Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Bardziej o to to no 🥚mnie chodziło

Jeśli o to chodzi to ja Cię ostrzegałem😜😉. A jak już byś miał cienko śpiewac to niebieska karta na niewiele się zda, bo musztarda po obiedzie🤔😁

Opublikowano

u nas raczej na małą skalę taka pomoc była. teraz też tylko czasami się zdarzy.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Wiesz ilu chłopów jest bitych przez kobiety 

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

A nawet bez powodu

Nie. Jakby każdy pił tak jak ja polski przemysł alkoholowy już dawno by padł. 

Znaczy, że jak będzie Cię tłukła?🤔😜

Mariusz no nie gadaj że cię kobita wałkiem bije bo w to nie uwierzę 

A @Karol6130jak by trochę dostał szkoły od Twojej córki to  może by mu się spodobało i ino myk byś musiał zetora dawać 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Jak głupie to niech dają się okładać.

To znaczy że jak ją chłop napierdala to jest głupia 

To nie jest takie proste jak nam z boku się wydaje 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Łolek napisał:

Mariusz no nie gadaj że cię kobita wałkiem bije bo w to nie uwierzę 

A @Karol6130jak by trochę dostał szkoły od Twojej córki to  może by mu się spodobało i ino myk byś musiał zetora dawać 

Muszę chociaż na pokaz mówić jak to mi niedobrze😉. Może tego Zetora ocalę jako, jak Karol se pomyśli, że jaka matka taka córka 😜😂🤣. Widzisz pierwsze efekty👇

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Zobaczysz że jeszcze zostaniesz z tym zetorem 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
36 minut temu, Krzak napisał:

Ciekawe jak ta c330 wygląda na tych 40 hektarach.

Mial jeszcze c360 ale robil nią az do konca az wal stanął. Czeka juz tylko zeby na zlom ja wywiezc. Kupil ursusa 1224/1204 z turem i do ciezkich prac ma ciagnik. Ale jak byly tylko te dwa male to i mniej pola bylo bo pod koniec zywota 360 doszlo 15. Ale wiekszosc prac robil 330, z daleka bylo slychac ze on jedzie

Opublikowano
47 minut temu, TheraRolnik napisał:

A widzisz... Zrobił byś kojce, byki na luzie, stół paszowy to byś tylko rzucił futer pod ryj i po robocie 

A Ty tak masz 🤔

U mnie konstrukcja obory nie pozwala na takie operacje, jedynie rusza 

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mial jeszcze c360 ale robil nią az do konca az wal stanął. Czeka juz tylko zeby na zlom ja wywiezc. Kupil ursusa 1224/1204 z turem i do ciezkich prac ma ciagnik. Ale jak byly tylko te dwa male to i mniej pola bylo bo pod koniec zywota 360 doszlo 15. Ale wiekszosc prac robil 330, z daleka bylo slychac ze on jedzie

Wujo przez 20 lat 30 hektarów obrabiał C-330, aż do 1990 roku, gdy kupił 7245 i do tej pory to popycha tymi dwoma ciągnikami

Opublikowano (edytowane)

Niby czemu nie pozwala 🤔

To wiatę postaw i wywal je na zewnątrz 👍

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

A Ty tak masz 🤔

U mnie konstrukcja obory nie pozwala na takie operacje, jedynie rusza 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
32 minuty temu, Łolek napisał:

To znaczy że jak ją chłop napierdala to jest głupia 

To nie jest takie proste jak nam z boku się wydaje 

To jakiś syndrom sztokholmski, więc może być i trudne do uwolnienia się. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

upiera się np. przy opryskiwaczu do trzydziestki

znajomy z 80 krowami długo pryskał mf235 i pilmet 1215 ,a qq 25ha i 20 zbóż pewnie albo lepiej , teraz 5720 ciąga 1615 a w sąsiedniej wiosce gościu z rady nadzorczej na 150 Ha pilmeta 2021 rollerem 70 ciąga 

przy jego ilości to może się sprawdzić jeśli umiejętnie rozegra choć jakby miał 3p do tego to szło by lżej i szybciej

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Syn chyba się może ożenić🤔

owszem może ale synowa raczej o tesciu tu pisać nie będzie a jakby miał córkę to może zięć też miałby tu konto i co nieco o tesciu napisał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v