Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Trzeba było się przedstawić i adres podać 🙊

Jeden mnie zna, bo wioskę obok mieszka 😉 U nas aż takich biurw nie ma, bo 90% agencji to ludzie z okolicznych wiosek 🙊

Opublikowano
8 minut temu, kris91 napisał:

W letniaku nie można mieszkać w zimę 😉 

A kto mu udowodni że tam mieszka

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znajomy lesniczy to jak jabłko tą cebulę je 🤦‍♂️ no ale zdrowy bo tak jak teraz to na boso odśnieża łopatą 

Bo jabłko cebulą i chyba ziemniak mają taki sam smak, gdyby nie zapach, to zasłonili by ci oczy i się nie poznasz co jesz

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Ja się nudzę 😛

To się cyckiem pobaw

Opublikowano
27 minut temu, kris91 napisał:

Ja bez problemu sąsiadowi pomogłem, tylko trzeba spadki zachować i średnicę rur 👀 Wiadomo że tanio nie będzie, bo muszą w najtańszej wersji iść rury 1", późnej do grzejnika 3/4" bardziej wskazane, mogłoby pójść na 1/2" ale wtedy kątów 90° nie może być na zakrętach, dopiero przy grzejniku to tak, a i pod jedną nitkę wszystkich grzejników nie podepniesz bo musisz zrobić coś na wzór rozdzielacza jak od podłogówki 🙈

E tam, zapytaj @Bananek na jakich rurach grawitacji śmiga i czy jakieś wielkie spadki ma👍

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Jeden mnie zna, bo wioskę obok mieszka 😉 U nas aż takich biurw nie ma, bo 90% agencji to ludzie z okolicznych wiosek 🙊

U nas przed kontrolą to się świnie wywodziło na wózku 😂 a teraz wszędzie cielaki i już nie ma miejsca do świń 

Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

Znajdź taki piec, który można bez elektroniki kupić - kilkanaście zaworów, zaworków, ze 4 pompki, a i tak zaraz trzeba wywalić bo ustawa antysmogowa

Lepiej niech myśli, jak zainstalować pompę ciepła woda-woda bo to najtaniej w eksploatacji wychodzi

Normalnie te stare kopciuchy kupisz jeszcze. W pp grawitację łatwiej zrobi niż kiedyś w tych spawanych 

35 minut temu, HF86 napisał:

tak odsniezam pod tym kościołem. I myślę że to kara jakaś .W tym sezonie pewnie pierwszy i ostatni raz i akurat na mnie wypada 😖😖

Cierp za grzechy, a śnieg niech nawiewa 🙏

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

To tak jak byś pojechał do agencji pytać się czy możesz kabana trzymać w piwnicy po cichu 🙈

I tu się mylisz oni nie przyjadą na kontrolę puki ktoś uprzejmie nie doniesie. Ja zgłosiłem zmianę pokrycia dachowego a przy okazji podniosłem o ok 1m i zmieniłem całą więźbę  czyli prawie legal 

Oborę jak robiłem to plan na budynek magazynowy sam projektant tak wymyślił jak mury robiłem to przyjechał wymiar łapać 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

E tam, zapytaj @Bananek na jakich rurach grawitacji śmiga i czy jakieś wielkie spadki ma👍

Na cieńszych bałem się, bo jeszcze opinie bym w oczach sąsiada popsuł, a tak to chodzi, zadowolony i wody nie zagotuje 🙊🙊🙊 Spadek duży nie musi być, aby pod górkę lekko 👀

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

cichaczem ., chyba że chcesz dofinansowanie na docieplenie i wimane kotła ale według mie nie warto na dofinasowanie składać

A gdzie , pier**le te dofinansowanie 

18 minut temu, Agrest napisał:

Komin to nowy od podstaw, o odpowiednim przekroju i ocieplony. Tu nie szukaj oszczędności. Kotłownia w garażu to i auto na cieple skorzysta.

Ścianka kolankowa to ta między stropem a dachem, czyli poddasze.

