Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, damian303 napisał:

Nie masz @Agrestżadnych nowości z przemysłu owocowego?

A ja ci powiem coś ciekawego.

Aktualnie czas ściagania nasadzeń. Do mojego rejonu materiał szkółkarski dociera praktycznie z każdych stron Polski. Porzeczki u nas mało nasadzonej, ale nawet jak ktoś brał tylko drzewka, to pytał jak tam ruch w sztobrach porzeczki.

Wszedzie odpowiedź ta sama. U każdego zostanie sporo materiału. W ogóle zainteresowanie o wiele mniejsze niż w zeszłym roku.

p.s ostatnio z twoich okolic nabyłem rozsiewacz, długowola miejscowość.

Aż sprawdzę czy mój stoi🤭

Nie widziałem żadnego rozsiewacza w moich stronach po za Motylem.

Nie długowola pod Grójcem?

Z tego co ja wiem to materiał szkółkarski wyprzedany. Nasadzenia ogromne i ci dziwne to brakło porzeczki czerwonej.

Widać to choćby po ogłoszeniach na olx.

Sztobrów ludzie narobili miliony.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Przemek, spokojnie. To jak z tym węglem z Australii. Nie pali się. 😉

Stał tyle lat to postoi jeszcze

6 minut temu, Łolek napisał:

Do której zejdzie na 0

IMG_20221109_070816.jpg

Porządny sprzęt 

Opublikowano
10 godzin temu, MonteChristo napisał:

Siostrze wczoraj kupiliśmy za 12 ibizę rocznik 06 z Niemiec 160k przejechane trochę wgnieceń lekkich na karoserii a ta kto igła

Niemiec robi 30 tys rocznie. Od 2006 roku samochód powinien mieć -> 480 000km. 10 tys rocznie jest zbyt małym przebiegiem moja żona robi więcej a do pracy ma 16km. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacor73 napisał:

bardzo proszę

https://strefaagro.pl/srodki-ochrony-roslin-te-substancje-zostana-wycofane-w-2022-i-2023-roku/ar/c8-16017845

Ten dron to ściąga ciężarówki, które wyprzedzają na zakazie, a nie za prędkość, przecież o tym piszą w artykule, którego linka wcześniej wklejałeś. A w tunelu są kamery do odcinkowego i większość jedzie potulnie zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Bo to akcja była akurat na ciężarówki a z miesiąc wcześniej na osobówki byli.

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Niemiec robi 30 tys rocznie. Od 2006 roku samochód powinien mieć -> 480 000km. 10 tys rocznie jest zbyt małym przebiegiem moja żona robi więcej a do pracy ma 16km. 

Moja kuga z Luxemburga. W 3 lata 113000km. I łudzę się że nie kręcony😁

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Moja kuga z Luxemburga. W 3 lata 113000km. I łudzę się że nie kręcony😁

Nie kręcony będzie tylko polski salon i to od pewnego rocznika. Generalnie za granicą nie rozdają aut, a żeby była niska cena coś musi być z samochodem nie tak. @Agrest w Luxemburgu przebiegi roczne są olbrzymie 45tys jest u nich normą. 

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

Nie wyczułeś żartu?🤓

Nie , byłem za bardzo zmęczony 😉

Opublikowano
10 godzin temu, debrzyna napisał:

Jak to

Stoi za stodołą laweta a te gęsi mu tam kable dziobaly i srały na lawetę no to drut od pastucha zakręcił za dyszel i jak która wejdzie to tylko pióra się sypią

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

a w tamtym co miałeś ile było nalatane jak pogoniłeś w ludzi

chyba 272tys.km miał na liczniku jak go sprzedawałem

24 minuty temu, hubertb napisał:

10 tys rocznie jest zbyt małym przebiegiem moja żona robi więcej a do pracy ma 16km. 

przez rok nie zrobię 10tys.km

pewnie dlatego że przez pół roku jeżdżę motorem, a auto stoi

Opublikowano
11 godzin temu, DANDYS napisał:

Jeszcze trochę 😁

IMG_20221108_192320.jpg

Tylko dobrze rób nie dziechć na odpier**l ,bo jak mi później sprzedasz 😛

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Nie kręcony będzie tylko polski salon i to od pewnego rocznika. Generalnie za granicą nie rozdają aut, a żeby była niska cena coś musi być z samochodem nie tak. @Agrest w Luxemburgu przebiegi roczne są olbrzymie 45tys jest u nich normą. 

Znajomy kupił skode Superb, 4 latke, która miała mieć 90 tyś przebiegu, oczywiście żałował 50pln na sprawdzenie vinu, ale jak mu w serwisie sprawdzili -530 tys to mine miał nietęgą :) Auto chodziło w firmie we Francji.

Opublikowano

@Pafnucycoś taki zdziwiony że młodzież korzysta z alkomatu czy że prezent 

Jak po imprezują w sobotę to żeby za stery wsiąść to się sprawdzają, no przecież nie co tydzień 

A jako prezent bardzo praktyczna rzecz 

Chłopy dopłatów PiSy mi dali 

Opublikowano
31 minut temu, hubertb napisał:

Auto dobre na serwisie był to bez zastrzeżeń w to czy cofany to nie wnikam

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Znajomy kupił skode Superb, 4 latke, która miała mieć 90 tyś przebiegu, oczywiście żałował 50pln na sprawdzenie vinu, ale jak mu w serwisie sprawdzili -530 tys to mine miał nietęgą :) Auto chodziło w firmie we Francji.

No jak kupił od polaka to bym nie odpuścił 

Chyba że sam przywiózł 

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Auto dobre na serwisie był to bez zastrzeżeń w to czy cofany to nie wnikam

Trzeba było ode mnie Leona kupić też bardzo dobry wóz 

Opublikowano
21 godzin temu, jacor73 napisał:

I jeszcze następne

Fungicydy przewidziane do wycofania

Substancje czynne fungicydów przewidziane do zastąpienia (wycofania) - 16 substancji, które zawiera 471 fungicydów w Polsce

• benzowindyflupyr, bromukonazol, cyprodynil, cyprokonazol, difenokonazol, dimoksystrobina, famoksat (16.09.2022), fludioksonil, fluopikolid, izopirazam, metalaksyl, metkonazol, paklobutrazol, prochloraz, tebukonazol, związki miedzi

Insektycydy przewidziane do wycofania - 10 substancji w 61 insektycydów w Polsce

• alfa-cypermetryna, cyromazyna, esfenwalerat, etofenproks, gamma-cyhalotryna, lambda-cyhalotryna, metoksyfenozyd, pirymikarb, spirodiklofen, ziram

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

No jak kupił od polaka to bym nie odpuścił 

Chyba że sam przywiózł 

Trzeba było ode mnie Leona kupić też bardzo dobry wóz 

Od handlarza. Rozmawiałem z nim Problemy są 2. 

1. Trzeba do sądu, rzeczoznawce, adwokata itp. Wiadomo koszty.

2.Najlepsze-na fakturze cena 25 tys mniej niż zapłacił 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Z drugiej strony kolega kupił od sąsiada Nissana Qacośtam- 2007 rok 68 tys przebiegu, jak nówka, serwisowany w serwisie, z tyłu nikt nie siedział. Auto wygląda jakby z salonu wyjechało.

ojciec ma Up!a z 2014r, nie wiem czy ma tam więcej jak 30tys.km nakręcone, chyba raczej nie

przez pierwsze cztery lata 8500km zrobił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v