Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz to mi już nie trzeba.

313381631_1110787946295721_8627113384281898410_n.jpg

jeździłbym jak jarek ogarek swoim terra vari

przednie te w kołach od c330 by nie pasowały? 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu o koszty chodzi a jestem dość skąpy. Jakby cena była niższa to się wolę polenić i mieć bez roboty. To tak jak z kukurydzą w tym roku - jakby cena suszenia była niska albo nikt by nie oskubał na zamianie mokrej na suchą to bym nie łopatował na strychu. A tak, rozsypana na strychu, 2x dziennie łopata i okna otwarte na przeciąg. Jeszcze parę dni i będzie całkiem sucha.

Zwykle się modyfikuje, żeby coś na tym zyskać. Nie zawsze muszą to być pieniądze, a chociażby czas albo komfort. Chociaż są też tacy co modyfikują tylko dla samego modyfikowania. Ja do nich nie należę. Nie gadaj, że jesteś taki skąpy, bo byś szpadlem tą ziemię przewracał a glebogryzarki nie kupił, gdyby tak było😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

jeździłbym jak jarek ogarek swoim terra vari

przednie te w kołach od c330 by nie pasowały? 

Nie wiem bo nie posiadam żadnych obciążników z przodu w C-330.

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Zwykle się modyfikuje, żeby coś na tym zyskać. Nie zawsze muszą to być pieniądze, a chociażby czas albo komfort. Chociaż są też tacy co modyfikują tylko dla samego modyfikowania. Ja do nich nie należę. Nie gadaj, że jesteś taki skąpy, bo byś szpadlem tą ziemię przewracał a glebogryzarki nie kupił, gdyby tak było😉

Szpadlem to i tak się przewracało. Pierwotny cel to było aby wiosną uprawić te bryły bo trzeba było tłuc motyką a potem metalowymi grabiami aby dobrze było, choć i tak nigdy dobrze nie było.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Hortmasz BK 55, 6,5km bodajże. Osprzęt to tylko ten malutki "pług" i noże plus koła gumowe. 2100 w październiku 2017 kosztowała. Ma do "zaorania" a w zasadzie to do jako takiego przykrycia obornika koło ara - pod tunele i najwcześniejsze warzywa, wiosną uprawia z 8a. Generalnie na tyle co pracuje to złego słowa nie powiem choć do "orki" bez obciążenia nie ma co podchodzić. Teraz jako tako idzie, fakt faktem głębokość podorywki ale pod tunele starczy. Uprawa idzie super. Nawet kiedyś nią trawę przed orką niszczyłem.

73085288_708085613046083_8045212625811800064_n.jpg

znajomy miał jakiegoś texasa ale już zajeździł , tez miał łapki do mieszania i koła gumowe w jodełke

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wiem bo nie posiadam żadnych obciążników z przodu w C-330.

Szpadlem to i tak się przewracało. Pierwotny cel to było aby wiosną uprawić te bryły bo trzeba było tłuc motyką a potem metalowymi grabiami aby dobrze było, choć i tak nigdy dobrze nie było.

No widzisz. Zakupem zyskałeś to, że motyką nie tłuczesz, grabiami nie poprawiasz i dodatkowo jeszcze masz dobrze zrobione. A teraz jeszcze dociążyłeś maszynkę i będzie Ci się dobrze orało. Same zyski 😉

Opublikowano

I wiadro grzybów. 

jak tak dalej będzie w pogodzie to I na wigilię swierze będą. 

20221030_134146.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

A nie tylko. 😉

No ma się rozumieć😉. Ja na szczęście nie gram na niczym poza nerwami małżonki🤭. A doznania słuchowe już mam za sobą☺️

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Tak sobie myślę czy da rade jakoś ciapka przyspieszyć? Może jaki by tryb wstawić na 6 biegu żeby pędził z 35km/h

Tomek żagiel załóż i wentylator 

A Kuba ci ciapka nie dał 😉

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

No i już w domu, cmentarze objechane, ludzi wszędzie pełno że trudno zaparkować 

No co ty?🙆‍♂️ 

Już miejscówki szukasz?🤭

Opublikowano
Qwazi napisał:

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu o koszty chodzi a jestem dość skąpy. Jakby cena była niższa to się wolę polenić i mieć bez roboty. To tak jak z kukurydzą w tym roku - jakby cena suszenia była niska albo nikt by nie oskubał na zamianie mokrej na suchą to bym nie łopatował na strychu. A tak, rozsypana na strychu, 2x dziennie łopata i okna otwarte na przeciąg. Jeszcze parę dni i będzie całkiem sucha.

bo to nie on lupił 🤭

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Tak sobie myślę czy da rade jakoś ciapka przyspieszyć? Może jaki by tryb wstawić na 6 biegu żeby pędził z 35km/h

silnik jakiś mały 3 cylindrowy z osobówki albo lombardini z małego pronara , coś co będzie szybciej ma wale korbowym się kręcić da wyższa prędkość jazdy  na każdym biegu a tym bardziej na końcowym

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

No widzisz. Zakupem zyskałeś to, że motyką nie tłuczesz, grabiami nie poprawiasz i dodatkowo jeszcze masz dobrze zrobione. A teraz jeszcze dociążyłeś maszynkę i będzie Ci się dobrze orało. Same zyski 😉

Grabiami albo bronami i tak trzeba równać bo góry i doliny wychodzą.

40 minut temu, konteno napisał:

jak daleki ? 

@Bananek weź Why So Sad -Out of Time  zagraj 

Kolej transsyberyjska - mówi to Panu coś?

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

@Chłoporobotnik owszem mówi , ale zapomnij , przy dzisiejszych imperialistycznych aspiracjach kremla i wojennej nagonce nierealne , może po śmierci obecnego dyktatora jakiś łagodniejszy ton nabierze polityka zagraniczna Rosji i bedzie po staremu , 

Ja już o wszystkim zapomniałem, o koncertach jakichkolwiek, miałem jechać to zaczął się covid, teraz znów to i już prędko się to nie poprawi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v