Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ci co piją tym się nie chwalą.....

oj no współczuję mu, ale ile razy to samo wysłuchiwać...

mógł trzeciego piwa nie pić....

Opublikowano
Pafnucy napisał:

4 minuty temu, Krzak napisał:

Boże kiedy to się wreszcie skończy ta moja poniewierka alkoholowa

jak zmądrzejesz.

zrozumieć idzie jeszcze że chlejesz. ale po co cały świat o tym powiadamiasz?

wychodzisz z założenia że jak chlejesz, to niech wszyscy wiedzą?

czy to powinno mnie obchodzić?

tylko tam białej koszuli se nie orzygaj...

To mój mrzykrozpsczy

Opublikowano
48 minut temu, Pafnucy napisał:

to tak, żeby sie od nadmiaru nie umysliło co... ;)

siewał w takich terminach?

Co roku tak sieje po burakach. Kiedys to jeszcze dluzej schodzilo bo liscie zbieralismy na kiszonke. Teraz ojciec podloge w zbiorniku otwiera i idą jako nawóz.

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziewuchy też są tylko zacząłem się szanować. Za darmo nie będę żadnej obcej baby łotosił. Nie wiadomo czy spełni moje oczekiwania a jak ma leżeć jak kłoda a ja ciężko pracować to o nie nie nie. 

Jakie starania takie wyniki jak leżaly jak kłody. Trzeba było coś dać na rozpalke

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

To mój mrzykrozpsczy

krzycz po cichu. znudziło mi się to.

byś się nachlał jak człowiek, to byś tu nie pisał dyrdymałów.

ile wypiłeś?

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Co roku tak sieje po burakach. Kiedys to jeszcze dluzej schodzilo bo liscie zbieralismy na kiszonke. Teraz ojciec podloge w zbiorniku otwiera i idą jako nawóz.

i zdąży się rozkrzewić? zbiory oki?

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Za darmo nie będę żadnej obcej baby łotosił.

dobrze że masz bogatą wyobraźnie. tyle tylko ci pozostało.

Opublikowano
DANDYS napisał:

Bananek napisał:

DANDYS napisał:

Chłopy takie coś czy lepiej bąka? 

IMG_20221031_152354.jpg

Jasne, że gniotownik lepiej.

no ten praktycznie nowy,

To nie ma się nad czym zastanawiać. Bier go, jaką cena?

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Aa byłbym zapomniał. W gminie dzisiaj małżeństwo przyszło zamówić węgiel, po 1500+własny transport. O co chodzi? Kto się na to kwalifikuje? Może by węglowe pomnożył 😁😁 @Rolnik1973 Rysieeek, a ono tu 👆👆

u nas zapisują , badając rynek ilu potrzebujacych. póki co, nie wiadomo komu, ile i po ile. myślę że i u was tak.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

u nas zapisują , badając rynek ilu potrzebujacych. póki co, nie wiadomo komu, ile i po ile. myślę że i u was tak.

U na zapisują, 1,5t teraz drugie tyle po nowym roku.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Aa byłbym zapomniał. W gminie dzisiaj małżeństwo przyszło zamówić węgiel, po 1500+własny transport. O co chodzi? Kto się na to kwalifikuje? Może by węglowe pomnożył 😁😁 @Rolnik1973 Rysieeek, a ono tu 👆👆

Jak dostaniesz węglowe to możesz w gminie kupić do 2000zł / tonę i niby 1.5 tony do końca roku, potem może drugie tyle.

• Thanks 1
Opublikowano

Kurczaczki, wreszcie ustawiłem swój piec jak trzeba. Tzn sterownik. Na piecu trzyma 83°C, a w domku przyjemne 22°C. Na gdzejniczkach 38°C idzie na dom, a wraca 35. Co ciekawe opału idzie mniej niż jak trzymałem 55-60°C na piecu. Aż się zastanawiam czy ten piec zakładać co kupiłem. Może tylko zaleję go wodą i niech stoi czeka aż ten się zeszczy.

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

Szarpnelam się na Jakiś bijakowy nówka prawie sita dodatkowe 11 kw silnik 1200 zł tylko trzeba było jechać 100 km

Nie odzywam się do Ciebie bo mnie ochrzaniłaś rano. 😛

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

U na zapisują, 1,5t teraz drugie tyle po nowym roku.

Ototo. Właśnie facetka mówiła, że po nowym roku znowu. 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Jak dostaniesz węglowe to możesz w gminie kupić do 2000zł / tonę i niby 1.5 tony do końca roku, potem może drugie tyle.

👍

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Te dopłaty do pokrycia dachowego to dadzą jak sam se pokryję? Czy musowo wszystko firmowo? 

We wniosku nie ma o tym wzmianki 

15 minut temu, pedro2 napisał:

Te dopłaty do pokrycia dachowego to dadzą jak sam se pokryję? Czy musowo wszystko firmowo? 

We wniosku nie ma o tym wzmianki 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Ty Boga w to nie mieszaj 

a gdzie ma szukać otuchy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v