Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy

Ci z instynktem samozachowawczym i mózgiem większym niż fistaszek, nadal czekają aż przejadą samochody. 

• Like 2
Opublikowano
DANDYS napisał:

Uziu92 napisał:

Mi w lesie na zadupiu mandat wjebali gdzie nie było dosłownie nic, prosta droga, stwierdzili że tu chodzą zwierzęta akurat tutaj co oni stoja i tu trzeba jechac wolniej, bo kurla ten zwierz 1 km dalej czy 2 km bliżej to już iść nie będzie przez drogę 🤦

a było jakieś ogranoczenie?

90 a zmierzyli mi 106

DANDYS napisał:

chuj niech łapią za ta prędkość, ale najgłupszy przepis że piesi mają pierszeństwo, no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy,

dokładnie, wbijają na pasy nie zważając na nic.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

co nie znaczy że u nas też tak musi być, w terenie zabudowanym prędkość powinna wynosić 90 km/h

Oj panie chyba troche za dużo , zagalopowałeś się 🙄, ale 60 powinno być 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

ch*j niech łapią za ta prędkość, ale najgłupszy przepis że piesi mają pierszeństwo, no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy,

Oni już nawet na czerwonym się ładują na pasy, no bo przecież on może ! Prezes mu pozwolił !

🤦

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co Wy przed kobietami w oborze chlata 🤭

Oni nie chleją tylko kultywują zapomnianą przez niektórych tradycję. 😁

Dobrze mówię Marku @Łolek?

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

Mi w lesie na zadupiu mandat wjebali gdzie nie było dosłownie nic, prosta droga, stwierdzili że tu chodzą zwierzęta akurat tutaj co oni stoja i tu trzeba jechac wolniej, bo kurla ten zwierz 1 km dalej czy 2 km bliżej to już iść nie będzie przez drogę 🤦

Było powiedzieć - A faktycznie, jakieś psy bezpańskie się tu szwędają i na ludzi polują.

Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

co nie znaczy że u nas też tak musi być, w terenie zabudowanym prędkość powinna wynosić 90 km/h

Oj panie chyba troche za dużo , zagalopowałeś się 🙄, ale 60 powinno być 

24 minuty temu, Łolek napisał:

Bierz dla przeciętnego rolnika ok jak nie masz setek ha , ja mam już drugi  i nie narzekam 600l max @6465a to solidny gość @Qwazima 400

Marek ja mam 300l biardzki 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Jadąc w Zamościu  , trzeba  uważać na pieszych na pasach bo co chwila wlatują z marszu ale mają  pierwszeństwo .

Na czerwonym też ? Bo i takich coraz więcej 😉 no bo przecież są pasy i on może a sygnalizacja to tak ch*j 😉

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

A wiecie ze ma wejść 30km/h w terenie zabudowanym.

ja po mieście rowerem jeżdżę, jest szybciej, taniej i zdrowiej, niż jeździć po tych dziurach i stać w tych zasranych korkach.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja po mieście rowerem jeżdżę, jest szybciej, taniej i zdrowiej, niż jeździć po tych dziurach i stać w tych zasranych korkach.

No masz racje,mi się wydaje ze największy problem w Siedlcach to brak miejsc parkingowych.Dlatego jakoś nie lubię tego miasta bo niema gdzie zaparkować a jak jest to daleko  iść.A znowu jak zaparkujesz nie prawidłowo to zaraz straż miejska mandat piszę lub blokadę nakłada.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

@Aktywnyrolnik7245 Ja to używki szukam bo zboża rocznie do pryskania mam w porywach do max 4-5ha.

@Agrest no masz rację w sumie za cene tego mojego starego kupie se 600l bez lanc. do herbicydów to wygodniej mi sie zdaje że będzie zawieszany kupić. ps kupiłem tego borowika jak radziłeś i zasiałem pomiędzy rzędami porzeczek , ciekawe co z tego wyjdzie 🤭

To mówicie żeby biardzkim se gitary nie zawracać? kurde no właśnie ja też różne opinie o tych biardzkich slyszę , jeszcze podobno od rocznika zależy dużo. Ale na te moje hektary to by se chyba dał radę

Edytowane przez desant
a
Opublikowano

Na te 4 ha ci starczy i biardzki, tylko w używce pompa może moment wsiąść. No i rozdzielacz. U mnie teraz zdechł.

Opublikowano

@desant kolega @Qwazi ma używanego Promara i niedrogo , a to dobry opryskiwacz 

No nie dziękujcie , podam nr konta i po 200 zł przelejecie 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

No masz racje,mi się wydaje ze największy problem w Siedlcach to brak miejsc parkingowych.Dlatego jakoś nie lubię tego miasta bo niema gdzie zaparkować a jak jest to daleko gdzie iść.

Są wolne tam gdzie zrobili płatne czyli Pułaskiego przy UM i na placu Zdanowskiego koło PKP, a reszta wszystko za***ane że szok, ja jak mam iść do urzędu miasta czy do starostwa czy gdzie kolwiek , nawet do fryzjera to rowerem szybciej zajadę i wrócę jak znajdę miejsce do zaparkowania, choć miasto znam jak własną kieszeń to się parkuje po osiedlach, bocznych uliczkach, podwórkach, ale i tam już ciasno , bo beneficjenci socjalu nakupili zlomostwa po parę zł i stoi tego gruzu jeden koło drugiego na każdym skrawku placu. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, desant napisał:

@Qwazi no to dawaj jakąś autoprezentację ;)

A co ja Ci mam prezentować opryskiwacz, który ma naście lat. Wszystko jest w oryginale poza dyszami. Przez te lata nigdy nie zawiódł. Za nic nie mogę gwarantować, bo on jest już nie nowy. Ustawiony na 200l na ha i tak wyrabia. Tylko ja nim pryskałem. Przez parę lat c330, a potem c360 i tylko te dwa ciągniki były do niego podpinane. O ile dobrze pamiętam to w nowym roku trzeba będzie go atestować. Do tej pory miał ciągłość atestów. Co roku, przed pierwszym pryskaniem robiłem kalibrację. Od siebie Ci mogę dodać tyle, że na wtedy, gdy go kupowałem był ok. Teraz jak dla mnie 600l to minimum

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
28 minut temu, DANDYS napisał:

ch*j niech łapią za ta prędkość, ale najgłupszy przepis że piesi mają pierszeństwo, no już wogole nie zwracają uwagi tylko się ładują na pasy,

Wg raportów po zmianie przepisów na te które dają pieszym bezwzględne pierwszeństwo liczba wypadków z udziałem pieszych wzrosła o ponad 30%

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v