Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Do Wieprza 👀

Mam znajomemu ziemniaki do sadzenia i nawozy przywieźć bo on ani przyczepki ani traktora nie ma. Drzwi od października wstawione, zalana płynem, stoi nie palona 2 miesiące.

Ja swoją przepalałem w styczniu jeszcze ale coś cieknie z tego węża od chłodnicy.Trzeba by naprawić a na wiosnę olej w silniku zmienić planuje. A trochę roboty w tym roku będzie miała bo i z ziemniakami ruszam i sad zakładam to i obkaszać już trzeba będzie.

Opublikowano

Żółte znaki z czołgami znów mogą pojawić się przy polskich drogach. Co oznaczają?

Przy drogach, którymi wojska przemieszczają się np. w ramach międzynarodowych ćwiczeń, stają żółte znaki z czołgami. Co oznaczają?

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,28040292,zolte-znaki-z-czolgami-znow-moga-pojawic-sie-przy-polskich-drogach.html?utm_source=facebook&utm_medium=sm&utm_term=ck&utm_campaign=FB_Moto&fbclid=IwAR1zJtjgnOicapp0T2Twv7_EZQzdBYtet-KRkzDG-Js9uVAz

Żółte znaki z czołgami to informacje dla kierowców pojazdów wojskowych

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Ja swoją przepalałem w styczniu jeszcze ale coś cieknie z tego węża od chłodnicy.Trzeba by naprawić a na wiosnę olej w silniku zmienić planuje. A trochę roboty w tym roku będzie miała bo i z ziemniakami ruszam i sad zakładam to i obkaszać już trzeba będzie.

To co za problem wąż wymienić? Ja atechniczny bez problemu to zrobię. 

Jeszcze śliwka jest do wyrwania ale to nie wiem kiedy a może i bez traktora tylko ruchcugiem pójdzie... Bo traktorem to znów kolein się narobi a sprzątać się nie chce. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzak napisał:

Jak ktoś pisze o c330 jak o kobiecie to musi to być akoo O siema dobry człowieku dobrze że wruciłeś 👍

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Jezdzisz na nawigacji?

Tak. Ale już czasami nie włączam bo każdy tydzień się powtarza. Chodzi o to że pokazuje którędy będzie szybciej gdzie nie ma korka.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

O siema dobry człowieku dobrze że wruciłeś 👍

A witam witam,jak zdrówko? :)

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

O siema dobry człowieku dobrze że wruciłeś 👍

Tak. Ale już czasami nie włączam bo każdy tydzień się powtarza. Chodzi o to że pokazuje którędy będzie szybciej gdzie nie ma korka

Yanosik to informuje gdzie są te niebieskie szkieły 😁

Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał:

Ponoć można, ale trzeba to zgłosić jako hotel z pokojami na godzinę.  

Kolego skladałeś?🤣

Śniegodeszcz pada 1 stopień ciepla

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To co za problem wąż wymienić? Ja atechniczny bez problemu to zrobię. 

Jeszcze śliwka jest do wyrwania ale to nie wiem kiedy a może i bez traktora tylko ruchcugiem pójdzie... Bo traktorem to znów kolein się narobi a sprzątać się nie chce. 

No wymieni się,myślę że tylko opaske trzeba docisnąć albo wymienić. Nie było czasu się za to wziąźć to miska podstawiona i to co wyleci to spowrotem się wleje :) Z zakupów to w tym roku muszę ten opsypniko/opielacz sobie sprawić.

Przed chwilą, 6465 napisał:

A dzięki bdb. 

A to dobrze,teraz mnie i żonę ten covid dopadł ale łagodnie przechodzimy dzięki Bogu.

Opublikowano

dzięki Bogu.

Niech Ci będzie...

Z zakupów to w tym roku muszę ten opsypniko/opielacz sobie sprawić.

Na nowy nie poluj... Lepiej kompletną używkę w dobrym stanie, taniej i lepszy, zresztą na paru arach to każdy będzie wieczny.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Yanosik to informuje gdzie są te niebieskie szkieły 😁

Ja na google map.

A mi Google maps coś się zyebało i nie potrafi znaleźć gdzie jestem. Inne aplikacje działają bez zarzuty. Już i aktualizowałem i dalej nic.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

A to dobrze,teraz mnie i żonę ten covid dopadł ale łagodnie przechodzimy dzięki Bogu.

hmmmm, a tak z ciekawości. a zachorowali dzięki komu??🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Niech Ci będzie...

Na nowy nie poluj... Lepiej kompletną używkę w dobrym stanie, taniej i lepszy, zresztą na paru arach to każdy będzie wieczny.

Zobaczę,kupiłbym stary jakby taki był w okolicy. Pytałem na szrocie ale nie mają już,niby ma się odezwać jak będzie ale zobaczymy. Za to widziałem parę sztuk kombajnów buraczanych złomowali w fajnym stanie jeszcze. Mówił facet że ok 100 sztuk tych kombajnów pocieli. Żal było patrzeć

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

No wymieni się,myślę że tylko opaske trzeba docisnąć albo wymienić. Nie było czasu się za to wziąźć to miska podstawiona i to co wyleci to spowrotem się wleje :) Z zakupów to w tym roku muszę ten opsypniko/opielacz sobie sprawić.

Kiedy zrobią ulicę. Kondratowicza? To twój rejon?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

hmmmm, a tak z ciekawości. a zachorowali dzięki komu??🤔

A mało to tych wirusów krąży? W lesie nie mieszkam przecież :)

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

A mało to tych wirusów krąży? W lesie nie mieszkam przecież :)

No ale wyczuwam tu taką nieścisłość. Bo skoro dzięki Bogu dobrze przechodzisz to dzięki komu się zaraziłeś skoro Bóg według Ciebie "naprowadza"? Tak z ciekawości pytam, tak jak i @Pafnucy

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kiedy zrobią ulicę. Kondratowicza? To twój rejon?

No nieraz bywam w tych stronach,a nawet się nie orientuję. Ogólnie plan jest taki że ze stolicy chcę się ewakuować :P A co ty w tej okolicy się obracasz gdzieś?

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A na co to komu teraz potrzebne? Wszystko tak skończy, moje i Twoje klamoty również za parę lat.

Mam nadzieję że moje tak nie skończą ;) Ale ogólnie żal patrzeć,kiedyś te okolice burakami stały a teraz jakoś wszystko się pozmieniało...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No ale wyczuwam tu taką nieścisłość. Bo skoro dzięki Bogu dobrze przechodzisz to dzięki komu się zaraziłeś skoro Bóg według Ciebie "naprowadza"? Tak z ciekawości pytam, tak jak i @Pafnucy

no dokładnie.

a swoja drogą, to już zaczyna... eeech...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v