Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A u mnie za stodołą to kamienie jak kamienie,plug podskoczy i dalej sie pojedzie. Najgorzej jest w miejscu gdzie stał kiedyś dwór. Tutaj to.cegly z zaprawą sie wyoruje. Ostatnio trafilem na fundament cementowo kamienny

20221118_140502.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jak patrze na ciemnoszyje to widze ze to do niczego nie prowadzi tylko łep niespokojny, rano wstajesz i nie wiesz od czego zaczać

A jakoś tam pałaców nie widać.

Oni to Lubią...pałace to nie wyznacznik szczęścia. Zobacz jakie krowy szczęśliwe, ile mleka dają i jakimi maszynami się pracuje...to jest to🤠

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, jahooo napisał:

masz rację, jak poczyta, to nie każdy robi zachodnim, z naszych polskich na ten areał też mu wystarczy, ale jak 0 na 10 osób pisze, że 400l na taki areał to za mało, to wnioski niech wyciągnie sam

jak kupi z włoskim rozdzielaczem stałociśnieniowym (biardzki, tad-len), to po roku czy dwóch będzie się z tym bujał

Mam już drugi biardzki z fermo rozdzielaczem i bez problemów 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Łolek napisał:

Mam już drugi biardzki z fermo rozdzielaczem i bez problemów 

nie wyrabia się rączka od mieszadła ? z kilku co widziałem, w każdym ten sam problem, miękki plastik i z czasem normy nie trzyma na polu

1553089491.5357.jpg

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

KqDw851Au8mkf8XP.jpg

Prysznic z elektrycznym masażem 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A u mnie za stodołą to kamienie jak kamienie,plug podskoczy i dalej sie pojedzie. Najgorzej jest w miejscu gdzie stał kiedyś dwór. Tutaj to.cegly z zaprawą sie wyoruje. Ostatnio trafilem na fundament cementowo kamienny

20221118_140502.jpg

Też tak mam gdzie dworskie stajnie i kuźnie stały i fundamenty z cegieł się wyoruje. Pałacyk jeszcze stoi a dokładnie to w LHR.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

nie wyrabia się rączka od mieszadła ? z kilku co widziałem, w każdym ten sam problem, miękki plastik i z czasem normy nie trzyma na polu

Nie zauważyłem 

15 minut temu, radekz200 napisał:

Łolek no od tej strony wulgarnej to cie nie znałem… 😳

Nic mnie tak nie wkurw.. znaczy irytuje jak takie głupie gadki 

A zjebke wyłapać ode mnie to wiele nie trzeba 

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Czołem myślącym 🙋‍♂️

Tylko czołem 🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

1553089491.5357.jpg

U mnie już 4 sezon i nic się nie wyrabia na tę chwilę. A ck puszczą Ci na zbiornik po zamknięciu?

Opublikowano

w tej rączce wyrabia się otwór na oś i wyciera się krzywka

z czasem jest tak, że wraz ze spadkiem ilości wody w zbiorniku na polu maleje ciśnienie na zegarze

drugim winnym bywa zawór trójdrożny od przepłukiwania

Opublikowano
5 minut temu, Andpol napisał:

Też tak mam gdzie dworskie stajnie i kuźnie stały i fundamenty z cegieł się wyoruje. Pałacyk jeszcze stoi a dokładnie to w LHR.

No u mnie budynkow nie ma żadnych,jedynie co sie zostalo to sciana po starej cegielni gdzie pozniej zrobili obore. Chetnych na tą cegle.sporo ale.tesciowa nie chce pozwolic sprzedac bo ogrod oslabia. Kiedys jak.jeszcze w podstawowce bylem.na rajdzie rowerowym to w grodzie w czermnie bylismy. 

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

w tej rączce wyrabia się otwór na oś i wyciera się krzywka

z czasem jest tak, że wraz ze spadkiem ilości wody w zbiorniku na polu maleje ciśnienie na zegarze

drugim winnym bywa zawór trójdrożny od przepłukiwania

Kijem mieszać i nie płukać 😉🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Oni to Lubią...pałace to nie wyznacznik szczęścia. Zobacz jakie krowy szczęśliwe, ile mleka dają i jakimi maszynami się pracuje...to jest to🤠

Haha. Masz rację, w czym ten lekki grosz gorszy od ciężko wypracowanego? 

• Like 1
Opublikowano

Gdy dzwonisz i chcesz cenę do oddania 

Pierwsze co słyszysz to że podrożały 

Drugie co to katalogowo tyle 

A trzecie to że mogą za tyle oddać 

W tedy mówisz że masz za tyle ale prawie brutto 

Dodajesz że wasza decyzja i jestem zaraz u konkurencji, albo lecę do was

No to nie oni taniej nie mogą 

No to miłego dnia, dowidzenia 

Po dwóch godzinach jednak dzwonią że mogą, a kolega młody to nie dokońca zna cenniki 

Ale jeszcze Pan powie co Pan chciał to podliczymy 

No i się okazuje że pan by kupił, ale trzeba było liczyć odrazu a nie w ciula walić 

Że się nie da 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał:

możesz sobie poczytać jak, kto robi a potem zestawić to do swojego gospodarstwa i w ten sposób coś u siebie usprawnić. Każde gospodarstwo jest inne a nie będziesz pryskał

Marcin i usprawnienia🤣 Popisze tu głupot, powychwala fetora a później pojedzie do sąsiedniej gminy kolejny ładowacz to gnoju zakupić 🤣 poplonu nie ma czym zlikwidować to zamiast kupić bronę talerzową kompaktową 2,5 z hydropakiem i siewnik zmienić to kupił drapaka 2,7 pod poznaniaka. Fetora zajeździ podczas siania w  tym swoim piachu czy tam glinie bo różne ziemie ma w zależności od potrzeby wymówki  i na tym się kończą jego "usprawnienia".

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

wierz że przy mlecznych bywa większy obrót niż u ciebie przez caly rok? ze wszystkimi socjialami razem wziętymi 🤪 nawet w małych gospodarstwach 😁

Obrót a zysk! Druga sprawa nakłady i zysk 

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

zwracam jedynie uwagę, może nie w każdej serii tych zaworów tak się dzieje, druga sprawa, nie każdy ciągle wahluje tym rozdzielaczem

Jasiu żartowałem przecież 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v