Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

To większość z nas dla ciebie wrogami

W dużej mierze. Tylko jedni bardziej otwarcie się do tego przyznają, inni mniej.

a ja to tak jak ksiądz ? czy bardziej 🤔🤦‍♂️

Opublikowano

Byłem w agencji z tym suszowym złozyłem fv a babka dzwoniła ze jeszcze oswiadczenie trzeba ze tylko z rolnictwa się utrzymuje,a najlepsze jest to zebym nie składał bo za rok ma być kolejne suszowe tylko 500zł do ha i ze ci ko złoży w tym roku to za rok tego 500 nie dostanie.

Według mnie to tak oszukują.

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

@Bananek to już masz zmieniony licznik i uruchomioną fv?

Nie. Jedynie w tej skrzynce mi nabroili, bo pv podłączali i nie dokręcili śrub trzymających kable, a co za tym idzie iskrzyło i potopiło izolację. Jeden kabel odpaliło całkiem i zespawało do uziemienia. A nu jeho. Jutro koniecznie jadę po nową puszkę i rurki coby porządek zrobić w przewodach. 

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

A niech tam ksiądz też musi z czegoś żyć.

To niech się ku🤬 weźmie do prawdziwej fizycznej roboty. 🤨

Opublikowano
36 minut temu, Bananek napisał:

U nas wyłącznie w niedzielę. Fajny klimat. Zimno, ciemno, dzieciaki z lampionami, żadnych świateł w kościele aż do ewangelii. 

Fajny sposób na przyciągnięcie małolatów 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

ale z drugiej strony co to za wiara ze strachu

gdyby ludzie nie bali się policji ,to byś bał się na drogę wyjechac . Usystematycznienie zachowania ,co dobre ,co złe ,i jakieś ryzy powinne być co by anarchii nie było . Dobrze było jak po wojnie bezmózgi parobek zaczął  rżądzić  jedynie dlatego że był jedynym partyjnym wśród ludzi światłych  ?

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, Bananek napisał:

U nas wyłącznie w niedzielę. Fajny klimat. Zimno, ciemno, dzieciaki z lampionami, żadnych świateł w kościele aż do ewangelii. 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Moje okrągły rok chodzą. Ale masz rację, jest to jakiś sposób na przyciągnięcie dzieci i wpojenie od małego pewnych wartości. Na mikołajki zawsze są też paczki ze słodyczami. Dziś kalendarze adwentowe dzieciaki dostały. 

• Like 1
Opublikowano
PRIMO napisał:

36 minut temu, 6465 napisał:

A niech tam ksiądz też musi z czegoś żyć.

nie denerwuj się nie ma czego zazdrościć ...

Bananek napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Moje okrągły rok chodzą. Ale masz rację, jest to jakiś sposób na przyciągnięcie dzieci i wpojenie od małego pewnych wartości. Na mikołajki zawsze są też paczki ze słodyczami. Dziś kalendarze adwentowe dzieciaki dostały. 

cygańskie 🤔

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Może i tak. Ja jestem nauczony mnie ksiądz ochrzcił w kościele, swoje dzieci tez tak ochrzciłem, rodzicom też zrobiłem pogrzeby z pomocą księdza i tak bym chciał i ja być pogrzebany. Ja nikogo nie namawiam żeby wspierał księdza i w ten sposób obchodził obrzędy.

im bardziej wspierasz, tym gorzej jesteś traktowany

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Dobry pleban 

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Nie. Jedynie w tej skrzynce mi nabroili, bo pv podłączali i nie dokręcili śrub trzymających kable, a co za tym idzie iskrzyło i potopiło izolację. Jeden kabel odpaliło całkiem i zespawało do uziemienia. A nu jeho. Jutro koniecznie jadę po nową puszkę i rurki coby porządek zrobić w przewodach. 

Lipa. Dzwoń do tych co zakładali. Przecież chyba jakaś odpowiedzialność za wykonaną pracę istnieje 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Bo tylko fizyczna robota jest tą prawdziwą? Ech.  Ludzie chcą im płacić za świadczenie usług duchowych to sprawa ludzi. Prawdziwy problem to jest w tym, że rząd im pompuje kasę z podatków tych którzy tego nie chcą, a do tego jeszcze masę gruntów im przekazali za bezcen.  

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

im bardziej wspierasz, tym gorzej jesteś traktowany

Bo tu mają działać "magiczne sposoby" przyciągnięcia ludzi. A jak ktoś już "siedzi" w tym po przysłowiowe uszy to i tak raczej nie odejdzie więc co za różnica jak go traktować. 

Opublikowano
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo ludzie w większości zapatrzeni są w innych zamiast w siebie. 

Ty byłbyś idealnym księdzem kobit nie lubisz zdanie innych masz w d*pie, wypić lubisz idealny proboszcz 

• Thanks 2
  • Haha 5
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kiedy to siane? 

A nie pamiętam, koło 20 października.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v