Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, 6465 napisał:

Popierdoliło mi się i dałem 0,75 na 2ha

Nie chcę Cię straszyć ale może bardzo mocno przyhamować zboże, ktoś tu chyba pisał o tym w zeszłym sezonie, u mnie też tam gdzie się nałożyło bo pole klinowate to rzadzizna

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, MonteChristo napisał:

Teraz jestem z 6 lat młodszą 😁

I która lepsza , młodsza czy starsza 🤔

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał:

Nie chcę Cię straszyć ale może bardzo mocno przyhamować zboże, ktoś tu chyba pisał o tym w zeszłym sezonie, u mnie też tam gdzie się nałożyło bo pole klinowate to rzadzizna

Dzięki no nic nie poradzę, mam nadzieję że wytrzyma i na wiosnę nie będę siał jarego.

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

I która lepsza , młodsza czy starsza 🤔

W jakim sensie? 😁

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Agrest napisał:

Bogato. Raczej przeżyje ale odchoruje mocno.

U mnie po 0,5l bacary mocno chorowało bo w mżawkę robiłem

No dawka max 0,3l mi wyszło 3,75. A co będzie. Wróciłem i zaczyna padać deszcz 😡

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

W jakim sensie? 😁

No tak ogólnie , przecież nie pytam która lepsza w łóżku😉

2 minuty temu, 6465 napisał:

No dawka max 0,3l mi wyszło 3,75. A co będzie. Wruciłem i zaczyna padać deszcz 😡

Byłeś wczoraj nie miły i nie chciałeś powiedzieć ile dajesz dff , patrz jak się zemściło 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

ale kłosy normalne 🤭 tylko niższe o połowę

hmmmm...

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Dzięki no nic nie poradzę, mam nadzieję że wytrzyma i na wiosnę nie będę siał jarego.

To nie chodzi o to czy wytrzyma, tylko na wiosnę nie dokrzewisz tego i cały sezon będzie rzadkie

Opublikowano
21 godzin temu, Dziad932 napisał:

Też co roku część tym robię , ile dajesz tego super ? Ta firma nie jest moją ulubioną jeśli chodzi o chemie  😉

A to ty o dff pytałeś? super to jest bizon zo56

8 minut temu, Dziad932 napisał:

Byłeś wczoraj nie miły i nie chciałeś powiedzieć ile dajesz dff , patrz jak się zemściło 🤔

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

chyba jednak młodsze, te starsze to już myślą o siedzeniu przed telewizorem, a ja nie lubię nudy

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

chyba jednak młodsze, te starsze to już myślą o siedzeniu przed telewizorem, a ja nie lubię nudy

Przed telewizorem to jeszcze pół biedy, gorzej jak potrzebują już porozmawiać o nietrzymaniu moczu.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

No moja też młodsza 

Opublikowano
51 minut temu, Dziad932 napisał:

Sam się żeń 

Zrobił byś simom

IMG_20221028_173320.jpg

@Rolnik1973

https://www.agropomoc.pl/Prod-72877-Lacznik-srodkowy.html

Opublikowano
23 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Co wy z tymi krowami macie?To chyba do dziewczyny się startuje a nie do obory.

E tam , miłość to tylko w komediach romantycznych , liczy się majątek 😛 a mleko teraz w cenie 

Opublikowano

Mój teść ma 124 dojne i jakoś nie przyszło mi do głowy zaszczepiać tego kierunku u mnie.Do mojej szwagierki tez raczej nikt z tego powodu nie uderza.Najgorsze co można w życiu zrobić to z majątkiem się ożenić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v