Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał:

No świecą, te pomarańczowe to nawet migają, moc ma, przegląd przejdzie. Odpala, jeździ, hamuje, skręca i jeszcze podnosi😉

I kopci i kopci, bo jak nie kopci to nie jedzie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PRIMO napisał:

Dzięki Baksiu ale nie tak szybko i nie TUZ tylko TUR. 🤪

Wczoraj podczas,, podróży''ogladalem ściągany z lawety tylko 7...(i ch... Nie pamiętam)z turem silnik skrzynia cyka) Nie za ma co😉

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

@Dziad932kupi ursusa bo on pasjonat 

Żeby kurna popsuł jeszcze?🙉🤪

Opublikowano

Nim się zdecyduje to już każdy Ursus będzie chinsus, bo oryginalnych części już w nich nie będzie🤣

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Żeby kurna popsuł jeszcze?🙉🤪

Jak celnie ze 70 to niech psuje 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Co to za Ursus?

No czerwony napewno 

Taki jak mój 5314 tylko na blaszanych maskach dobrze mówię @PRIMO

11 minut temu, Karol6130 napisał:

@bratrolnika

Wydaje się tuleja sucha 

Dzięki 

Jak tulleja sucha to nie pobzykasz 🤭

11 minut temu, Karol6130 napisał:

@bratrolnika

Wydaje się tuleja sucha 

Dzięki 

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jak celnie ze 70 to niech psuje 

Patrzyłeś ile teraz ceni się taki Ursus a jeszcze z turem?🙉

4 minuty temu, Łolek napisał:

Wazeliną pociągnie i pójdzie jak po maśle. 🤣

Opublikowano
15 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Z opowiadań wiem, że prababka a potem jak sięgam pamięcią to babcia, praktycznie nie piekły ciast, albo czasu albo chęci nie było. A coś takiego jak wędzarnia to rozpalane w zimie jak tego jednego świniaka na rok ubili. Ryby to u nas raczej praktycznie nieznane. Co do kapusty to też kiszona oczywiście była. Coś takiego jak powidła, soki, dżemy to też raczej nie robione. Jeśli owoce były to w większości szły do spożycia na świeżo, czasem jabłek było coś na zimę. Ziemniak, chleb i często mleko to była podstawa. W babcinym rodzinnym domu śniadanie przed 7 - chleb i mleko, obiad koło południa - ziemniaki, nieraz same i kolacja koło 17 - też chleb i mleko albo ser. Kiełbasa albo szynka to tylko w zimie. No i czasem na niedzielę zabita kura - rosół a mięso z rosołu ogryzione do ziemniaków.

Przymrozku nie było. 

Podejrzewam że to od skali upraw zależy, jak sobie to przemyślałem u mnie było 5ha poświęcone tylko na "krowy" reszta czyli jakieś dwa poświęcone było na działki i sady. Dziś uprawiam mniej niż mój dziadek i Piotrze nie uwierzysz mam z tego więcej pieniędzy. 

A tak z ciekawości @Baks00 powtarzasz Ty jakiś dziadka/babci przepis w domu? 

3 godziny temu, Łolek napisał:

Darek a ty nie będziesz wiedział jakie te tuleje ma taki fiat co Karol6130 pyta, takiego chyba ma ten Maciej  z brodą 

@Karol6130zapytaj @hubertb

Darek ma do mnie kontakt jak chce to zadzwonić może. A i w razie czego mój numer też nie tajemnicą gdyby komuś coś cza było dzielcie się tylko panowie pamiętać do 20 trzeźwy jestem potem bywa różnie. 

Opublikowano

Ale koleś w ch*ja przyciął. 

Kotów na przywoził dwa kolory reszta hf i jeszcze paszporty z maja. Jeden taki że miałem ciężko wrzucić mu spowrotem na samochód. Reszta tydzień dwa a miały być 1.5 miesięczne 

Także @DANDYS nie kupiłem i od niego nic nie kupię. Jedno co to do negocjacji chętny, jak tak to mu się ledwo opłaca a na koniec chciał po 200 zł opuścić ze sztuki aby wziąć 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ale koleś w ch*ja przyciął. 

Kotów na przywoził dwa kolory reszta hf i jeszcze paszporty z maja. Jeden taki że miałem ciężko wrzucić mu spowrotem na samochód. Reszta tydzień dwa a miały być 1.5 miesięczne 

Także @DANDYS nie kupiłem i od niego nic nie kupię. Jedno co to do negocjacji chętny, jak tak to mu się ledwo opłaca a na koniec chciał po 200 zł opuścić ze sztuki aby wziąć 

istny handlarz 😄

ale. combo walnelem, 17 do 5 spałem tak choroba mnie siekła 🙆‍♂️🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v