Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Oho czekaj niech zaczną kombinować z tą definicją rolnika aktywnego to już nawet na herbe nie będzie. Wtedy mnie przygarniesz 

Ja to tylko z biedronki tą ich albo jakąś angielską, żona w jakims sklepie znalazla i bardzo dobra. Jeżeli gustujesz w liptonie to bedziesz ze starym pijał,akurat mozna jedną saszetkę na dwie podzielic😂

• Haha 5
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja kupiłem stihla re 163 plus. Na te moje parę maszyn jest wystarczająca. Używka łącznie z remontem pompy wyszła mnie 1100 zł 

ja mam karchera K5 i powiem szczerze, że szału nie ma, miałem kiedyś myjkę z NOMI (tak, był kiedyś taki supermarket) to poza tym, że nie miała autostopu, to myła 2x lepiej moim zdaniem, za to ta jest oszczędniejsza w energii i więcej akcesoriów, na przykład piaskownicę kupiłem czy lancę do podwozi

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Za komuny  urzędnicy pili ,,herbaty'' takie słabe [przezroczyste]😐 ,że trzeba je podpierać co by ze stołu nie spadły 

3x zalewane, bo kupno dobrej herbaty albo kawy w sklepie graniczyło z cudem, a to co było, nadawało się tylko na "czaj"

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja to tylko z biedronki tą ich albo jakąś angielską, żona w jakims sklepie znalazla i bardzo dobra. Jeżeli gustujesz w liptonie to bedziesz ze starym pijał,akurat mozna jedną saszetkę na dwie podzielic😂

Lipton jaki słaby się zrobił, sir Williams kup tą niby mocną to będę pił. Stary torebkę sobie ususzy i jeszcze za mocna będzie dla niego 

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

ja mam karchera K5 i powiem szczerze, że szału nie ma, miałem kiedyś myjkę z NOMI (tak, był kiedyś taki supermarket) to poza tym, że nie miała autostopu, to myła 2x lepiej moim zdaniem, za to ta jest oszczędniejsza w energii i więcej akcesoriów, na przykład piaskownicę kupiłem czy lancę do podwozi

Janie tak dokładnie był taki market ,u mnie w okolicy dwa i chyba nawet Polski . Ale upadł 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał:

Też miałem k5 i Stihl jest o wiele lepszy.

Jak ci się ta piaskownica na mokro sprawdza ?

Wiem że Nomi było z u mnie też był ;)

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

Za komuny  urzędnicy pili ,,herbaty'' takie słabe [przezroczyste]😐 ,że trzeba je podpierać co by ze stołu nie spadły 

Mam dwóch takich znajomych że czasami do kawy proszą o dolewkę 🙆‍♂️ można im tej przegotowanej wody dolać bo nie słodzą akurat 

Opublikowano

Ale jak kawę w butiku kupiłeś ,to nie łaziłeś 3 x do urzędu co by sprawę  załatwic ,poszedł taki do drugiego i cię nie ganiał ,i można było załatwić od razu. O słowo ,,załatwić'' ,to było słowo klucz i miało inne znaczenie niż teraz . Cisza 0 wiatru .

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Lipton jaki słaby się zrobił, sir Williams kup tą niby mocną to będę pił. Stary torebkę sobie ususzy i jeszcze za mocna będzie dla niego 

To zależy jeszcze jaki ten Williams. No lipton teraz to calkiem inny niz kiedys. Ale tak samo kiedys Saga byla.bardzo dobra dla mnie a teraz to jakies byle co. Ale zobacz ze pomimo dziada to znowu gustujesz w produktach premium...ciekawe skad na to pieniazki🤔 no tak dopłaty,oj wezmą sie za takich. Niby nic nie ma a luksus na kazdym kroku😂   

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mam dwóch takich znajomych że czasami do kawy proszą o dolewkę 🙆‍♂️ można im tej przegotowanej wody dolać bo nie słodzą akurat 

Nie pytam o ich wiek ,bo komunę dobrze pamiętają  ,kiedyś nawet fusy słodzili i żarli .Ot były czasy 

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Ale jak kawę w butiku kupiłeś ,to nie łaziłeś 3 x do urzędu co by sprawę  załatwic ,poszedł taki do drugiego i cię nie ganiał ,i można było załatwić od razu. O słowo ,,załatwić'' ,to było słowo klucz i miało inne znaczenie niż teraz . Cisza 0 wiatru .

teraz weź ich znajdź. pani węglowe tylko 9ta do 12stej. o starą gwardie to się nawet nie dopytuj po 12stej, bo nie poto ktoś wymyślił 8 godzin pracy, by tam tyle siedzieć 🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Też miałem k5 i Stihl jest o wiele lepszy.

