręki więc ja ogarniam takie tematy. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Dobrze myślałeś. Brat kierowcą jest z problemem wzięcia wolnego od ręki więc ja ogarniam takie tematy. 

Myślałem tak samo jak bratrolnika...

Takie braterstwo powinno być 👍

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Wyślij mu parę gorących fotek z dopiskiem że czekasz z utęsknieniem to żadna saspa nie będzie w stanie go powstrzymać. 😁

Odnośnie ziemniaków dla kur to taki garnuszek się gotuje. 

16707621455319183404205704643096.jpg

Jestem rozpalona do 39 już... Chyba mi obojętne czy wróci teraz

Nie szkoda takich ładnych ziemniakow

Nie żartuje córa mi też coś sprzedała że szkoly

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Nie szkoda takich ładnych ziemniakow

Nie żartuje córa mi też coś sprzedała że szkoly

Trochę może i szkoda ale wolę jajko jak ziemniaka. 

Zdrówka życzę. 

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ja was rozpalę jeszcze...sorry że tutaj wstawiam🙆‍♂️ patrzcie na pasku co piszę 

20221211_135609.jpg

Dobrze napisane "Polskiej wsi " ale nie rolników!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v