Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mój teść ma 124 dojne i jakoś nie przyszło mi do głowy zaszczepiać tego kierunku u mnie.Do mojej szwagierki tez raczej nikt z tego powodu nie uderza.Najgorsze co można w życiu zrobić to z majątkiem się ożenić.

Tak, bo całe życie będziesz dziad nawet jak będziesz pracowity i to pomnożysz

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Przedni most to nie są tanie rzeczy. U mnie do Fendta krzyżak przegubu 1200 i tylko oryginał występuje, nie idzie nic dopasować. A idą 4szt 🙈 

A przy okazji zapytam, jak na włączonym napędzie pstryka na skręcie to krzyżaki do wymiany? Dziwne żeby w dwóch kołach naraz padły. A jakoś wielkiego luzu nie ma, ledwo co...

• Sad 1
Opublikowano
42 minuty temu, marcin19071980 napisał:

To chyba do dziewczyny się startuje a nie do obory.

i zostawić ją z rodzicami na gospodarstwie i naqrwiać na etacie 😒 to tak jakby w teorii był zięć w domu ale w praktyce go nie było

Opublikowano
21 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mój teść ma 124 dojne i jakoś nie przyszło mi do głowy zaszczepiać tego kierunku u mnie.Do mojej szwagierki tez raczej nikt z tego powodu nie uderza.Najgorsze co można w życiu zrobić to z majątkiem się ożenić.

Już masz u mnie flachę za takie podejście, 

Majątek to to co masz w głowie reszta mniej istotna 

14 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie wiem ,moja też biedna jak mysz kościelna 

Ale wymagania ma raczej szlacheckie 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Kubusia 😁.Mam tu kilka takich przykładów w bliskiej okolicy.H....to daje 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
58 minut temu, Pafnucy napisał:

furgusona ładuje...

Półoś może będzie w poniedziałek, ale obstawiam na środę 

Łącznika narazie nie znalazłem. 

Może być że że będzie używany, albo zamiennik 

Narazie problem z katalogiem agco, nie chciał się otworzyć 

Podług numerów z katalogu to ten powinien podejść 

https://diesel-masz.pl/3429435m1-lacznik-srodkowy-p-8214.html

Opublikowano

Dziś mierzyłem od zetora, niby to samo, ścianka między otworami dłuższa o 4mm

Być może podejdzie bo grubość ścianki zdjęta z mf zaczyna się dwa milimetry za krawędzią ścianki z zetora 

A jak nie to boszem sru i będzie 😂

Oryginał 390 za 360 do oddania 

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał:

Przedni most to nie są tanie rzeczy. U mnie do Fendta krzyżak przegubu 1200 i tylko oryginał występuje, nie idzie nic dopasować. A idą 4szt 🙈 

A przy okazji zapytam, jak na włączonym napędzie pstryka na skręcie to krzyżaki do wymiany? Dziwne żeby w dwóch kołach naraz padły. A jakoś wielkiego luzu nie ma, ledwo co...

W agco w tym roku przez tą wojnę to wogóle problem z częściami, a jeszcze i covidem się tłumaczą. 

A na zwrotnicach nie ma luzu? 

Opublikowano
15 minut temu, MonteChristo napisał:

bo całe życie będziesz dziad nawet jak będziesz pracowity i to pomnożysz

ale tacy są , gościu jeden z Tykocina się przeprowadził pare km w przystępy do teściów oborę postawił i największy bauer w wiosce, mija północ z niedzieli na poniedziałek a on rura w pole 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

ale tacy są , gościu jeden z Tykocina się przeprowadził pare km w przystępy do teściów oborę postawił i największy bauer w wiosce, mija północ z niedzieli na poniedziałek a on rura w pole 

Znam takich ozenili się bogato a traktowani są gorzej jak parobki, a żonki nie stoją za nimi tylko co tatusiowie powiedzą to święte 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Szuka frajera co by na kredyt dymał całymi dniami a po dymać to dała by w weekend 

Albo wcale, i zdrada bo go wiecznie nie ma w domu bo dyma na kredyt i tak się to kręci jak gówno w przeręblu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v