Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Ale nigdzie nie napisałem, że tyle mam sztuk. Powiem tylko, że daję dwie taczki. 🤫

Jeszcze mnie nie poyebało żebym chorobie kibicował.

W tym przypadku warto bo to za 2 zł kupno 😁

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Ja mam 156 fmi. fmb ma inaczej ułożony cylinder. Skrzynia korbowa i biegów będą miały takie same wymiary, ale cylinder zupełnie inny.

156 fmi to ja w traktorku mam, to taki nie wejdzie, to już wiem

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Musi nie skoro mu zimno 

Pewnie ma tylko się dobrze kryje

Opublikowano
38 minut temu, bratrolnika napisał:

Takie uroki wieczornych przejażdżek, akurat wtedy mnie w okolice Tomka @6465 zawiało, a u nich chlewnia na chlewni, to i robactwa więcej 

Leży motorynka za garażem, bez silnika 

Miałem to sprzedać, ale tak sobie myślę że może by tam wsadził chińskie 125ccm, myślę że mogłaby z tego wyjść najszybsza motorynka w Polsce 

Od wski do Stelli kiedyś włożyliśmy 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

Ja mam 156 fmi. fmb ma inaczej ułożony cylinder. Skrzynia korbowa i biegów będą miały takie same wymiary, ale cylinder zupełnie inny.

156 fmi to ja w traktorku mam, to taki nie wejdzie, to już wiem

W zippie miałem fmb. Żebyś wtedy zapytał to bym zmierzył. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

🤔

Głodnemu chleb na myśli pokrył byś co

Opublikowano
48 minut temu, bratrolnika napisał:

Miałem to sprzedać, ale tak sobie myślę że może by tam wsadził chińskie 125ccm, myślę że mogłaby z tego wyjść najszybsza motorynka w Polsce 

125 jak 125 ale 80ccm o taki:

spacer.png

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Od wski do Stelli kiedyś włożyliśmy 

A no kiedyś

Teraz łatwiej chiński silnik kupić, czy nawet jakiegoś trupka całego chińczyka, niż sprawny silnik typu Romet czy WSK znaleźć 

6 minut temu, Bananek napisał:

W zippie miałem fmb. Żebyś wtedy zapytał to bym zmierzył. 😉

A no ja mi dziś taki temat wpadł do głowy 🤷‍♂️ 

@Agrest @marcin19071980 powiecie coś na temat czeskich deszczowni??? Bratu ktoś takie coś polecił, że rozsądnych pieniądzach są, ktoś coś??

Przed chwilą, hubertb napisał:

125 jak 125 ale 80ccm o taki:

spacer.png

To pewnie będzie miało taki sam gabaryt jak 110ccm, to po co się stopowac 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A no kiedyś

Teraz łatwiej chiński silnik kupić, czy nawet jakiegoś trupka całego chińczyka, niż sprawny silnik typu Romet czy WSK znaleźć 

@Agrest @marcin19071980 powiecie coś na temat czeskich deszczowni??? Bratu ktoś takie coś polecił, że rozsądnych pieniądzach są, ktoś coś??

Panie od wfmki silnik mi się jeszcze wala 😁

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

To kiedyś było seryjnie montowane w takim chińskim wynalazku który do złudzenia przypominało naszego komara. Myślę że 4 biegi i te 80ccm po odblokowaniu to będzie pełny szatan. Głównym problemem motorynki jest pękająca rama więc i tak musiał byś ją wzmocnić. Do tego pewnie trzeba by założyć jakieś koła od skutera żeby motorynka miała hamulce. 

Edytowane przez hubertb
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Panie od wfmki silnik mi się jeszcze wala 😁

Nie mam nerwów na reanimację tego. Chyba że taki że potrzeba mu wachy nalać i zapali, bez żadnych regulacji, to może bym wziął

Nigdy mi mechanika przy tych dwusuwach nie szła 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, bratrolnika napisał:

A no kiedyś

Ale jaki model.Sigma najstarsza ale i najprostsza zazwyczaj 280m węża 68mm lekko się zwija przy małych pompach.Naped turbinowy.Palawa trochę nowsza wąż 75mm  niestety zj**....mechanizm zwijania na pompkę olejową.Lub siłowniki wodne.Wymaga dużego przepływu i ciśnienia.Przerabiaja na turbinę ok 250m węża.Odra najpopularniejsza ok 300m węża 75mm w oryginalnym stanie posiada zwijanie olejowe bardzo awaryjne i wymagające dużej pompy.Przerobka na turbinę konieczna i polecana.Zestaw do modyfikacji ok 6-7tys.Trzeba zwrócić uwagę na mechanizm układania węża bo naprawa jest droga.Jak zadbana to działa ale to jest ciężki grat zwlasza z wodą w wężu.30stka nie rozwiniesz na pełną długość.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

A i chyba nazwa Bizon ma kontynuacje w firmie NH. Dlatego nie do końca Bizon zdechł. 

chyba tylko w pierwszym NH z płocka po przejęciu fabryki tak było czyli NH TC54 , nowszy prawie bliźniaczy wizualnie TC5040 juz tego chyba nie miał albo tylko przez jakiś czas tylko na początku produkcji 

ciekawe jak w tym nowszym tc4.90

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ale jaki model.Sigma najstarsza ale i najprostsza zazwyczaj 280m węża 68mm lekko się zwija przy małych pompach.Palawa trochę nowsza wąż 75mm  niestety zj**....mechanizm zwijania na pompkę olejową.Lub siłowniki wodne.Wymaga dużego przepływu i ciśnienia.Przerabija na turbinę ok 250m węża.Odra najpopularniejsza ok 300m węża 75mm w oryginalnym stanie posiada zwijanie olejowe bardzo awaryjne i wymagające dużej pompy.Przerobka na turbinę konieczna i polecana.Zestaw do modyfikacji ok 6-7tys.Trzeba zwrócić uwagę na mechanizm układania węża bo naprawa jest droga.Jak zadbana to działa ale to jest ciężki grat zwlasza z wodą w wężu.30stka nie rozwiniesz na pełną długość.

Zapomniałem napisać, mowa o nowej, jakaś czeska, 50/200, turbina firmy Bima, tyle wiem

I jeszcze to że ma obrotnicę 

Opublikowano (edytowane)

Ło, to maleństwo.Ja bym tego nie kupował,zwlasza za taką cenę.Wolal bym jakaś dobra używkę zachodnią.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

A ksiądz kobitke ma?

to zależy czy gosposia na plebanii młoda i ładna , co za jej murami to na zewnątrz nie wychodzi

1 godzinę temu, 6465 napisał:

A do kościoła to kiedy? Przecie dziś niedziela.

rzadko chodzę , w Boga wierzę ale nie w księży i kościół , z resztą hjowo się czuję widząc jak ręce po pieniądze wyciąga ktoś kto ma lepiej i lżej niż ja 

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v