Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

bo 🤔

Bo taki pospolity jesteś, takich w całej Polsce tysiące. Taki zwykły obywatel, z rodziną, w niedzielę do kościoła, niczym się nie wyróżniający. 

gucio wiesz i tylko Ci się wdaje że coś wiesz...

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Od kilku lat mam pozwolenie na broń sportowa i na to pozwolenie mam SWD i razem z bronią 12tys.Moim zdaniem na krutkom szkoda zachodu.Niestety minus to składki klubowe.

Wszystko zależy po co Ci ta broń krótka 

Opublikowano

Zazwyczaj do odstrzelenia zająca w kapuście z 400m ewentualnie dzikich gołębi.Przez tyle lat się zwróciło.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Taki zwykły obywatel, z rodziną, w niedzielę do kościoła, niczym się nie wyróżniający. 

Pieter nie chcę ci niszczyć świata ale takich jak ty też jest na pęczki. 

6 minut temu, Qwazi napisał:

G17 kosztował mnie niecałe 3tys

No i to według mnie sporo. 

8 minut temu, Dziad932 napisał:

bo co Ty tam masz na wiosce stary telewizor albo vieśwagena

Obecnie ludzie potrafią np. ci drzewo ukraść, w lecie ktoś tu opisywał złodzieja ryb... Naród kradnie na potęgę. Pełna zgoda co do tych białych kołnierzyków.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Ja to bym se kałacha kupił 🤪😁

Na sportową praktycznie każda długa można kupić.AK coś ok 4tys

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
11 godzin temu, Qwazi napisał:

Pomylił ustawy. Art. 34 kk to przepis części ogólnej kodeksu karnego, który niczego nie sankcjonuje tylko określa zasady wymiaru kary ograniczenia wolności. Ustawą szczegolną dotyczącą min. znęcania nad zwierzętami jest ustawa o ochronie zwierząt. Art 34 tej ustawy dotyczy tylko o wylacznie uśmiercania i uboju zwierząt przy czym określa zasady takiego postępowania z uwzględnieniem zakazów ale też niczego nie sankcjonuje. Tak więc ten hodowca nie mógł mieć ogłoszonego zarzutu z art. 34 obojętnie czy to kodeksu karnego czy ustawy o ochronie zwierząt. Podejrzewam, że kwalifikacja prawna jego czynu składa się z jednego przepisu z części "przepisy karne" ustawy o ochronie zwierząt zestawionego "w związku" z art 34 tej ustawy. Jeśli moje podejrzenie jest słuszne to coś tu pomajstrowali i najprawdopodobniej sztuka musiała być poddana ubojowi bądź uśmierceniu albo jeszcze w gospodarstwie albo bezpośrednio po jego opuszczeniu. Jak dla mnie jego wypowiedź jest niewiarygodna. Albo nie wie, co się że zwierzęciem stało i kupujący go w coś wymanewrował (możliwe, że tylko "papierowo"), albo przedstawia tu linie obrony przyjęta przez swojego prawnika, która nie musi być prawdziwa, bo w polskim procesie karnym od momentu uzyskania statusu podejrzanego można bezkarnie kłamać. Przepraszam, że się troszkę wymądrzam ale chciałbym, żebyście mieli jakiś obiektywny ogląd tej wypowiedzi. 

Co do transportu krów to przepis mówi cyt." samica, która urodziła w poprzednim tygodniu" więc jeśli krowa ocieliła się w poniedziałek, to przez cały tydzień do niedzieli, a potem kolejny tydzień również do niedzieli nie może być transportowana. Rozbieżności w tych wizytach i "czepianiach się" IW wynikają właśnie z wyliczeń tygodni

To odnośnie filmu z wypowiedzią hodowcy spod Gostynina

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a weź tego zająca narpierw spotkaj może raz do roku 🤪😁

U mnie plaga.Niestety nasze kółko łowieckie olało kompletnie temat i od kilku lat nie polują zająca i mamy skutki.Za to kompletnie brak dzików

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, hubertb napisał:

