Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

to nawet taki Andrzej z Plutycz bardziej rozwojowy bo opryskiwacz siuntką dźwiga a ursus prawie 100koni na pisiąt ha 

Nie rób Marcinowi krzywdy i nie porównuj go do tamtego farmera

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

jak się nie znasz a grzebiesz to tak wychodzi , zamiast napisać jak myjka sie zachowuje by przybliżyć problem to może by doszli co zdechło 

Panie ja się znam na wszystkim ,jak to Polak 😛

Uszczelniacze +zaworki wymienię i zobaczę . Daje niskie ciśnienie 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:
12 minut temu, Qwazi napisał:

O teraz masz za długie rękawy 

😁

Uniwersalna maszyna, nawet więcej takich mam 😂

I wszystkie mają za długie rękawy?🤔

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

to nawet taki Andrzej z Plutycz bardziej rozwojowy bo opryskiwacz siuntką dźwiga a ursus prawie 100koni na pisiąt ha 

ale Anżej sie nie żeni...

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Na 40 ha to ten Zetor nie ma lekko.

Na 4 skiby za mały , na 3 też rewelacji nie ma w wydajności 

Ale na czas zrobione , teraz poplony to 2ug orałem zetorem na glinie, sucho twardo lekko nie było

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale na czas zrobione , teraz poplony to 2ug orałem zetorem na glinie, sucho twardo lekko nie było

To na ile cm orane że 2 skiby ? Normalnie jak na Bałkanach 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

szkoliłem sie 😃

pomogło?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

6 minut temu, konteno napisał:

ale chciałby 😃

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Bo adzej baby nie ma 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

No tak, bo żona to największa przeszkoda aby gospodarkę rozwijać. Im nigdy nic nie jest potrzebne 😜 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

No tak, bo żona to największa przeszkoda aby gospodarkę rozwijać. Im nigdy nic nie jest potrzebne 😜 

no iii? a po co pytać, czy też mówić o tym?

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

No rozwojowy ,aż z tego rozwoju zęby mu wyleciały 

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

ja już dyskusję z nim odpuszczam bo ,,ale to nic nie daaaa,, 🤦‍♂️🤣

Oj Sławek ty stary krowiarzu , masz szczęście że dziś mam dobry humor  😛

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak będziesz zmieniał Zetora na germanca 120km.   To daj znać może odkupie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v