Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Też mam zagadke co z olejem zrobić, stoi w beczkach, jeść nie woła, nie przeszkadza zbytnio, ale pasowałoby sie pozbyć. Oczywiście nie chce sie bawic w jakies zakopywanie czy wożenie do lasu ale płacić za utylizację również sie nie usmiecha

firma co odbiera folie, zabierają i olej. nawet papiera wypisał. 

Opublikowano

Pada ,marżnie ,ślizgawica , co spadnie na samochód to od razu lód . I weż po nowych przepisach zeskrób ,odpal i jedż ,jak samochód namarznięty . Weż go na postoju nie zagrzej jak od razu obmarza .     Paranoja .

Opublikowano

Witajcie wszyscy. Co Wam Mikołaj przyniósł? Do mnie chyba nie dojechal bo nic nie moge znaleźć. Dzisiaj w robocie robimy zebranie i przy okazji jakis mikolaj zawita. Lód z dachu spada,ostatnio przestawilem samochod bo spadlby prosto na niego. Wczoraj w drugim miejscu spadl,zaraz za samochodem. Ale fart,tak by szybe wybilo i karoserie wgniotło. Cieplo i przyjemniej niz wczoraj

Opublikowano (edytowane)

Dzień Dobry wszystkim 

+1 wiatru brak i deszcz pada 

Mikołaj był ale tylko Miłoszowi prezent zostawił bo o 5 rano już mały obudził i się chwalił😁A my z żonkom chyba nie zasłużyliśmy na prezent🤔

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
19 minut temu, Bananek napisał:

@kizak rozgrzewasz na postoju? To obejrzyj to i pomyśl czy warto.

Nie będę tego oglądał ,bo kiedyś oglądałem . No to co mam zrobić  gdybym był pod blokiem ,ciepłą wodą polewać by obmarzł pytona wyciągał i lał ,bo niby skąd wody ,i lud stworzył pod nogami ,gorące szmaty nosił ,tylko skąd jak mieszkam powiedzmy 300 m dalej ,farelką nagrzewal,ale skąd prądu  .   Jeśli samochód odpali to jeb.. go pies ,mogę najpierw odszronić ,odpalić i jechać ,ale gdy samochód namarznięty ,a deszcz pada ,po oskrobaniu dalej obmarza ,to do k**wy nędzy mniejsze niebezpieczeństwo stworzę na drodze gdy będę patrzyl przez ciepłą nie obmarzniętą szybę ,niż ze łbem na zewnątrz bo inaczej nie idzie jechać ,a kurna trzeba .     Zonka pojechała dzisiaj i dzwoni że na drodze nie może utrzymać się i minęła kolizję ,młody też musiał pojechać i drugim pojechał  ,a ja na razie nigdzie się nie wybieram ,choć też trza by było .    Dosyć żalów ,zima . Grunt by droga była przejezdna ,resztę kombinuj 😐 ..... A z tymi terażniejszymi wytycznymi  co by nie było jak kiedyś z masłem  peeeeeee ,margaryna cacy , a tera  nazad  . Polskie cukrownie peeeee ,polskie kopalnie peeeeee ,

• Like 1
Opublikowano

o.toto to. kto pierwszy wstanie, ten swoją rację chce sprzedać. 

Opublikowano
43 minuty temu, Bananek napisał:

@kizak rozgrzewasz na postoju? To obejrzyj to i pomyśl czy warto.

Bananek, jeśli można spytać. Twój siewnik do kukurydzy to John Deere 24?

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Tak. A masz może na sprzedaż? Chętnie dokupię 4 sekcje.

Stoi z dozownikiem nawozu za 1800 pod granicą czeską, 4 rzędowy z wszystkimi tarczami do różnych roślin. Nie wiem czy się nie przejadę. Muszę zadzwonić potem. Dobrze to sieje?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sadownik12 napisał:

Stoi z dozownikiem nawozu za 1800 pod granicą czeską, 4 rzędowy z wszystkimi tarczami do różnych roślin. Nie wiem czy się nie przejadę. Muszę zadzwonić potem. Dobrze to sieje?

Dla mnie wystarczający. U mnie zarobił na siebie już kilka razy.  

To ten? 

Screenshot_20221206_072639_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Dla mnie wystarczający. U mnie zarobił na siebie już kilka razy.  

To ten? 

Screenshot_20221206_072639_com.android.chrome.jpg

Tak

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

@kizak to wystarczy. Mój fordzik stoi pod chmurką i wystarczy spsikać szybę i wycieraczkami przetrzeć i można jechać. Zero skrobania. 

images (5).jpeg

Teraz to nie szybę ,a wszystkie szyby ,lusterka ,światła i tablice .  To musi być prawie czysty alkohol ,bo w innym przypadku alkohol odparuje i pozostaje woda która zamarza  . Ale dzięki za podpowiedż z tym psiukaczem o tej mocy .  Trza puścić wici i niech nabyją do każdego złomka ten specyfik ,a i o traktorach wypadałoby pamiętać 

Opublikowano
42 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry wszystkim 

+1 wiatru brak i deszcz pada 

Mikołaj był ale tylko Miłoszowi prezent zostawił bo o 5 rano już mały obudził i się chwalił😁A my z żonkom chyba nie zasłużyliśmy na prezent🤔

Trzeba było sobie prezencik w nocy zrobić 

U mnie tam była mikołajka 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v