Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz każdy teść będzie miał pistoleta na zięcia 

Się na oglądał kabaretów jeden z drugim i będzie teraz straszył 

Jeśli miałeś na myśli mnie to nic co tu napisałem nie pochodzi z kabaretu a broń naprawdę mam

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A bo raz kapusta i ziemniaki z pola zginęły 

Tylko na razie jest to zjawisko marginalne, jednak może się okazać OBY NIE że będzie trzeba pól pilnować bo skala i intensywność wzrosną. 

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Nie pamiętam jak jest z maczetą ale z kijem baseballowym nie jest tak prosto

rurka 3/4 w bagażniku

Przed chwilą, Pigmei napisał:

Tylko co zrobicie z takim złodziejaszkiem, zastrzelicie go?  Przecież nawet  do wiezinienia nie wsadzają za małą szkodliwość społeczną.

martwy nie będzie motał

Opublikowano
1 minutę temu, Pigmei napisał:

Tylko co zrobicie z takim złodziejaszkiem, zastrzelicie go?  Przecież nawet  do wiezinienia nie wsadzają za małą szkodliwość społeczną.

Mówię o pilnowaniu czyli prewencji i odstraszaniu. Jeśli złodziej mimo to idzie to: na pewno nie jest sam i dwa wie że może dojść do konfrontacji czyli o małej szkodliwości mowy niema. 

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

a kto mówi o noszeniu - mówimy o mozliwości bezproblemowego posiadania, także broni kolekcjonerskiej, historycznej czy pamiątek "po dziadkach"

,,Obrzyn'' ,pamiątka po dziadku😁😐,dziura we łbie u........ dzika ,pamiątka po pamiątce😐.😉 Weż taką ,,usportowioną'' wiatrówkę ,a zobaczysz co potrafi zrobić ,nawet i zwykłą ,w oko ,czy flaki z bliska 😐 ,ale jak lis w d*pę dostanie to się od kurnika zbiera ,ach zbiera😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Broń jest nie dla każdego, nie każdy potrafi ją obsłużyć, ba nawet wycelować. W technikum 3x brałem udział w konkursie wiedzy połączonym z zawodami na strzelnicy - i za każdym razem nawet w tarczkę nie trafiłem.

9 stopni, słonecznie. Dziś ostatnie koszenie trawy chyba 🤔 Kosiarki i kosy do umycia i konserwacji a puchacze na suchy prowiant.

O dzięki ci Boziu. Jest nadzieja że mój rodzaj pożyje jeszcze na tym swiecie

• Haha 7
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mówię o pilnowaniu czyli prewencji i odstraszaniu. Jeśli złodziej mimo to idzie to: na pewno nie jest sam i dwa wie że może dojść do konfrontacji czyli o małej szkodliwości mowy niema. 

Jeśli złodziej tak robi to słaby złodziej. Dobry złodziej pilnuje Ciebie i nie pozwoli żebyś Ty upilnował jego

• Like 3
Opublikowano

Witam. Popadalo troche,dzisiaj w domu i znowu za niańkę trzeba robic. Robota w polu stoi w miejscu. Jutro do roboty to piatek i sobotę trzeba wykorzysac w 100%. No moze.w piatek mniej bo mamy z kolegami z pracy jechac na strzelnicę.

Opublikowano (edytowane)

Prewencja ok , ale pozwolenie na broń i samą broń nie jest tylko dla prewencji, poza tym nikt kogo znam nie chwali się tym że ma klamkę.

Teraz nawet tej gazowej niewielu się boi choć wygląda bardzo podobnie .

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
13 minut temu, Pigmei napisał:

Zastrzelić i do studni wrzucić .

Opublikowano
1 minutę temu, Pigmei napisał:

samą broń nie jest tylko dla prewencji

Tak jak np. widelec obiadowy można nim jeść kotleta i można wbić w gardło by zabić. Po prostu broń służy przede wszystkim do zabijania, odstraszanie jest funkcją dodatkową. Tylko tak jak @jahooo pisze nie każdy przecież musi kupować i nie chodzi o to żeby było jak w teksańskim markecie, gdzie masz stoisko mięsne a zaraz obok stoisko z bronią palną. Sam tak jak @Belarus820 czasem jeżdżę na strzelnice z kumplami od dla rozrywki. U siebie w domu nie widzę sensu trzymania broni. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

i do studni wrzucić .

Zgupiaeś żeby wodę zatruł🤦‍♂️ 

Opublikowano

Odstraszanie zadziała jak ma się przewagę w kalkulacji nad agresorem, agresorami .

Sam już nie mam broni, na strzelnicach nie bywam od 2004r co teraz w tym sporcie się dzieje to  nie wiem.

Opublikowano

Miałem na myśl wymagania dla posiadania takiej zabawki u siebie, a jak wiadomo używać jej można tylko na strzelnicach wiec trzymanie tego u siebie nie miało sensu. Ogólnie już wtedy było z tym więcej zachodu niż przyjemności.

Opublikowano
13 minut temu, Pigmei napisał:

Prewencja ok , ale pozwolenie na broń i samą broń nie jest tylko dla prewencji, poza tym nikt kogo znam nie chwali się tym że ma klamkę.

Teraz nawet tej gazowej niewielu się boi choć wygląda bardzo podobnie .

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

bo wymogiem posiadania broni jest uczestnictwo w zawodach i jeżdżenie na strzelnicę - obowiązkowo

dlatego należałoby zmienić prawo - nie każdy chce jeździć na strzelnicę  i uczestniczyć w zawodach "na sztukę" aby odklepać wymagane punkty do licencji

nie mam nic przeciwko szkoleniom dla posiadaczy broni  - o ile chcą jej używać i jest zdatna do użytku

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

bo wymogiem posiadania broni jest uczestnictwo w zawodach i jeżdżenie na strzelnicę - obowiązkowo

dlatego należałoby zmienić prawo - nie każdy chce jeździć na strzelnicę  i uczestniczyć w zawodach "na sztukę" aby odklepać wymagane punkty do licencji

nie mam nic przeciwko szkoleniom dla posiadaczy broni  - o ile chcą jej używać i jest zdatna do użytku

Cały czas piszecie o broni do celów sportowych a są jeszcze inne

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie rozumiem dlaczego miałbym twierdzić że nie mam kiedy mam. Legalne trzy jednostki. To po pierwsze. Po drugie widelec, łyżka a nawet sznurówka może zabić ale nie będzie bronią tylko niebezpiecznym narzędziem bo definicja broni i jej rodzaje są ściśle określone. Po trzecie bywam na strzelnicy i to nawet dość często czasem, ale nie dla rozrywki bo juz mnie tam nic nie bawi. A po czwarte to uważam, że przepisy dotyczące dostępu do broni mogłyby być w niektórych miejscach łagodniejsze ale nie są złe. Chociażby dlatego, że po przejściu takiej procedury człowiek będzie wiedział co to stan wyższej konieczności lub obrona konieczna i nie będzie strzelał do złodzieja ziemniaków na polu 

Czyli pozostają widły na złodzieja. 

Stały nadział się i po kłopocie 

Co do broni to wielu ma, niewielu by użyło 

Ci co ją używają i tak raczej nie mają żadnego pozwolenia 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo taki pospolity jesteś, takich w całej Polsce tysiące. Taki zwykły obywatel, z rodziną, w niedzielę do kościoła, niczym się nie wyróżniający. 

Pioter a czemu tobie zależy na tym by się wyróżniać i czym ty się chcesz wyróżnić bo nie rozumiem 

Po twojej wypowiedzi można rozumieć że masz jakieś kompleksy i na siłę próbujesz coś innym udowodnić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v