Jak ci się ta piaskownica na mokro sprawdza ?

Wiem że Nomi było z u mnie też był ;)

do odświeżania maszyn typu pług czy przyczepa jest wystarczająca - dwa woreczki piasku i przyczepa do malowania przygotowana

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bylem u kumpla w interesach. Akurat kawe pił i mi zaproponowal. Ja sobie pilem gorąca a on dolal sobie wode z butelki i mowi ze i tak w kiszki idzie. Mowi ze zawsze tak pije(chyba w anglii sie nauczyl)

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

To zależy jeszcze jaki ten Williams. No lipton teraz to calkiem inny niz kiedys. Ale tak samo kiedys Saga byla.bardzo dobra dla mnie a teraz to jakies byle co. Ale zobacz ze pomimo dziada to znowu gustujesz w produktach premium...ciekawe skad na to pieniazki🤔 no tak dopłaty,oj wezmą sie za takich. Niby nic nie ma a luksus na kazdym kroku😂   

Testerem jestem 🙄 wszelkie różnie próbki można na necie zamówić 

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@konteno Ty masz lavora myjkę?kiedys sie zainteresowalem tą marką ale na szybko kupilem parkside bo akurat bylem w lidlu i byl w sprzedazy ale jakis maly. Szukam tez czegos konkretnego,wiem ze bylybte zolte 160bar albo 180, szare chyba lepsze modele. No i chodzimo silnik czy aluminiowy mosiezny indukcyjny. Jakos tak to bylo

Ja taką kupiłem u tego gościa z 14lat mi służy bez awaryjnie. https://www.olx.pl/d/oferta/myjka-karcher-hd-1050-210-bar-gwarancja-servic-wysylka-CID628-IDP7MKP.html

Opublikowano

Tylko teraz  jak zajdziesz do urzędu to i bez [dodatku] ,usiłują cię obsłużyć ,co byś im więcej dupu nie truł ,i prawie zawsze udaje się za 1 raz  a kiedyś ,jak nie było kolegi obok to bez wspomagacza łaziłeś do nowej kartofli .

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Nie pytam o ich wiek ,bo komunę dobrze pamiętają  ,kiedyś nawet fusy słodzili i żarli .Ot były czasy 

Koło 50 obydwaj. No ten jeden nieraz mułu z kawy załapie 😂

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Co jeszcze testujesz?

Wierność ☺️ i cierpliwość 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Ja taką kupiłem u tego gościa z 14lat mi służy bez awaryjnie. https://www.olx.pl/d/oferta/myjka-karcher-hd-1050-210-bar-gwarancja-servic-wysylka-CID628-IDP7MKP.html

Ja nie chce na siłę bo na tyle.mycia sie nie oplaca, wystarczy jakas zimnowodna jednofazowa aby miala duzą moc,zeby rozrzutnik dobrze wymyc,błoto pozrzucac a nie zeby sie mazalo i kilka razy poprawiac.

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ja nie chce na siłę bo na tyle.mycia sie nie oplaca, wystarczy jakas zimnowodna jednofazowa aby miala duzą moc,zeby rozrzutnik dobrze wymyc,błoto pozrzucac a nie zeby sie mazalo i kilka razy poprawiac.

Jak do rozżutnika ,to już silna jak silna ,no silna też przyda się ,ale żeby miała większy wydatek wody ,by to gówno spłukac ,a nie rozbryzgiem ganiać po ścianach 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Dużej mocy na 230v to raczej nie będzie. 

3    3,2 kw max 180 bar i z 900 litr. na min . już znajdzie ,tylko raczej nie za 1000 zł by toto na dłużej trzymało . Tylko teraz 1000 zl ,to przed agresją to z 700 zl ,albo i mniej pewnie kosztowala ,male szanse .

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziad a przedrostek "sir" stosuje. Zastanawiam się czy Ty Gregor nie jesteś obecną przyczyną powstania powiedzenia "słowo się rzekło..."🤔

• Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, kizak napisał:

Jak do rozżutnika ,to już silna jak silna ,no silna też przyda się ,ale żeby miała większy wydatek wody ,by to gówno spłukac ,a nie rozbryzgiem ganiać po ścianach 

3    3,2 kw max 180 bar i z 900 litr. na min . już znajdzie ,tylko raczej nie za 1000 zł by toto na dłużej trzymało . Tylko teraz 1000 zl ,to przed agresją to z 700 zl ,albo i mniej pewnie kosztowala ,male szanse .

200bar i 1000litr. Robi robotę.  To i to 900l. I 180bar będzie dobre tylko żeby tyle dawało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v