Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Chciołem mu pomóc w dojcyku, ale chłopok charakterny i mówi, że sam se kupi i że w łocynku musi być🙆. Tłumacze Karolek 150 kuca Ci starcy, a łon że łocynk i łocynk🤦. I czym on to tera bedzie ciągoł🤔. Mój Zetor za słaby 🤭

Tak a MF y ciagle w serwisie 😛

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

Skoczyłby jakbys nowego dojczyka przyprowadził tego ze zdjęcia bez kredytu 😛😛

Chciołem mu pomóc w dojcyku, ale chłopok charakterny i mówi, że sam se kupi i że w łocynku musi być🙆. Tłumacze Karolek 150 kuca Ci starcy, a łon że łocynk i łocynk🤦. I czym on to tera bedzie ciągoł🤔. Mój Zetor za słaby 🤭

35 minut temu, gregor1284 napisał:

Muszę chyba zacząć plecy trenować bo wrazie powołania to liczę że będą mnie jakoś przekonywać do posłuszeństwa 🤔

Ja już mobilizację mam. Narazie bez wezwania na ćwiczenia. Ale zapewne przyjdzie

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

Tak samo jak ciebie ze Jarek karmi byki paszowozem bo go na to stać 😂😂 a ty zyjesz w przekonaniu ze tak jest gorzej 😂😂

Radziu prosiłem cię o 3 argumenty za wozem przy opasie? Nie dostałem żadnego. Więc nie podnoś więcej tematów o których nie masz zielonego pojęcia.

Myślisz że jakbym był przekonany że wóz zwiększy mi zyski z opasu to bym go nie kupił? Zapewniam cię że stałby dawno na placu i to kupione za moje a nie tatowe.

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Radziu prosiłem cię o 3 argumenty za wozem przy opasie? Nie dostałem żadnego. Więc nie podnoś więcej tematów o których nie masz zielonego pojęcia.

Myślisz że jakbym był przekonany że wóz zwiększy mi zyski z opasu to bym go nie kupił? Zapewniam cię że stałby dawno na placu i to kupione za moje a nie tatowe.

To ja teraz proszę chociaż jeden argument czemu mam szkodowac karolowi nowej przyczepy? 😂

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

To ja teraz proszę chociaż jeden argument czemu mam szkodowac karolowi nowej przyczepy? 😂

45 minut temu, radekz200 napisał:

Ale się szarpnołeś 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Radek 200 ,   3 argumenty za wozem   1- miej pracy ręcznej           2 - dobrze wymieszana pasza moze zwiekszyć pobieranie a co za tym idzie przyrosty opasów  3 - wymysl coś 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No ja rozumiem ze ludzie nie wykupują AC do gratów o wartości 10-20 tys bo to bez sensu 😛 ale nie wierze że jak tu jeden z was (imienia nie będę wymieniał) przymierza się do kupna samochodu za który jest w stanie przepłacić 10-15 % bo go stać, lub chyba nawet nówkę z salonu to nie wierze ze nie wykupi AC 

Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

Ale chyba już nie wolno 😛 to 8 tys?

No nie wolno za to trzeba szybko 

18 minut temu, 6465 napisał:

Z mała ta beczka do tego kunia.

Ale w kuniu wygodnie i po oranym idzie 

2 minuty temu, radekz200 napisał:

No ja rozumiem ze ludzie nie wykupują AC do gratów o wartości 10-20 tys bo to bez sensu 😛 ale nie wierze że jak tu jeden z was (imienia nie będę wymieniał) przymierza się do kupna samochodu za który jest w stanie przepłacić 10-15 % bo go stać, lub chyba nawet nówkę z salonu to nie wierze ze nie wykupi AC 

Ale jo już mom, 🤭

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Nie jestem pewien, ale nowego to bez AC to chyba nawet z salonu nie wypuszczą 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Boooo?? Może przy lisingu to i tak. A tak to co ich obchodzi? Możesz nawet odrazu w drzewo stuknąć twoja sprawa twój samochód 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Wypuszczą, jak za gotówkę weźmiesz. Wtedy tylko tablice ich interesują. Samochód ma być dopuszczony do ruchu. A i jo mom AC, a nawet dwa🤭

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Co wogóle używasz na porzeczkę?

Kaptany ponoć mogą stanieć, glifosat też.

Reszta w górę.

Planuje na przyszły rok na początek jakaś siara, najlepiej z miedzią. W kwitnienie scalę, pierwszy raz tak zamierzam zrobić (podpatrzone od sąsiada). A potem zato na zmianę z discusem.

