Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Qwazi napisał:

Marek jak na polu brzydko i brrr to zrób prrr i do domu, do żony na ciepły okład, zasmarkany nos leczyć😜. Zaorać zdążysz. No chyba, że Ci się tak dobrze w nowym fotelu siedzi😁

Dobrze nawet bardzo i w kabince ciepełko że w koszulce można jeździć, po śniadanku pojadę zobaczyć jak będzie szło to ogień 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Kopciuch, grawitacja i na wieki wieków 🤭🤭🤭🤭

Taaa ja tam wolę wygodę, jak lubisz latać do pieca a potem głowić się co zrobić z popiołem to twoja sprawa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Dobrze nawet bardzo i w kabince ciepełko że w koszulce można jeździć, po śniadanku pojadę zobaczyć jak będzie szło to ogień 

Smacznego😊. Tylko na miedze uważaj 🤭

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Taaa ja tam wolę wygodę, jak lubisz latać do pieca a potem głowić się co zrobić z popiołem to twoja sprawa. 

Jak palisz od gory to spokoj na kilka godzin, a popiół w zimę na drogę idzie, ale w ostateczności powinni ze śmieciami odbierać 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Od rana tu w pracy o mnie dbają. 😉 

IMG_20221124_072243.jpg

Smacznego niech kalorie w cycki ida

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Od rana tu w pracy o mnie dbają. 😉 

IMG_20221124_072243.jpg

Smacznego niech kalorie w cycki ida

16 minut temu, Bananek napisał:

Nie jest. 4,3kWh

Klima pompa ciepła i suszarką do prania się szykuje?

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Popiół u mnie zabierają w osobnych workach lub oznaczonych pojemnikach.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mając taka miedze można pomylić się tylko raz 

0AEEF2D3-162B-479A-84BA-09C5B454899C.jpeg

U ojca, obecnie u brata takie miedzę są. Był jeden z sąsiadów, co się mylił wielokrotnie. Szkoda, że nie mam zdjęcia jak wygladał jego c360 po tych pomyłkach🤭

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Sąsiad od ponad roku nie ma fv za prąd, już się parę razy upominał i nic 

Na pewno kiedyś dostanie🤔

Opublikowano

popiół to wszystki ląduje na polu jako nawóz. 

a ogrzewanie chałup za 1000zl rocznie i parę godzin relaksu fizycznego to mogę i podłożyć w piecu dwa razy dziennie w mrozy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

U ojca, obecnie u brata takie miedzę są. Był jeden z sąsiadów, co się mylił wielokrotnie. Szkoda, że nie mam zdjęcia jak wygladał jego c360 po tych pomyłkach🤭

Tu jest nisko zwykle różnica wysokości to około 1,5m. Dla ciekawostki powiem że takie miedze potrafimy wykosić kosiarką rotacyjną 

1 minutę temu, HF86 napisał:

1000zl rocznie

Czym palisz? Prezes oponami zakazał. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

Przedwczoraj był u mnie kolega naprawiać zbiornik na mleko. Mówił, że sam sobie zrobił pompę ciepła i jej zużycie prądu to ok 40 kWh na dobę. Dom ma nie ocieplony a facet naprawdę kumaty w takich sprawach

Opublikowano

Tu jest nisko zwykle różnica wysokości to około 1,5m. Dla ciekawostki powiem że takie miedze potrafimy wykosić kosiarką rotacyjną 

Czym palisz? Prezes oponami zakazał. 

drewnem odpadowym ze swojego lasu, a bardzo często i państwowego. tz galeziowka. 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Na pewno kiedyś dostanie🤔

Może tyle sprzedał prądu że oni musieli by dołożyć 

Opublikowano

I brata są rowy o głębokości 3m, a mimo to usilne próby zaorania przez tego jednego gospodarza trwały coś koło 20 lat. Dwukrotnie lądował z pola w szpitalu. Teraz jego następca już tak nie orze. Facet był lepszy od Kargula i Pawlaka razem wziętych.

@HF86 mimo wszystko wydaje mi się, że ten 1000 zł rocznie na ogrzewanie to przesadziłeś. Jakiś nie mogę uwierzyć. Ja mam ocieplony dom w 100%, metraż niezbyt duży, bo 120m i zuzywam rocznie między 2 a 3 t węgla i przyczepę drzewa

Opublikowano
malaczarna napisał:

Pompy ciepła nie chcę, piszę to poraz wtóry. Bardziej interesuje mnie ogrzewanie gazowe. Suszarki do prania nie potrzebuję, mam ciepłą pralnię. Klimę od niedawna rozważam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v