Ale mniej niż takich jak Ty czy Sławuś. Choć na pewno z tendencją wzrostową w ostatnich latach.

ale Ty mnie ładnie nazywasz 😁 nawet żona tak do mnie nie mówi 😁🤪

marcin19071980 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a weź tego zająca narpierw spotkaj może raz do roku 🤪😁

U mnie plaga.Niestety nasze kółko łowieckie olało kompletnie temat i od kilku lat nie polują zająca i mamy skutki.Za to kompletnie brak dzików

wołaj wilki 😁 u nas zająca to trudno uświadczyć była plaga dzików ale asf ostro przeżedził saren coraz mniej bo wilki się pojawiły

Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Weź pod uwagę, że ten, kto nielegalnie chce uzyskac dostęp do broni, że ma z tym większych problemów, a złodziej nie będzie szedł na jumę z legalną bronią.

I nadal nie widzę sensu żeby każdy nosił przy sobie gnata 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Bo jak ustrzelisz takiego uszatka to gówno z niego jest stąd brak chętnych do odstrzału. Populacje zająca skutecznie redukuje lis i dzikie psy ale to z deszczu pod rynnę. U nas dziki nawet po mieście łażą:

Dziki okupują rzeszowskie bulwary – Super Nowości24 (supernowosci24.pl)

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

No i to według mnie sporo. 

Obecnie ludzie potrafią np. ci drzewo ukraść, w lecie ktoś tu opisywał złodzieja ryb... Naród kradnie na potęgę. Pełna zgoda co do tych białych kołnierzyków.

No dobra to ludzi chcesz wybijać za to że patyka w lesie zajebał 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

ale Ty mnie ładnie nazywasz 😁 nawet żona tak do mnie nie mówi 😁🤪

wołaj wilki 😁 u nas zająca to trudno uświadczyć była plaga dzików ale asf ostro przeżedził saren coraz mniej bo wilki się pojawiły

Nie miały by gdzie siedzieć.Brak lasów.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

To odnośnie filmu z wypowiedzią hodowcy spod Gostynina

skoro takimi pierdolami już się zajmują, to zobaczycie jak ładnie będzie za rok. 

palisz węglem a w gminie nie kupujesz 🤔

w domu 3 rodziny a podateczki od najmu gdzie 🤔

do prądu 7 osób a śmieci 4🤔

a wszystko podpisane 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

I nadal nie widzę sensu żeby każdy nosił przy sobie gnata 

Można np. bez pozwolenia kupić sobie maczetę i co każdy chodzi z maczetą upiętą do pasa? Tu drogi kolego chodzi o to żeby przepis nieco złagodzić bo broń w Polsce kupić można i pozwolenie dostaniesz tyle że trzeba się nachodzić. Powinno rozgrywać się to nieco łatwiej. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Bo jak ustrzelisz takiego uszatka to gówno z niego jest stąd brak chętnych do odstrzału. Populacje zająca skutecznie redukuje lis i dzikie psy ale to z deszczu pod rynnę. U nas dziki nawet po mieście łażą:

Dziki okupują rzeszowskie bulwary – Super Nowości24 (supernowosci24.pl)

No właśnie lisów też niema bo wybili kilka lat temu i z tego problem z zajacami

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Jakby miał szansę w lesie spotkać uzbrojonego właściciela, to by się kilka razy zastanowił czy kraść, a tak to jeszcze właściciel wpi.... może zebrac od złodzeja

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertb napisał:

Można np. bez pozwolenia kupić sobie maczetę i co każdy chodzi z maczetą upiętą do pasa? Tu drogi kolego chodzi o to żeby przepis nieco złagodzić bo broń w Polsce kupić można i pozwolenie dostaniesz tyle że trzeba się nachodzić. Powinno rozgrywać się to nieco łatwiej. 

Nie pamiętam jak jest z maczetą ale z kijem baseballowym nie jest tak prosto

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Upraszczasz, chodzi o sam fakt kradzieży tak prozaicznych rzeczy. Skoro potrafią ukraść patyk w lesie to za chwilę będą kraść np. żywność z pól. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v