Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

już na trzy bezpieczniki podzielone

Powinieneś mieć to zupełnie inaczej rozwiązane. Obecne instalacje to prawdziwy majstersztyk. A jeszcze jak  to chcemy wplątać automatykę rozdzielnica zajmuje szafę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

najgorszy jest plastik...

u nas seregacja na zmieszane i bio 

do bio wieńce z choinki bez sztucznych kwiatów, wstążek i drutów ,chryzantemy z ziemią bez doniczek itp

wkłady niedopalone dobre na opał na węgle czerwone rzucić a jak jeszcze jest dużo parafiny to w szklarni idzie wczesną wiosną palić

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Wszystko dobrze i tak powinno być ale jak tą wyższa szarża zapomina po co jest cała instytucja i zaczyna zachowywać się jak we własnym folwarku dbając jedynie o własny stołek i premię, używając do tego dbania podwładnych, poprzez wydawanie durnych poleceń, to wtedy robi się patologia. I to ogromna

Przecież tak zawsze było ,a im bardziej w tył z wiekami  ,tak człowiek mniej warty ,wogle tylko zapchaj pole do walki . Zawsze to ten lepszy zawodnik utłucząc kilku bardziej jest zmęczony i łatwiej go dopaśc ,a i  w rozmachu ręki przeszkadzają 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, hubertb napisał:

I msza jest nadzieja że pomoże a kwiat to pomaga ale kwiaciarni. 

Ale wtedy to budrzet państwa z tego nic nie ma 

jak nie ma 🤔 ksiądz też tych pieniędzy w słoikach nie kisi 🤣🙋‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Jak by ci wyskoczył z takim tekstem jak u mnie to jeszcze wielu by go pasami poszczuło.

Jak by ci wyskoczył z takim tekstem jak u mnie to jeszcze wielu by go pasami poszczuło.

Jak proboszcz i stary wiary przychodził za kopertą to zawsze posiedział

Młody wikary się boi 

Z nie swoim cwaniakiem w 5minut sobie poradziłem 

Świat jest mały a nie każdy człowiek doskonały 

Księdza nie należy tylko słuchać ale i patrzeć na to co robi by go móc wykorzystać 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

patrzeć na to co robi by go móc wykorzystać 

🙆‍♂️

Opublikowano

Księdza nie należy tylko słuchać ale i patrzeć na to co robi by go móc wykorzystać 

A na co ci księdza wykorzystywać 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak proboszcz i stary wiary przychodził za kopertą to zawsze posiedział

Młody wikary się boi 

Z nie swoim cwaniakiem w 5minut sobie poradziłem 

Świat jest mały a nie każdy człowiek doskonały 

🙆🙆🙆

Opublikowano
6465 napisał:

A na co ci księdza wykorzystywać 🤔

trzeba uważać chyba Karol orientacjię zmienia 🙆‍♂️🤦‍♂️🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No jak klecha się czegoś będzie bał to można go do jakiejś inwestycji łatwiej nakłonić, wtedy nawet wiadomo kto będzie wykonawca 😂

Rozsiewacz?🤔

1 minutę temu, slawek74 napisał:

trzeba uważać chyba Karol orientacjię zmienia 🙆‍♂️🤦‍♂️🤭

@slawek74 masz rację. Trza go gnać z podwórka😡😂🤣. Jadę po psa

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Rozsiewacz?🤔

No przecież wielebny piasku ręcznie przed kościołem rozsypywał nie będzie żeby wierni nogi nie złamali! On musi do mszy się przygotować, wyspowiadać ludzi a i spać kiedyś też przecież musi. Moi drodzy wy myślicie ze ksiądz to wcale nie sypia? Hehe 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No przecież wielebny piasku ręcznie przed kościołem rozsypywał nie będzie żeby wierni nogi nie złamali! On musi do mszy się przygotować, wyspowiadać ludzi a i spać kiedyś też przecież musi. Moi drodzy wy myślicie ze ksiądz to wcale nie sypia? Hehe 😂

No to i MF do rozsiewacza pewnie też najpierw musiał być 🤔🤭

Opublikowano

Przed chwilą, Qwazi napisał:

No to i MF do rozsiewacza pewnie też najpierw musiał być 🤔🤭

No moi drodzy bracia, umiłowani w wierze a mało to prac w koło kościoła trzeba wykonać? Widzicie chyba jak plac się zmienia a przecież to już nie czasy szpadla i łopaty tylko w naszym fachu narzędzia się nie zmieniają od ponad 2000 lat. Wiecie ile mężczyzn siłę zastąpi jeden taki traktor? Ja też nie wiem, powiem wam że kilkunastu jak nie kilkudziesięciu. 🤷‍♂️

Ja bym się nadał na księdza 😂

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał:

i tak za dużo ha na te ogony , siej połowę więcej QQ niż siałeś na kiszonke w połowie kwietnia skoro tam taka pustynia i słaba ziemia no i obornik tylko pod QQ i dawać na jesień bo zboża na samych sztucznych potrafią dobrze sypać , jak nie wypali to zetniesz w sieczkę razem z resztą 

Ja wolę pszenice siać jak do tej pory i sprzedać , a kukurydza może i dobra ale wszystko muszę wynająć więc nie wiem czy byłby interes , tym bardziej że kukurydza gliniastej ilastej ziemi zbytnio nie lubi

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

No moi drodzy bracia, umiłowani w wierze a mało to prac w koło kościoła trzeba wykonać? Widzicie chyba jak plac się zmienia a przecież to już nie czasy szpadla i łopaty tylko w naszym fachu narzędzia się nie zmieniają od ponad 2000 lat. Wiecie ile mężczyzn siłę zastąpi jeden taki traktor? Ja też nie wiem, powiem wam że kilkunastu jak nie kilkudziesięciu. 🤷‍♂️

Ja bym się nadał na księdza 😂

Jak nic byś się nadał. Zaraz się zrodzi podejrzenie, żeś Karolowi MF kupił a teraz będzie jeszcze rozsiewacz🤔🤣😂

Opublikowano
Dziad932 napisał:

11 godzin temu, konteno napisał:

i tak za dużo ha na te ogony , siej połowę więcej QQ niż siałeś na kiszonke w połowie kwietnia skoro tam taka pustynia i słaba ziemia no i obornik tylko pod QQ i dawać na jesień bo zboża na samych sztucznych potrafią dobrze sypać , jak nie wypali to zetniesz w sieczkę razem z resztą 

Ja wolę pszenice siać jak do tej pory i sprzedać , a kukurydza może i dobra ale wszystko muszę wynająć więc nie wiem czy byłby interes , tym bardziej że kukurydza gliniastej ilastej ziemi zbytnio nie lubi

dopuki nie spróbujesz pewności nie będziesz miał 😁 a tej pszenicy to ile kosisz ?

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Jak nic byś się nadał. Zaraz się zrodzi podejrzenie, żeś Karolowi MF kupił a teraz będzie jeszcze rozsiewacz🤔🤣😂

Eh ta ludzka mentalność żeby zaglądać do czyichś kieszeni na pokrzepienie diabła.... 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v