Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

ja robię albo z miedzianej, albo z aluminiowej blachy w kosach spalinowych i daje radę, do tego warstwa cementu do tłumików z obu stron i trzyma jak dziabeł sołtysa za remizą

od strony gaźnika zepsułem. tam trochę musi się dopasować. wydaje mi się że nawet miękki metal nie będzie tam dobry.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

U mnie w sklepie z częściami dla rolnictwa mają na cm² sprzedają

no i dobrze. jakoś wcześniej nie wpadłem na to by zapytać w sklepie.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

ano właśnie. jakoś nigdy nie pytałem. 👍

tak są, lekko smarujesz powierzchnię smarem odciskasz i wycinasz, a otwory polecam nasadka jak masz takie małe super sprawa 😀

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

od strony gaźnika zepsułem. tam trochę musi się dopasować. wydaje mi się że nawet miętki metal nie będzie tam dobry.

a, od tego trzeba było zacząć, ja się zasugerowałem stroną wydechową

otwory w klingerycie z jednej strony śruba, z drugiej nakrętka (np M5 i nakrętka M6) i uderzyć młotkiem

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mogę ci wysłać kawałek za darmochę tylko dopiero w poniedziałek.

no już Koledzy podpowiedzieli że powinienem znaleźć w sklepie. sie kupi.

pod cylinder dorobiłem z tekturki, ale tu jakoś wydaje mi się że coś lepszego potrzeba.

1 minutę temu, DANDYS napisał:

@Pafnucy o zoba jak dorobiona 😄

IMG_20221119_113124.jpg

dorabiałem i ja, ale tak teraz odkręciłem pod gaźnik, bo obrotów ustawić nie mogłem, no i tak mi przyszło do głowy, czy coś lepszego na uszczelki nie ma... a powiadają że jest.

Opublikowano

80% uszczelek jakie używam dorabiam sam. Materiał kupuje to albo reinza albo gambit, na wydechowe w linku wyżej. W mieście mamy pana który zajmuje się dorabianiem uszczelek już naście lat, dorabia np. pod głowicę do serii ciężkiej. 

Opublikowano
2 minuty temu, desant napisał:

@jahooo Ty też mi biardzkiego chcesz wcisnąć?😅 

@6465 a z jakiego województwa jesteś ? Też masz hydrauliczną stabilizację u siebie ?

jak go wyleczysz z niedoróbek fabryki, to całkiem fajny opryskiwacz - poza kilkoma pękniętymi korpusami na belce, nic mi się w nim nie zepsuło, a pryska już rocznie po 20ha

Opublikowano
hubertb napisał:

11 minut temu, TheraRolnik napisał:

A teraz ładują się przed maskę samochodu bo on może bo on ma pierwszeństwo 🤦

Ładowali się i wcześniej. Ja bym najmocniej karał za telefony na przejściu i przejeżdżanie przez przejście rowerem. 

100% popieram 👍

Opublikowano
14 minut temu, DANDYS napisał:

tak są, lekko smarujesz powierzchnię smarem odciskasz i wycinasz, a otwory polecam nasadka jak masz takie małe super sprawa 😀

Lepiej mloteczkiem wystukać. U nas to Merlin się tym zajmuje 🙄 a otwory pod śruby kulką z łożyska 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

80% uszczelek jakie używam dorabiam sam. Materiał kupuje to albo reinza albo gambit, na wydechowe w linku wyżej. W mieście mamy pana który zajmuje się dorabianiem uszczelek już naście lat, dorabia np. pod głowicę do serii ciężkiej. 

Bo te kupne to o kant potłuc... 

9 minut temu, Desperado napisał:

Oczywiście, są ostre jak brzytew, raz puknie i gotowe.

Takie jak do skóry wycinania? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, desant napisał:

@jahooo Ty też mi biardzkiego chcesz wcisnąć?😅 

@6465 a z jakiego województwa jesteś ? Też masz hydrauliczną stabilizację u siebie ?

Nie. Ja z centrum polski.  Ja nikomu nie chce wcisnąć wrzucę w ogłoszenie to pójdzie.  Sprzedam też siewke Unia Brzeg  700l. A orientowales się ile kosztuje taki nowy  600l 12m? 

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v