Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Dla ilu to osób? 

3 chłopy 

7 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła Olek naucz tego moja żonę 😂😂

Mogę ją nie tylko tego nauczyć 

9 minut temu, Bananek napisał:

Dobrze, że jesteś świadomy tego, że żeby Ci dorównać muszę się uwstecznić. 😉

Miażdżyca w sosie własnym. 😉

Ale za to jakie dobre 

Opublikowano
13 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła Olek naucz tego moja żonę 😂😂

Przyślij to może i czego innego nauczy

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie i panowie było by co z tego , jaka chata na początek 🤔 , na dachu blacha , strop jest , mury nie spękane , itd ocieplił by i podbitke zrobić  to z zewnątrz miło by to wyglądało , po lewo drzwi  był by pokój tylko okno by trza wykuć

IMG20220122085904.jpg

Ludzie gorsze rudery przerabiają, parę w okolicy przerobili, to jakbyś zobaczył jak to teraz wygląda a jak wyglądało wcześniej to byś nie uwierzył

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

Panie i panowie było by co z tego , jaka chata na początek 🤔 , na dachu blacha , strop jest , mury nie spękane , itd ocieplił by i podbitke zrobić  to z zewnątrz miło by to wyglądało , po lewo drzwi  był by pokój tylko okno by trza wykuć

Poka w środku 👀 Z zewnątrz to zdrowy budynek, chyba że blacha przyrdzewiała to pomalować, jak piwnica jest to już jest gdzie piec wstawić 🙊 Ja się dziwię, że Ty myślisz o budowie domu mając taki budynek 🤔🤔🤔

• Like 2
Opublikowano
kris91 napisał:

Poka w środku 👀 Z zewnątrz to zdrowy budynek, chyba że blacha przyrdzewiała to pomalować, jak piwnica jest to już jest gdzie piec wstawić 🙊 Ja się dziwię, że Ty myślisz o budowie domu mając taki budynek 🤔🤔🤔

Kolego sympatyczny, powtórzyły ci się te krwotoki?

6465 napisał:

A na 18 do sąsiada na kolację😁

Kurna bogol. Nie jada już w domu.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Kolego sympatyczny, powtórzyły ci się te krwotoki?

Narazie cisza u mnie, ale dzień w dzień głowa tak napindala, że tabletki za słabe 😒

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

sporo znajomych mieszka w domach przerobionych ze starych komórek czy obórek , rodzice zostają w domu a znajomi sobie zaaranżowali to co mieli w podwórku , tak samo i tu napewno da rade sobie ładnie zorganizować ,, gniazdko ''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zobaczy się, może ta kukurydza wypali jednak i obsieje wójt te kawałki swoje też. Bo zboża nie chcę za bardzo tam siać, mieszanki mam dużo. A oprócz oprysku na chwasty też to trzeba czymś psikać? Jakieś robaki? Może ewentualnie jakieś opryski z ziemniaków na stonkę by coś podziałały jeśli trzeba.

-6, nasypało z 6cm śniegu, kostka odśnieżona, drogi gminne już w nocy odśnieżali a powiatowa nawet nie posypana.

W 2021 roku trza było strąkowce mordowac. Najlepszy był kiedyś Proteus, ale już wycofany. Stonkę też świetnie brał. Mospilan podejdzie i w ziemniaku i grochu, tak samo deltametryna.

55 minut temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

Lux chałupa by była. Sama cegła już dobrze świadczy o tym budynku. Nie z takich budynków ludzie legancke mieszkanka robili.

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Dzisiaj na śniadanie specjalność szefa kuchni spacer.png

IMG_20220122_090025.jpg

IMG_20220122_090358.jpg

ty umiesz gotowac ?????

chlopie kto je cos takiego ??  surowa cebule lubisz ??tyle pieprzu  ?? 

Opublikowano

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

Masz szerokie pole do popisu.

Nawet ścianka kolankowa odpowiedniej wysokości.  Jak zaniska to dołożyć 1 pustak i zalać wieniec. Schody zrobisz sam boś stolarz.

Okna wstawiaj duże bo jesienią i zimą światło dzienne dla zdrowia psychicznego bezcenne.

39 minut temu, kris91 napisał:

Piwnica nie potrzebna. Kotłownie robić obok po lewej w gospodarczym,  szerokie drzwi, baniak kumulacyjny z 500l na wodę żeby maksymalnie wykorzystać energię.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Piwnica nie potrzebna. Kotłownie robić obok po lewej w gospodarczym,  szerokie drzwi, baniak kumulacyjny z 500l na wodę żeby maksymalnie wykorzystać energię.

Jak nowocześnie to tak, kotłownię można obok, ale jakby miał piec w piwnicy, to zrobiłby grawitacyjne centralne i w razie braku prądu ma nadal ciepło, chyba że byłby piec z podajnikiem to już gorzej  👀

• Like 1
Opublikowano

No o zwykłym kopciuchu już nie ma sensu myśleć. 

Tak sobie myślę że przy hodowli dobrego speca do instalacji I ciepło z obory ogrzewałoby darmo chałupę

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

ty umiesz gotowac ?????

chlopie kto je cos takiego ??  surowa cebule lubisz ??tyle pieprzu  ?? 

Nie umiem gotować, cebula zeszklona nie surowa, pieprz lubię a jem ja i dzieciaki. Jak bym chciał jeść bezpłciowo to bym żarcie w szpitalnej kuchni zamawiał 

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, donweter1989 napisał:

W 2021 roku trza było strąkowce mordowac. Najlepszy był kiedyś Proteus, ale już wycofany. Stonkę też świetnie brał. Mospilan podejdzie i w ziemniaku i grochu, tak samo deltametryna.

No to nie tak tragicznie... Bo jeden właśnie w pobliżu sieje, w 2021 też miał kawałek. Tak jak mówię, najbardziej mi pasuje tam znów kukurydza a potem chyba obornik, bo już kurła pół obory naskładane i pszenica. 

Ziemniaki uparowane, pora się chyba w Posejdona zabawić.

Słońce wychodzi, -1.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Dzisiaj na śniadanie specjalność szefa kuchni spacer.png

IMG_20220122_090025.jpg

IMG_20220122_090358.jpg

Ja bym tego nie tknął 👀 Cebula u mnie to odruch wymiotny powoduje.

Opublikowano
53 minuty temu, Bananek napisał:

Kurna bogol. Nie jada już w domu.

Michał  to nie tak, on kombinuje jak tanim kosztem przeżyć  dzisiaj do sąsiada na kolację jutro na obiad do rodziny i już weekend za darmo, ma łeb chłop ni ma co

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v