Przędziorek milbemaktyna(tu jest ból).

Dwa razy movento, dwa razy losowania(zamiast mospilanu).

Ewentualnie jakiś kaptan, którego nie zamawiam, bo przez przypadek sporo zamówiłem w trakcie sezonu.

Glifosat muszę kupić, bo nawet porzeczek jeszcze nie przepryskalem. Pogoda mnie zaskoczyła:)

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Boooo?? Może przy lisingu to i tak. A tak to co ich obchodzi? Możesz nawet odrazu w drzewo stuknąć twoja sprawa twój samochód 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Wypuszczą, jak za gotówkę weźmiesz. Wtedy tylko tablice ich interesują. Samochód ma być dopuszczony do ruchu. A i jo mom AC, a nawet dwa🤭

o patrz, to nie wiedziałem, myślałem że jak nowe to z AC

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Już w 2001 przy kupnie nowego Uno w tzw kredycie 50/50 było coś takiego. Jak kupowałeś za swoje i płaciłeś od razu pełną sumę to nie trzeba było. Choć jeszcze mogę ojca spytać i się upewnić.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

o patrz, to nie wiedziałem, myślałem że jak nowe to z AC

W leasingu i na raty AC musi być. Nie wiem jak przy leasingu ale przy ratach miałem też cesję i tam wymagane AC

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

W leasingu i na raty AC musi być

wedle zasady: nie kupuję nic na co mnie nie stać

choć mam mętlik w głowie, kupić nowe/kupić używane(roczne,dwuletnie)/nie kupować wcale-te co mam są całkiem w porządku

nie wiem, niby żadnego z aut nie chcemy sprzedawać, więc nie ma sensu kolejnego kupować, a dalej w wolnych chwilach oglądam ogłoszenia czy oferty salonów

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

wedle zasady: nie kupuję nic na co mnie nie stać

choć mam mętlik w głowie, kupić nowe/kupić używane(roczne,dwuletnie)/nie kupować wcale-te co mam są całkiem w porządku

nie wiem, niby żadnego z aut nie chcemy sprzedawać, więc nie ma sensu kolejnego kupować, a dalej w wolnych chwilach oglądam ogłoszenia czy oferty salonów

Wszystko zależy, co komu potrzebne. Ja w 2016 wziąłem nowy najtańszy z możliwych. Potrzebowałem pewnego samochodu, bo żona latała trzy razy w tygodniu z teściową do szpitala Kopernika w Łodzi. Przy każdym wyjeździe kręciła ok 100 km i nie było wiadomo, jak długo to będzie trzeba robić. Najpierw zacząłem się rozglądać za uzywką, ale dosłownie nie było co kupić, więc poszedłem do salonu. Wziąłem Dacie Logan z wyposażeniem na poziomie socjalnego minimum (trochę elektryki, klima). Z perspektywy czasu nie żałuję tej decyzji bo samochód prosty, nakręcił już prawie 130 tys i nic się w nim nie działo. Cena też była dobra jak za nowy samochód i kredyt na 5 lat na bardzo dobrych zasadach. Do tego jeszcze ubezpieczenie dealerskie, ci też ważne 

Opublikowano

Mam zadbane auta, takie w które dziś wsiadam i jadę na drugi koniec kraju, i wracam, nie są jakieś stare, a dodatku dosyć żwawe, czego ciężko uświadczyć w nowych autach gdzie królują silniki 1.0, max 1.5 (te już za dużą dopłatą) 

Bardzo, ale to bardzo chodzi mi po głowie nowa Vitara

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Mam zadbane auta, takie w które dziś wsiadam i jadę na drugi koniec kraju, i wracam, nie są jakieś stare, a dodatku dosyć żwawe, czego ciężko uświadczyć w nowych autach gdzie królują silniki 1.0, max 1.5 (te już za dużą dopłatą) 

Bardzo, ale to bardzo chodzi mi po głowie nowa Vitara

Jak możesz sobie na nią pozwolić to czemu nie😉. Też podoba się ona dla mnie🤗. Ale ja nie kupię. Przynajmniej w najbliższej przyszłości 😔

Bo by mi Karol chciał zajumać...jak Zetora 🤣😂🤣

• Thanks 1
Opublikowano

Doładowane turbo 1,3 w benzynie jakoś jedzie bo to ma niby 140 kucy... 1,0 to nawet nie paczaj na to..... 

Dziś silniki to tylko Japończyk albo Koreańczyk jeśli chodzi o benzynę i nowe auto... reszta to jest nieporozumienie.. 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v