Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz każdy teść będzie miał pistoleta na zięcia 

Się na oglądał kabaretów jeden z drugim i będzie teraz straszył 

Jeśli miałeś na myśli mnie to nic co tu napisałem nie pochodzi z kabaretu a broń naprawdę mam

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A bo raz kapusta i ziemniaki z pola zginęły 

Tylko na razie jest to zjawisko marginalne, jednak może się okazać OBY NIE że będzie trzeba pól pilnować bo skala i intensywność wzrosną. 

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Nie pamiętam jak jest z maczetą ale z kijem baseballowym nie jest tak prosto

rurka 3/4 w bagażniku

Przed chwilą, Pigmei napisał:

Tylko co zrobicie z takim złodziejaszkiem, zastrzelicie go?  Przecież nawet  do wiezinienia nie wsadzają za małą szkodliwość społeczną.

martwy nie będzie motał

Opublikowano
1 minutę temu, Pigmei napisał:

Tylko co zrobicie z takim złodziejaszkiem, zastrzelicie go?  Przecież nawet  do wiezinienia nie wsadzają za małą szkodliwość społeczną.

Mówię o pilnowaniu czyli prewencji i odstraszaniu. Jeśli złodziej mimo to idzie to: na pewno nie jest sam i dwa wie że może dojść do konfrontacji czyli o małej szkodliwości mowy niema. 

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

a kto mówi o noszeniu - mówimy o mozliwości bezproblemowego posiadania, także broni kolekcjonerskiej, historycznej czy pamiątek "po dziadkach"

,,Obrzyn'' ,pamiątka po dziadku😁😐,dziura we łbie u........ dzika ,pamiątka po pamiątce😐.😉 Weż taką ,,usportowioną'' wiatrówkę ,a zobaczysz co potrafi zrobić ,nawet i zwykłą ,w oko ,czy flaki z bliska 😐 ,ale jak lis w d*pę dostanie to się od kurnika zbiera ,ach zbiera😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Broń jest nie dla każdego, nie każdy potrafi ją obsłużyć, ba nawet wycelować. W technikum 3x brałem udział w konkursie wiedzy połączonym z zawodami na strzelnicy - i za każdym razem nawet w tarczkę nie trafiłem.

9 stopni, słonecznie. Dziś ostatnie koszenie trawy chyba 🤔 Kosiarki i kosy do umycia i konserwacji a puchacze na suchy prowiant.

O dzięki ci Boziu. Jest nadzieja że mój rodzaj pożyje jeszcze na tym swiecie

• Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mówię o pilnowaniu czyli prewencji i odstraszaniu. Jeśli złodziej mimo to idzie to: na pewno nie jest sam i dwa wie że może dojść do konfrontacji czyli o małej szkodliwości mowy niema. 

Jeśli złodziej tak robi to słaby złodziej. Dobry złodziej pilnuje Ciebie i nie pozwoli żebyś Ty upilnował jego

• Like 3
Opublikowano

Witam. Popadalo troche,dzisiaj w domu i znowu za niańkę trzeba robic. Robota w polu stoi w miejscu. Jutro do roboty to piatek i sobotę trzeba wykorzysac w 100%. No moze.w piatek mniej bo mamy z kolegami z pracy jechac na strzelnicę.

Opublikowano (edytowane)

Prewencja ok , ale pozwolenie na broń i samą broń nie jest tylko dla prewencji, poza tym nikt kogo znam nie chwali się tym że ma klamkę.

Teraz nawet tej gazowej niewielu się boi choć wygląda bardzo podobnie .

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
13 minut temu, Pigmei napisał:

Zastrzelić i do studni wrzucić .

Opublikowano
1 minutę temu, Pigmei napisał:

samą broń nie jest tylko dla prewencji

Tak jak np. widelec obiadowy można nim jeść kotleta i można wbić w gardło by zabić. Po prostu broń służy przede wszystkim do zabijania, odstraszanie jest funkcją dodatkową. Tylko tak jak @jahooo pisze nie każdy przecież musi kupować i nie chodzi o to żeby było jak w teksańskim markecie, gdzie masz stoisko mięsne a zaraz obok stoisko z bronią palną. Sam tak jak @Belarus820 czasem jeżdżę na strzelnice z kumplami od dla rozrywki. U siebie w domu nie widzę sensu trzymania broni. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

i do studni wrzucić .

Zgupiaeś żeby wodę zatruł🤦‍♂️ 

Opublikowano

Odstraszanie zadziała jak ma się przewagę w kalkulacji nad agresorem, agresorami .

Sam już nie mam broni, na strzelnicach nie bywam od 2004r co teraz w tym sporcie się dzieje to  nie wiem.

Opublikowano

Miałem na myśl wymagania dla posiadania takiej zabawki u siebie, a jak wiadomo używać jej można tylko na strzelnicach wiec trzymanie tego u siebie nie miało sensu. Ogólnie już wtedy było z tym więcej zachodu niż przyjemności.

Opublikowano
13 minut temu, Pigmei napisał:

Prewencja ok , ale pozwolenie na broń i samą broń nie jest tylko dla prewencji, poza tym nikt kogo znam nie chwali się tym że ma klamkę.

Teraz nawet tej gazowej niewielu się boi choć wygląda bardzo podobnie .

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

bo wymogiem posiadania broni jest uczestnictwo w zawodach i jeżdżenie na strzelnicę - obowiązkowo

dlatego należałoby zmienić prawo - nie każdy chce jeździć na strzelnicę  i uczestniczyć w zawodach "na sztukę" aby odklepać wymagane punkty do licencji

nie mam nic przeciwko szkoleniom dla posiadaczy broni  - o ile chcą jej używać i jest zdatna do użytku

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

bo wymogiem posiadania broni jest uczestnictwo w zawodach i jeżdżenie na strzelnicę - obowiązkowo

dlatego należałoby zmienić prawo - nie każdy chce jeździć na strzelnicę  i uczestniczyć w zawodach "na sztukę" aby odklepać wymagane punkty do licencji

nie mam nic przeciwko szkoleniom dla posiadaczy broni  - o ile chcą jej używać i jest zdatna do użytku

Cały czas piszecie o broni do celów sportowych a są jeszcze inne

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

Czyli pozostają widły na złodzieja. 

Stały nadział się i po kłopocie 

Co do broni to wielu ma, niewielu by użyło 

Ci co ją używają i tak raczej nie mają żadnego pozwolenia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v