Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Chyba to opchnę wiosną, nie będę się z tym mordował. Prawie 2,5 stówy na nowe gumy na górę i dół pójdzie to sprzedać w takim stanie w jakim jest, za tyle za ile był kupiony i spokój będzie. I będzie się siać nie nerwowo, jak dawniej. I poza tym to nie jest siewnik do C-330, za ciężkie ustrojstwo. 

Nie ma drugiego dania. A do maszyn to kobieta nie ma prawa wstępu. Co najwyżej do motyki albo grabi.

Najgorsza z możliwych. 

U niej coś takiego jak uda to praktycznie nie istnieje bo taka chuda. Jak worka 15kg nie może unieść to co to z tego. Mikre, chude, słabe. Do leżenia i do miasta.

Deseru też nie będzie jak mam tylko grabić. Nie wiem czy wiesz ale kobietom nawet Unia nie pozwala więcej podnosic niż 15kg 

Opublikowano

ludziowie!

jak mam że straty nie przekroczyły 30% to na tym etapie juz po socjalu?

Opublikowano

Wierzący rozwojowiec z rodziną "na barkach", pospolity jak jakaś miotła zbożowa...

54 minuty temu, slawek74 napisał:

to znaczy 🤔

17 minut temu, malaczarna napisał:

Deseru też nie będzie jak mam tylko grabić. Nie wiem czy wiesz ale kobietom nawet Unia nie pozwala więcej podnosic niż 15kg 

Nie jadam żadnych deserów i praktycznie wcale ciast, placków. A mnie jurysdykcja unijna tyle obchodzi co nic.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

5 tysięcy wtedy

znaczy nadal przysługuje?

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

znaczy nadal przysługuje?

Od 1%do 30%

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wierzący rozwojowiec z rodziną "na barkach", pospolity jak jakaś miotła zbożowa...

Nie jadam żadnych deserów i praktycznie wcale ciast, placków. A mnie jurysdykcja unijna tyle obchodzi co nic.

Czym słoneczko palisz w piecu?

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

On żyje czasami kiedy jeszcze unii nie były 

Nie daje się unii dymać 🤭

Sam nie wie jak go dyma Unia

Opublikowano

Eee no ... Ty mu nie zadawaj takich pytań 🙈 nie denerwuj Piotera 🙈

2 minuty temu, malaczarna napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A czym tylko chcesz. Jest piec gazowy, jest piec na węgiel/drewno, u góry jest kominek. 

To ty nawet kominek masz 🤔 i jeszcze dwa piece 🙉

To ja mam tylko jeden piec ... 🙄

Opublikowano

dane nam bylo slonca zacmienie-wlasnie wyszlo slonce. wzialem maske spawalnicza i na chwile ogladalem.

a moze pioterowi poszukac chlopaka ?? u nas tez jest taki-tez piotr ma na imie zreszta,zupelnie oficjalnie z blondyna pod wasem mieszka.

14 minut temu, Pafnucy napisał:

ludziowie!

szybko ie wyrabiaja ??

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy napisał:

ludziowie!

Czemu nie zwiększyłeś? 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A czym tylko chcesz. Jest piec gazowy, jest piec na węgiel/drewno, u góry jest kominek. 

Pjoter ona Cię inwigiluje! 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

szybko ie wyrabiaja ?

ale co?

złozyłem ze dwa tygodnie temu, a dopiero sprawdziłem jesli o to chodzi.

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Przecież sam jesteś i nie masz wydatków na żonę, dzieci 

Mam inne wydatki , na starym budynku gospodarczym  (21x5) pełniącym kiedyś rolę chlewni dla świń i obory dla krów zawalił się dach, odkładam na jakąś tańsza blache trapezową , na stodole 12x8 dach kryty dachówką betonowa też sie prosi o remont bo spróchniały murłaty i ściany zaczynają sie rozjeżdżać.

A z jeżdzeniem to wiesz , znajoma z roboty była latem w Wenecji i Włoszech to tez większym autem w kilka osób by część kosztów dało się rozłożyć.

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

On żyje czasami kiedy jeszcze unii nie były

Wątpię że je pamięta. Ja pamiętam dobrze tego 1 maja. Szał dotacji i wyłudzeń, potem było wejście do schengen rok po tym na mównice wyszedł donek i w między czasie obwieścił że kryzys w branży budowlanej w USA jest też naszym kryzysem i wszystko jebło jak domek z kart. Zielona wyspa skazała 1/2 mojego pokolenia na wyjazd za chlebem. Do końca życia ujowi tego nie daruje. 

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, malaczarna napisał:

Ehhh to co ja widziałem za baby 🙄 więcej by w jedną rękę wzięły 🙉 i nie ... Nie są to Helgi co ważą 120kg 

W sumie to tak dziwnie się patrzy jak dziewczyna robi na gospodarstwie sporo więcej ode mnie i nie jest zmęczona 🤔 a ja wstanę z łóżka i już jestem zmęczony 🙉

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

pokaż swoje suszki

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Pjoter ona Cię inwigiluje! 

widocznie ci którzy udają niedostępnych wzbudzają największe zainteresowanie kobiet , myślałem że to działa tylko w druga stronę ale oni oboje udowadniają że nie 

sam staram się takiego udawać w robocie , dobra gra pozorów może poskutkować 

IMG_20221024_085543.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

U kogo zaćmienie widać? Bo u mnie chmury. @Strongman, Ty astronom agrofotowy, jak tam obserwacje?

Ja nic nie wiem, ma być całkowite ale to dopiero w 2027r.

Zresztą u mnie chmury i co raz kropi 20l spadło w nocy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Wątpię że je pamięta. Ja pamiętam dobrze tego 1 maja. Szał dotacji i wyłudzeń, potem było wejście do schengen rok po tym na mównice wyszedł donek i w między czasie obwieścił że kryzys w branży budowlanej w USA jest też naszym kryzysem i wszystko jebło jak domek z kart. Zielona wyspa skazała 1/2 mojego pokolenia na wyjazd za chlebem. Do końca życia ujowi tego nie daruje. 

teraz też wyjeżdżają i nie tylko z chęci. 

kaczafi też okradł młodych metodą na inflację. 

braciak też chiba tylko na urlop zjedzie i dalej do germanca euro zarabiać, bo tu jakiś stary dziad go okradł z oszczędności. 

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

u góry jest kominek. 

jprd , ludzie by chcieli takie warunki mieć u siebie na romantyczny wieczór w dwoje a ten ma i nie korzysta , zamieniłby te alkohole na jakies fajne winko i z ta monika czy jak on a tam by rajcowali na podłodze na jakims futrze z niedźwiedzia

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jest piec gazowy,

jakiś konkretny producent /model ? wymiennik w nim żeliwny czy aluminiowy ? bo mam ze złomu 2 brojte ameliniowe i vaillant żeliwny olejowy 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Było brać, zawsze to jakaś alternatywa do drogiego paliwa😁

opryskiwacz plecakowy z belką  na garba zarzucic i w rządki w  kukurydze puścić omacnice pryskać 

• Haha 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Ja nic nie wiem, ma być całkowite ale to dopiero w 2027r. Zresztą u mnie chmury i co raz kropi 20l spadło w nocy.

Było częściowe około 12 dziś. U mnie 22 litry więc rekordzistą nie jesteś. Ciekawe jak oziminy pryskać? Ten dron z galerii by się przydał. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v