Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Pafnucy napisał:

no ja jakoś tak zrozumiałem.

dali co mieli. moim zdaniem powinieneś to uszanować,      

Ale ja im z tego powodu nie robię wyrzutów tylko po czasie jak rozmawiamy to teść przyznaje mi rację że trzeba było inaczej żyć i robić, ale takie jest życie nie wiadomo co ja wymodze więc nie ma co płakać tylko iść do przodu 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No wtedy to będzie majątek 😂

Ale wnuków nie będzie 😭

Jak pójdzie do tego zięcia, który teraz jest w przedszkolu, to będą 🤭🤣😂 

Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-06/jaroslaw-kaczynski-wini-kobiety-za-niska-dzietnosc-do-25-roku-zycia-daja-w-szyje/

Panie przestańcie dawać ostro w palnik  :P  image.jpeg.8fa084fa1af8ebf36b6b838926275bcc.jpeg

"Według Kaczyńskiego mężczyzna "musi pić nadmiernie przeciętnie 20 lat", żeby popaść w alkoholizm. - To zależy od cech osobistych, jeden krócej drugi dłużej. A kobieta tylko dwa lata. Ja mówię to na poważnie - dodał."    xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się złapie do żywołapki - czyli jak nazwa wskazuje żywy - to wkładam całą łapkę do worka po nawozie, tylko takim 50kg, podkładam pod rurę w aucie, można przywiązać, auto odpalam, parę sekund i gotowy. A do żywołapki standardowe łapanie, czasem ojciec wrzuci jakieś skóry z ryb, czasem jakąś kiełbasę.

Po co to tak komplikować? Te standardowe pułapki do zabijania się nie nadają? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Jakbys był bliżej to bym ci oddał trochę suszek 😛

o dziękuję za taki gest. wiem że dobry człek z Ciebie. 👍

tyle że jednak w pelet pójdę. 😄

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Znam podobną historię,może nie tak drastyczną żeby bić łańcuchami. Ale też pojechali za granicę się dorabiać zamiast w domu siedzieć  i młodych synów pilnować. Zbyt dobrze to nie wyszło.

Tutaj to on wyjechał dopiero jak rodzinę zostawił. A wcześniej to były różne cuda. Nie będę opisywał. Troszkę już wcześniej napisałem 

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany w rozsiewacza 2 talerzowym to łopatki na talerzach mają się mijać czy mają być jedną w drugą? Ma to jakieś znaczenie? 

Jak by ktoś nie zakumal to ma być tak:

-O- -O-

Czy tak: 

|

-O-   O

|

W 90% konstrukcji nie ma to znaczenia. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Twój ulubiony 

trzydziestkie? :D

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Tutaj to on wyjechał dopiero jak rodzinę zostawił. A wcześniej to były różne cuda. Nie będę opisywał. Troszkę już wcześniej napisałem 

Wiadomo o co chodzi.  Tak już w zło daleko zabrnął że już nie panował nad tym pewnie.

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

ja bym wolał pompę ciepła 

to jeszcze nie masz? dziwne...

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

Wiadomo o co chodzi.  Tak już w zło daleko zabrnął że już nie panował nad tym pewnie.

Sam był bity przez ojca. Z tego, co słyszałem to naszelnikiem od uprzęży końskiej potrafił dostać

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-06/jaroslaw-kaczynski-wini-kobiety-za-niska-dzietnosc-do-25-roku-zycia-daja-w-szyje/

Panie przestańcie dawać ostro w palnik  :P  bo kobietom 2 lata do wpadnięcia w alkoholizm wystarczy według prezesa.   xD

"Według Kaczyńskiego mężczyzna "musi pić nadmiernie przeciętnie 20 lat", żeby popaść w alkoholizm. - To zależy od cech osobistych, jeden krócej drugi dłużej. A kobieta tylko dwa lata. Ja mówię to na poważnie - dodał."    xD

To niektórzy muszą już od podstawówki regularnie tankować 😜, albo od kołyski ;) 

Opublikowano
28 minut temu, marcin19071980 napisał:

W 90latach było o wiele łatwiej coś zrobić niż teraz przynajmniej w moim rejonie.Rosjanie przejeżdżali kupowali wszystko jak leci kasy było w h... Nie było tej pie....Unij dotacji i innych pierdół a było lżej.Teraz młody jak gospodarkę dostaje to pierwsze co myśli to gdzie by tu jakie dotacje unijne wsiąść albo żeby mu Fenda kupić bo inaczej to gospodarki nie będzie.H....czasy.Jak ja się cieszyłem że Stara sobie kupiłem albo MF.Tylko że najpierw musiałem na niego zarobić a nie dostać gotowca.

No chyba badylarzom było dobrze, bo jak widze jak ktoś tak pierd*li o latach 90-tych jaki to był raj to mi się flaki na drugą stronę wywijają. Upadek komuny gdzie bezrobocie wyjeb*ło pod "sufit" a jak człowiek coś znalazł to jeb*ł za psi ch*j, rozkwitająca mafia wyłudzająca haracze, a jak nie chciałeś płacić to albo demolowali lokal albo dostałeś wypier*ol ( to akurat przykład gościa z sąsiedztwa który w tamtych latach miał swój bar). Na policję próżno było szukać pomocy bo komendant z bossem wódę chlał na chrzcinach swojej córki. A to tylko jeden przykład jak mafia miała się dobrze w tamtych czasach, a już o kradzieżach i innych patologiach ogólnej biedzie nie będę wspominał.

Opublikowano
Leszy napisał:

, albo od kołyski 

a nie ma 🤔 mało to w ciązy ,,chla,, 🙆‍♂️🤦‍♂️

superfarmer02 napisał:

6 minut temu, hubertb napisał:

W 90% konstrukcji nie ma to znaczenia. 

A w pozostałych 10? 

mogą uderzać jedna w drugą jak noże w rotacyjnej...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v