Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, Bananek napisał:

Ta ostatnią zrozumie tylko ten, kto łapał oszalałego odsada do sprzedaży. 😉

Odsad to pikuś.

Dziś 4³⁰ telefon od ojca że nie może wyjść do roboty bo przed schodami stoi byk a jak go chce odgonić to Się stawia. No to ogień na gospodarstwo,ja do niego a ta urwa nogą pod siebie i ryczy na mnie 🤬

Tym sposobem lekko ciśnienie mi podniósł, wziąłem niebieskiego tłumacza co by zrozumiał gdzie jego miejsce a on jeszcze bardziej na mnie-wtedy już wydał na siebie wyrok z odroczonym wykonaniem. W końcu zapędziłem gnoja do obory,lina na szyję i chcę wiązać a on na mnie ..... efektem czego czysciutkie ubrania nie nadawały się już do użytku -no i sobie odwiesił wyrok. Myślisz że koniec? Uwiązałem, poszedłem się przebrać wychodzę a on znowu na podwórku 🤬🤬🤬drugim razem karnie wszedł do kojca po koniu ale jeszcze nie wie że tym wybrykiem skrócił sobie żywot do jutrzejszego dnia

Nie ma to jak moc atrakcji przy poniedziałku

• Sad 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Trzeba myśleć czy jest Ci to potrzebne. Ja wolę być dziadem, nigdzie nie znanym, przy moim areale to ile tego będę miał? Na roczne OC auta, traktora i przyczepki może starczy.

To mało? Ja zakładam sobie że jak mi coś nie wyjdzie to chociaż mam zabezpieczenie w postaci dopłat. Zawsze jakaś kasa gwarantowana jest przynajmniej. Masz prosty przykład masz dwa cielaki zbliża się kampania doplatowa.... Kupujesz żeby były 3 razem i mas 1000 zł  to tak jakby ci się zakup jednego zwrócił. Masz na swoje oc. Mam mało pola nie mam warzyw ani owoców to kombinuje co się da żeby coś zostało.

madra kobieta 👍👍👍 szkoda tylko ze mało teraz takich

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

Dawaj kto i po co dzwonił do ciebie przed wpół do ósmej. 

Jakas Pani z zaproszeniem do Zielonej Góry na jakis projekt.........🤦 

A przed 7 dzwonil kuzynl 

Jeszcze obstawiam że z robotaju zaraz zadzwonią 

Opublikowano

dziś też odsadki postanowiły odszukać aparaty mleczne. wszystko porozwalane. 

byki też jeszcze parę agresorów z jajami. ale do marca już pewnie żadnego nie będzie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Jakas Pani z zaproszeniem do Zielonej Góry na jakis projekt.........🤦 

A przed 7 dzwonil kuzynl 

Jeszcze obstawiam że z robotaju zaraz zadzwonią 

Włączasz "tryb samolotowy" i niech sobie dzwonią xD

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A skąd to bardzo lubię. Babranie się z myjką ciśnieniową i bańką przepalonego oleju będzie.

Wiesz co masz coś w sobie z psychopaty kury lubisz zabijać króliki też.... Olej ciężko zmyć myjką zwłaszcza taki "przyschnięty" na to są inne sposoby. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Olej to jest do konserwacji, żadnej maszyny nie myję prócz traktora, wszystko na sucho i nasmarowane olejem.

Sposób rodem z prl i dość mało skuteczny. Po umyciu pokryj cienką warstwa wazeliny, ja korzystam z takiej w spreju. 5 minut i po robocie. Przepałka to nie to samo co było za prl turdus to olej który spływa z powierzchni roboczych i słabo zabezpiecza. Dawniej oleje były ujowe i po sezonie tak przepracowane że przypominały "maź" więc miało to sens. Dziś nawet najgorszy olej na rynku jest lepszy niż to co było w prl. 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie bardzo dobry, przepalony Superol i nic lepszego nie trzeba, na skiby w pługu narzucić po kawałku otuliny dachowej i do podorywek bez rdzy. 

podpowiem,że lepszy jest smar klasy EPX niż olej

Opublikowano

Skoro lubisz się orobić i up***dolić po uszy trudno. Ja wolę wydać całe 12zł na wazelinę.

4 minuty temu, jahooo napisał:

podpowiem,że lepszy jest smar klasy EPX niż olej

Tak każdy smar będzie lepszy. Nie mówiąc o woskach. Generalnie ten przepalony olej to jak zwykle taki trik na brak środków w PRL. Tak jak składanie uszczelek na farbę itp. 

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie bardzo dobry, przepalony Superol i nic lepszego nie trzeba, na skiby w pługu narzucić po kawałku otuliny dachowej i do podorywek bez rdzy. 

Ja maluje podkładem najtańszym bato i schnie moment   , najlepszy sposób według mnie

Opublikowano
malaczarna napisał:

2 minuty temu, lemik napisał:

Taka baba co na grzyby chodzi w lateksowych rękawiczkach to nie warta nawet fajki smrodu

Osobiście nie lubię mieć utytlanych i śmierdzących dłoni po grzybach wiśniach jagodach burakach ziemniakach.może ze wsi jestem ale nie wyglądam jak wieśniarka. 

o i to się ceni👍👍👍 nie zwracaj uwagi na zaczepki i takie szczeniackie podejście. a wiadomo co się trafi w lesie żeby w rękę wziąść 🤭😉😀😀😀

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v