Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Bananek napisał:

Co ciekawe żonka pojechała teraz do pracy i gada, że w całym królestwie nie ma prądu. A już myślałem, że to ja u siebie coś popierdzieliłem, a tu się okazuje, że fazy zabrakło. 🤭 Mam nadzieję, że to nie moja sprawka. 😁

Podlaski black out,niby prądu nie ma ale jest 😏

Opublikowano

Dzień dobry 

Ale miałem sen że założyłem konto na AF 😉 , rano wstaje i jest 

Cieszę się że jesteśta 🤭

Opublikowano

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

POco za te pare grosxy będziesz się osmieszać

Paliwo i czas i juz jestes do tyłu.

Ty łapniesz całą ulgę ,a mi na kwartał nie starczy .. Wczoraj on.  hurt 7,30 dowieżli ,saletra 3750,po nowym roku wracają vaty ,już zaczyna się ruch .

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

Ja sadze ziemniaki tylko dla bydła. Grubsze są m na rękę bo się potem lepiej rozdrabniają raze z marchwią i wychodź swego rodzaju sałatka, którą daje zwierzakom. No i zawsze lepiej się kopie gdy plon lepszy

Jeśli sadzisz dla zwierząt to ja osobiście wolałbym inne odmiany. Ale to moje zdanie. Vinety nie sadziłbym wcale jakby mi głowy nie zawracali. 

Kurła, -5 na termometrze...

Opublikowano

Tak se myślę ,że zamiast kupować agregat prądotwórczy trójfazowy za naście tysięcy ,to tyle co by krowy podoić do starej bańkowej dojarki palnę   silnik 1 fazowy i krówki podoi się  . Gorzej z chłodzeniem ,jak 3,czy 4 udój to jeszcze nie skwaśnieje , albo od razu w konwie i czekać . Najwyżej wylać to mleko  [superówkę],a śmietaną rodzinkę pocieszyć .    Byłem wczoraj  w sklepie pytać czy kolejka drgnęła  z agregatami , to a i owszem drgnęła ,o 2 pozycje 😐    Agregat husqwarny 2 kw 1 fazowy za prawie 12000 zł🙆‍♀️

Opublikowano (edytowane)

Nie mozna nigdzie się dodzwonić bo pge ma jeden numer ba cało Polskę, te biura co w powiatach są to tez numer nie podany,do gminy trzeba isć ktoś tam tym się zajmuję to wytłumaczy, bo w tych biurach to takie kolejki a i słabo się ruszają,i ludzie by się pluli jak by podszedł się zapytać, ale kazdy mówi ze c to do konca listopada jak ktos ma dwa liczniki jeden na gospodarstwo a drugi na dom to podobno ci stoją co na jednym mają c ale znowu podobno kilowat c kosztuję 2,5zł a z taryfy g 0,67gr, to poco ludzie mają te c jak to tyle droższe.

Nawet mieć ten drugi licznik na c i odliczać sobie vat to i tak drożej wychodzi, jak ktoś ma bezpieczniki ponad 40a to wtedy musi mieć c a ja mam 22kw i bezpieczniki 40a czyli jeszcze do g się łapie.

Kiedyś miałem 14kw to bezpiecznik był 25a ale tanio się zrobiło zapłaciłem ze 120zł i podniosłem na 22kw zeby była 40a i juz dwa silniki 11kw moga na raz chodzić.Przy 18kw to bezpiecznik 32a idzie.

No elektryk z uprawnieniami wziął z 1000zł za wymianę bezpiecznika i grubszy pion.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
38 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli sadzisz dla zwierząt to ja osobiście wolałbym inne odmiany. Ale to moje zdanie. Vinety nie sadziłbym wcale jakby mi głowy nie zawracali. 

Kurła, -5 na termometrze...

I o to chodzi Piotrze. Jakie odmiany i dlaczego byś wolał? I czemu nie sadziłbyś Vinety?

Opublikowano
20 minut temu, DANDYS napisał:

od razu prąd muszę przepisać na siebie, A ty zalatwiles?

Też muszę przepisać , jaką taryfe bierzesz? 

Przed chwilą, DANDYS napisał:

o jeszcze 3

To w końcu czas jest do czerwca czy do jutra 🤔

Opublikowano

Muszę zerknąć jaką ojciec teraz miał 

A jaki operatora u was ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v