Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Swój chlebek ze swojej mąki z własnego ziarna, dzieciaki zachwycone😋  chlebek jeden z żurawiną drugi bez dodatków

Jeszcze tylko dopracować aby skórka była miętką.

20221202_120525.jpg

Eksperymentuję z różnymi ale w zasadzie żadnych nie robię z dodatkami, jakoś mi ziarna albo żurawina nie podchodzi. Czysty najlepiej mi smakuje.

54 minuty temu, TheraRolnik napisał:

I że wam się chce tak bawić jak w sklepie można gotowy kupić 🤔

Kupny to się jedynie nadaje do wysuszenia i dania królikom albo zamoczeniu resztek kurom...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, GRZES1545 napisał:

@Bananek ty tam z prawej strony🧐 Chłopaki z Podlasia już maą dość .

https://fb.watch/h9ENcG-MKO/

Aleś trafił. Ten co drugi gada to jego firma mi qq na ziarno kosiła i pakowała. W życiu bym nie powiedział, że on taki durny żeby się z Kołodziejczakiem zadawać. 😉 

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano

Dajcie już mu spokój z tym opryskiwaczem.Jaki bedzie chciał to sobie kupi albo i nie.Ja kompletnie nie rozumiem tego doradztwa tutaj.Juz kiedyś tak było tu z zakupem traktora.100 stron doradztwa rolniczego a i tak nic nie kupił.To jest forum do pier......o d....Maryny a nie do doradzania co komu będzie lepiej pasować.

Opublikowano
31 minut temu, GRZES1545 napisał:

@Bananek ty tam z prawej strony🧐 Chłopaki z Podlasia już maą dość .

https://fb.watch/h9ENcG-MKO/

Jak Marianna shreiber czy jakoś tak 

30 minut temu, Qwazi napisał:

A dajta spokój. Najpierw boje o ciągnik, potem o opryskiwacz, teraz znowu o ciągnik, tylko zupełnie nie taki jak wczesniej. W międzyczasie przyczepa, siewnik i rozrzutnik. Jak tak to wszystko czytam to mam wrażenie, że może coś by sobie chciał usprawnić ale nie wie jak, a przede wszystkim to nie wie co.

Marcin Ty zacznij od początku. Najpierw się zastanów co masz, potem pomyśl, co chcesz mieć, następnie przeanalizuj co Ci potrzebne w pierwszej kolejności i jak stoisz z finansami. Jak sobie na te wszystkie pytania odpowiesz to się po kolei zabieraj za realizację. Bo tak to skaczesz z kwiatka na kwiatek o sam sobie robisz haos

Co do 5211 czy 3320 albo nawet 3512 to są ciągniki, które są zbliżone poziomem użytecznosci w robocie do c360, które już masz. Różnica polega na tym, że są może bardziej komfortowe ale za to droższe. Ja osobiście nie dałbym 40 czy 50 k za ciągnik, który w polu mi prawie nic nie zmieni. Ja kupiłbym porządny opryskiwacz ( bo jak masz 300 litrowy na Twoim areale to, moim zdaniem, opryskiwacz pierwszy) do tego ciągnika, który jest. Potem kupowałbym po kolei maszyny, które mi potrzebne, a wymianę ciągnika zostawiłbym na koniec, bo wtedy wiadomo ile kasy zostało i na co można sobie pozwolić. A maszyny można kupować z myślą o podpisaniu do nich większego ciągnik. Ale to jest mój sposób myślenia. Tylko się nim z Tobą dzielę 

To się troling nazywa

Opublikowano

No, i jeszcze resztki że stołówki na gospodarstwo dowiezie🤣

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To się troling nazywa

Wtedy by było na zasadzie nie i ch..j albo tak i ch..j. A tutaj tak nie ma. Zresztą może być o trolling. Jak tam chcesz. Napisałem swój sposób myślenia 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, gregor1284 napisał:

A bo Ty tak o tym piekle a ja się w niedzielę do Torunia wybieram. Może ojca przewodnika odwiedzę 🤔

po tego Maybacha co wczoraj @Agrest ogłoszenie wrzucał???

18 minut temu, Agrest napisał:

@bratrolnika

Według mnie warto obejrzeć, tyle tylko że długo stał nie będzie

https://www.olx.pl/d/oferta/mccormick-f-85-sadowniczy-okazja-CID757-IDS8e41.html

mam już kilka typów, najładniejszy, a zarazem najdroższy i dużo przekraczający budżet stoi niedaleko @Łolek , podobno za jakiś tydzień ma się temat poszukiwań zacząć na całego, teraz jest jeszcze kilka innych tematów do ogarnięcia, nawet wczoraj o tym ze @stempos1980 gadaliśmy

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Swój chlebek ze swojej mąki z własnego ziarna, dzieciaki zachwycone😋  chlebek jeden z żurawiną drugi bez dodatków

Jeszcze tylko dopracować aby skórka była miętką.

20221202_120525.jpg

Dla mnie takie dodatki to zepsucie świetnie zapowiadającego się chleba. Ostatnio kupiłem w młynie trochę mąki graham to całkiem dobry wyszedł. 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jakoś się rydli 

16699853027065932162016023789977.jpg

1669985337395638908216988071540.jpg

Nie to co u mnie ale ujdzie. 🤭👍🏼

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

po tego Maybacha co wczoraj @Agrest ogłoszenie wrzucał???

mam już kilka typów, najładniejszy, a zarazem najdroższy i dużo przekraczający budżet stoi niedaleko @Łolek , podobno za jakiś tydzień ma się temat poszukiwań zacząć na całego, teraz jest jeszcze kilka innych tematów do ogarnięcia, nawet wczoraj o tym ze @stempos1980 gadaliśmy

Po jakiego Maybacha wariacie, po pierniki na święta jako delegat z Kurpi 😂

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Po jakiego Maybacha wariacie, po pierniki na święta jako delegat z Kurpi 😂

Ta tak a ta reklamówka z biedry to po co?🤭😂🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Się zobaczy , może by jakiegoś 3512 zamiast szejsiontki kupił to by latał opryskiwacz /rozsiewacza,/zgrabiarka itp 

a co ty masz teraz największego? 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Mi różnicy nie robi jaki chleb 

Aby zapchać kiche 

Ty to jakbyś miał ładną i brzydką dziewczynę do wyboru, to byś powiedział. "co za różnica z jaką, byle żądzę zaspokoić". 😜   

Opublikowano
Leszy napisał:

4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Się zobaczy , może by jakiegoś 3512 zamiast szejsiontki kupił to by latał opryskiwacz /rozsiewacza,/zgrabiarka itp 

a co ty masz teraz największego? 

ale niedawno pisał. że. chce się rozwijać, a tu dalej chce mekki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v