Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Się nie śmiejcie bo gość tak z US zrobił tylko komórek nie było jeszcze tak popularnych wlazły mu na warsztat powiedział że idzie po dokumenty i zamknął drzwi jak się ciemno zrobiło otworzył 

I uja mu zrobili 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, malaczarna napisał:

Panowie jak wy liczycie nieśność swoich kur w ciągu roku? 

Kontroluje tylko ilość jaj per dzień. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

To weź ten za 640 powinien być ok. 

Dzięki. Tak już na niego patrzę co roku, ale zawsze przed zimą tego starego rozkręcałem, nowe szczotki i tulejki w razie potrzeby, czyszczenie i do ciągnika. Ale teraz to już muszę kupić. A tamten to oryginał, z ciapkiem z ursusa wyjechał w 86 roku. I ani wirnik ani stojan nie wymieniane

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

. A tamten to oryginał, z ciapkiem z ursusa wyjechał w 86 roku. I ani wirnik ani stojan nie wymieniane

Jak elmot dychał to problemu nie było. Części były odpowiedniej jakości dało się też wysłać rozrusznik do nich na regeneracje producenta. 

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Teraz mam 7 na jakieś 30 kur

Jak jest cieplej to masz przynajmniej 15 dziennie? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jak elmot dychał to problemu nie było. Części były odpowiedniej jakości dało się też wysłać rozrusznik do nich na regeneracje producenta. 

Dziś kupiłem expom tamten miałem magneton 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jak jest cieplej to masz przynajmniej 15 dziennie? 

Coś koło tego 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Teraz to tulejki, szczotki, zębnik czy elektromagnes to jeszcze można wymieniać. Ale wydaje mi się, że wirnik i stojan przy niepewnej jakości części i ich cenie, to chyba lepiej nowy rozrusznik kupić. Przynajmniej jakaś gwarancja jest

• Like 1
Opublikowano

Tak jak @kizak pisał kura musi mieć ciepło, sucho, widno żarcie pod nosem i czystą wodę. Do tego ustronne miejsce do znoszenia. Mnie też mniej zimą niosą ale teraz coś jest nie tak bo mniej jaj mam już dawno. Zmiennie im delikatnie dietę i zakupię paszę. 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ale wydaje mi się, że wirnik i stojan przy niepewnej jakości części i ich cenie, to chyba lepiej nowy rozrusznik kupić. Przynajmniej jakaś gwarancja jest

Dokładnie tak. 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Dziś kupiłem expom tamten miałem magneton 

Magneton to pierwszy montaż zetor? 

3 minuty temu, malaczarna napisał:

Coś koło tego

No to prosty rachunek kura tygodniowo znosi od 4 do 7 jaj. To też od rasy zależy i karmienia ale można powiedzieć że zwykła kura bez specjalnego karmienia powinna znieść jajo co drugi dzień. Jeśli masz 30 kur powinny dać przynajmniej 15 jaj. W zimie może im coś nie leżeć i nie będą wskakiwać na gniazda. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Zamówiłem dziś nawozy na przyszły sezon. I tak myślę czy dobrze zrobiłem🤔

Jest cały temat ma kilkaset stron i oni tam też myślą. Wiesz jak to jest raz się człowiekowi uda a raz nie żałować nie ma czego. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Jest cały temat ma kilkaset stron i oni tam też myślą. Wiesz jak to jest raz się człowiekowi uda a raz nie żałować nie ma czego. 

W tamtym temacie to się prawdy nie dowiesz. Tam to są stratedzy co nakpili dwa lata temu nawozu na 5lat do przodu.

• Like 2
Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

Takiego wpuszczasz do garażu przodem zamykasz drzwi i uj, posiedzi skruszeje ale przeważnie parami jebance jeżdżą 

Takiego wpuszczasz do garażu przodem zamykasz drzwi i uj, posiedzi skruszeje ale przeważnie parami jebance jeżdżą 

To trzeba mieć dwa garaże...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v