Jeśli dachu nie przebudowujesz, nie podwyższasz,  to cichaczem.

Komin można nowy , tylko raczej skłaniam na dobudowaniu tu po prawo 

No to u nas nie słyszałem tej nazwy ścianki 😉

Dachu nie rusze nic , jest malowany w zeszłym roku i lux , blacha jeszcze PRL gruba 😛 

Problem może być bo w całej gminie dwa lata temu robili pomiary i zdjęcia każdego budynku 

20 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak chcesz żeby wyszło dużo drożej to zgłaszaj 

Ludzie garaże po 150m2 czy domy bez pozwolen stawiają, a ty się boisz dziurę na okno wykuć???

No nie chce , tylko chce spać spokojnie 

22 minuty temu, kris91 napisał:

Z tym cichaczem to może być problem z ubezpieczeniem, bo zapewne to jest jako budynek gospodarczy a nie mieszkalny jak dom i w razie czegoś niewiadomego, problem z odszkodowaniem bo "a co Pan tu mieszka?" 🤔

Teraz jest to obora w dokumentach i tak ubezpieczenie 

20 minut temu, Łolek napisał:

Znajdź kogoś co robi plany i popytaj lub w starostwie nic nie stracisz a informacje uzyskasz 

Najlepiej chyba jakiego projektanta budowlanego 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

O to to. Szesnastka pex puszczona po podłodze śmiga grawitacyjnie jak złoto.

• Like 1
Opublikowano

Ot kurła, młoda na kwarantanne wdadzili

Ale to poje😎ane

W klasie dzirwczyna ma kowida i nie zaszczepione kwarantanna a zaszczepione nie🙆🏻‍♂️

Nauka zdalna dla wsxystkich na tydzień.

A mieli na wieczór do babci i dziadka zajechać złożyć życzenia.

Opublikowano (edytowane)

Śwagier matkę zawiózł na wymaz. Wyszło że ma wirusa. Do szwagra dzwonili z sanepidu i nie ma kwarantanny tylko kazały obserwować swój stan zdrowia. Ale jest po dwuch dawkach szczepionki🤷

Edytowane przez 6465
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Jak to smażyłeś to nic żeś się nie odezwał żebym na kawę przyjechał🤔

Mało miałem i dlatego 😉

Byłeś u mnie i zapomniałam że ty kur nie masz i jajcow byś sobie wzioł

Jak co to na powrocie wstąp i wezniesz sobie 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

No, mojego chrześniaka tak samo.

Kurła mać. Znów krwotok. 🥴 🤦

Pierwsza sprawa,  nie grzeb paluchem w nosie.

Druga morfologia, trombocyty, wit K

Opublikowano
soltys48 napisał:

Lubelski to jednak solidne chłopaki

IMG_20220121_143143.jpg

to krajany Pafnucego 👍😉

pawel885 napisał:

26 minut temu, stempos1980 napisał:

Ostatnio kumpla zatrzymali  to policjant był wyposażony w miernik głębokości bieżnika. 

Mówił że teraz będą bardzo częste kontrole opon więc niech Batman kupi nowe a nie dziaduje 😁

Polskie przepisy pozwalają jeździć na oponach 1.6 mm z lat 20-tych XX wieku więc tu dziady mają duże pole do manewru xD

jak stare i twarde to i 5mm lipa 🤭😀

Opublikowano
Agrest napisał:

Druga morfologia, trombocyty, wit K

Nie dłubię. Po obiedzie odchylilem głowę do tyłu żeby skończyć herbatę i zalałem się krwią. Aby do poniedziałku dożyć to raniutko lecę do mojej lekarki po skierowanie na badania.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Panie i panowie było by co z tego , jaka chata na początek 🤔 , na dachu blacha , strop jest , mury nie spękane , itd ocieplił by i podbitke zrobić  to z zewnątrz miło by to wyglądało , po lewo drzwi  był by pokój tylko okno by trza wykuć

jaki wymiar ? mądrze pomyśleć to można co nie głupiego wymodzić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v