Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Oglądałeś songa? 

Jeszcze jak RTL7 był 😉 Panie, ja wszystkie odcinki na płyty ściągnąłem 🙊🙊🙊 Power Ranger się oglądało jak był zielony wojownik i biały, a później to nudy, "czy boisz się ciemności" też 🙊🙊🙊

Opublikowano

pany jaki ciągnik polecacie na 1,5ha które dostane wkrótce od dziadków i co najlepiej posiać, żeby to obsłużyć na dwa takty siew i zbiór, bo mieszkam i pracuje w mieście kilkadziesiąt km od pola. pytam o opłacalność głównie pod względem dotacji  bezpośrednich, a zysk z upraw byłby tylko uzupełnieniem. dodam, ze dziadek posiada starego zetora, a ja chciałbym coś mocniejszego i nowocześniejszego koniecznie z dotacji, gdyż nie nie posiadam takich środków , żeby sfinansować inwestycję. dziękuję za odp.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pytanie na szybkosci

Czy jak zamówię ma allegro to czy córka może za mnie zapłacić blikiem.

Ja mam smart ale nie mam płatnosci

Ona nie ma konta na allegro a ma płatmosci bilkiem.

Pewnie że może. Ona płaci blikiem ty wklepujesz kod jaki ci poda i po robocie 

46 minut temu, kris91 napisał:

Inwestor jak inwestor, ale kierownik budowy ważniejszy 🙊🙊🙊🙊

Jak by nie inwestor to kierownik budowy był by bezrobotny

Opublikowano
48 minut temu, kris91 napisał:

Inwestor jak inwestor, ale kierownik budowy ważniejszy 🙊🙊🙊🙊

Przystań na 5cm, a jedz zamówić 15, najwyżej powiesz że się chyba w hurtowni pomylili

43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Leć, adaś leć 

tylko narty se załóż 🤭

IMG_20220123_132739.jpg

Patrzę Karolek że ty jakieś pijackie ekscesy urządzasz, jak nie soltysowego psa gonisz to na szczerte żeś wlazł, jeszcze mordę zacznij drżeć na pół wsi, że kochasz Karolinę, więcej nie trzeba😁

20 minut temu, radekz200 napisał:

Oglądałeś songa? 

Jak zygal w krzakach???

Opublikowano
16 minut temu, Drewnopoulos napisał:

pany jaki ciągnik polecacie na 1,5ha które dostane wkrótce od dziadków i co najlepiej posiać, żeby to obsłużyć na dwa takty siew i zbiór, bo mieszkam i pracuje w mieście kilkadziesiąt km od pola. pytam o opłacalność głównie pod względem dotacji  bezpośrednich, a zysk z upraw byłby tylko uzupełnieniem. dodam, ze dziadek posiada starego zetora, a ja chciałbym coś mocniejszego i nowocześniejszego koniecznie z dotacji, gdyż nie nie posiadam takich środków , żeby sfinansować inwestycję. dziękuję za odp.

Myślę że fendt 936 vario będzie idealny 

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

ja raczej myślałem o czymś mniejszym typu  zetor major lub arbos - ma taki seksowny ucięty przód. ale jak z dotacji to nadwyżka mocy nie zaszkodzi. i teraz pytanie jakie są możliwości uzyskania dofinansowania z prow, bo obawiam się , że może być problem gdyż nie posiadam wykształcenia rolniczego , a i moje związki z wsią są jakie są.

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Rodzinny na teleporadzie zapisze to co mu powiesz. Oni nic sami nie wiedzą.

Tak nie do końca bo rodzinny z miejsca wysyła na testy i nakłada kwarantannę do czasu uzyskania wyniku. Chyba maja jakieś wytyczne z góry aby tak robić.

11 minut temu, Drewnopoulos napisał:

ja raczej myślałem o czymś mniejszym typu  zetor major lub arbos - ma taki seksowny ucięty przód. ale jak z dotacji to nadwyżka mocy nie zaszkodzi. i teraz pytanie jakie są możliwości uzyskania dofinansowania z prow, bo obawiam się , że może być problem gdyż nie posiadam wykształcenia rolniczego , a i moje związki z wsią są jakie są.

Ja pie..olę. To już ktoś miłością do ciągnika zapałał 🤔. Przecież to się w domu nie zmieści.

Opublikowano

dlaczego propaganda?. typowo rolnicze portale codziennie donoszą o rozpoczynających się naborach. pany a tak chwilowo poza wątkiem to nerki bolą z przodu czy z tyłu , bo mnie mocno boli po jedzeniu  po lewej stronie na wysokości pępka.

Opublikowano
9 minut temu, Drewnopoulos napisał:

jak to? przecież wszędzie mówią, że stawiają na małych i żeby młodych z miasta zachęcić do powrotu na wieś.

Gdzie to wszędzie ? Możesz podać jakiś link do tego ?

Opublikowano
kris91 napisał:

I tak wygląda propaganda, darmo pieniądze dają wszystkim rolnikom i w mieście tak myślą 😒😒😒😒

A co, nie prawda? 😉

Drewnopoulos napisał:

Kup taki, żebyś dał radę sam podczepić. 😉

Drewnopoulos napisał:

dlaczego propaganda?. typowo rolnicze portale codziennie donoszą o rozpoczynających się naborach. pany a tak chwilowo poza wątkiem to nerki bolą z przodu czy z tyłu , bo mnie mocno boli po jedzeniu  po lewej stronie na wysokości pępka.

To migdałki.

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Ja pie..olę. To już ktoś miłością do ciągnika zapałał 🤔. Przecież to się w domu nie zmieści.

nie w bloku będę go trzymal tylko u dziadków, a dziadek posiada budynki gospodarcze inne które można zaadoptować do potrzeb poprzerabiać. ma nawet obórkę ale tam będę trzymał na właśnie jeszcze nie wiem co. dlatego pytam co posiać, tylko nic z hodowli, bo nie będę tego w stanie doglądać, chyba, ze poznałbym tam dziewczynę i sie ożenił a do pracy dojeżdżał. fajnie jakby sama też miała gospodarstwo bym to połączył i żył z dotacji plus z tego co udałoby się wyhodować.

Opublikowano
24 minuty temu, kris91 napisał:

Ale teoretycznie dom nie mój jakby 🙊🙊🙊🙊

To gospodarstwo bez domu Ci zapisał? Ty nie inwestuj jak tak tylko myśl coś sobie postawić. Jak ogarniesz to zaraz inni chętni na to się znajdą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v